Sidevisninger i alt

søndag den 30. september 2012

2 nye.....

.... til flyttekasserne! Ja, det er faktisk lidt uintelligent at købe 2 tunge, bagebøger, når man i forvejen stort set ikke kan overskue hvordan 140 kvm skal kunne være i 65 flyttekasser!

Men jeg måtte altså bare eje de her to smuksakker - og jeg har ikke engang fortrudt heller:-)


Jeg faldt over dem i Netto - den med macarons til bare 50 kr (og i går i Magasin så jeg den til 179 kr), og den anden Hummingbird til 99 kr (i går også i Magasin til 249 kr) - så det er ret gode kup.

Macarons har jeg endnu ikke kastet mig ud i (jeg er virkelig dårlig til at bage marengs), men det må jeg bare nu. Der er rigtig udførlig forklaring og et hav af lækre billeder. Og min første Hummingbird er jeg rigtig glad for, så den nye her må også i samlingen ..


Jeg kan bruge kogebøger bare som ren underholdning - og stort set alle opskrifter i begge bøger, drømmer jeg om at lave. Og ved godt, at det kommer jeg aldrig til .... men drømme skal man ikke ta' fra nogen:-)

God søndag - nu en tur i Jysk, fordi de har halv pris på dyner idag. Og jeg må hellere købe 4 gæstedyner til Samsø-hytten.....mens du måske skal i Netto efter bagebøger.....

lørdag den 29. september 2012

Så er det tid til at minde dig om....

....æbleskiver! Haps, årets første er vel nok gode. Det er første gang, jeg har lavet æbleskiver "uden for sæson", men synet af ½ kærnemælk, der skulle ha' været brugt til noget andet, fik mig til at kræve æbleskiver. Og da det øsregner her hos mig, så er det bare virkelig passende med sådan en omgang her!


Jeg bruger min sædvanlige opskrift - du har sikkert også din egen favorit. Så i dag sparer jeg dig for dens slags detaljer.

Og se se ... her var rester af en flaske Selleberg Kirsebær Sirup - det var så godt tilbehør sammen med flormelis - faktisk bedre end det sædvanlige syltetøj.


Mere HAPS - du kan sagtens nå at bage en flok æbleskriver til din eftermiddag??? Var det noget???

fredag den 28. september 2012

Vil du se mit Samsø-hus?

Vupti, hvor var det nemt at blive husejer - der sku' jo bare en underskrift til:-) Det ville jeg godt ha' vidst noget før!

Onsdagen bød på tur frem og tilbage til Samsø på samme dag - min håndværkskyndige fætter tog heldigvis med mig, og gennemgik punkterne fra tilstandsrapporten og herefter gik turen ind til ejendomsmægleren for at skrive under:-) Så nu er jeg officielt husejer helt alene, det synes jeg da selv er meget godt gået thi hi.

Jeg overtager huset allerede om 3 uger, hvor håndværkerne går i gang.... og så flytter jeg ind om præcis 4 uger. Jeg sir' jer her bliver klaret mange praktiske ting for tiden! Truffet mange beslutninger, og ikke mindst brugt mange mange penge! Jeg glæder mig til at indrette et skønt hjem for mig og mine misser og forhåbentlig en masse lange gæstebud. Nu blir' folk jo ikke bare til en kop kaffe:-) Og jeg lover at gæsteværelset blir indrettet med kærlighed.

Vi lever i en såkaldt krisetid – hvor verden rydder op og renser ud. Det skal jeg lige love for, jeg selv har oplevet de sidste par år. Men den nye tids energi betyder også at mange af os ændrer kurs, finder vores sande livsopgave og oplever de smukkeste sammenfald og synkronicitet. Jeg er rørt og taknemmelig over, hvad jeg oplever i mit liv netop nu. 


Her skal mig og misserne bo - jeg elsker allerede min Pippi Langstrømpe-veranda. Dog uden hest! Stort set for enden af min grund ligger stranden, og der er havudsigt fra vinduet på 1. sal.


Og sådan ser en del af mit nye "værksted" ud - jeg er sikker på at mad lavet i mit Samsø-køkken kommer til at smage vidunderligt:-)

torsdag den 27. september 2012

Othello med rabarberskum

Selv om der mest står nyt job, huskøb og flyttekasser på programmet skal der bare være tid til at hygge med veninderne en sidste gang i den gamle lejlighed - dér har vi mødtes mange gange gennem de sidste 24 år, så nu hvor det nærmer sig, er det er det alligevel en speciel følelse.

I går skulle tre af de absolut bedste veninder komme på besøg, og da vi alle kom direkte fra job, stod menuen på mad fra Sticks & Sushi - og det var bare virkeligt lækkert.

Og selvfølgelig sku' der en hjemmelavet kage til dessert. Jeg har ikke før lavet othellolagkage, og denne her havde et twist, fordi der var rabarber i fyldet. Mums, hvor blev den bare laber med smage fra nøddemarengsbund, hjemmebagte vanille lagkagebunde, fyld af fløde og creme fraiche med rabarberkompot, tyk chokolade på toppen og masser af ren marcipan på kanten!!!! Uha, den er både fræk og smuk på samme tid:-) Præcis som mig og mine gæster:-)


Othello i 18 cm springform - 10-12 stykker (Mad & Venner nr. 84 med mine ændringer)

Makronbund:

2 æggehvider
75 gram smuttede og finthakkede mandler
70 gram flormelis
1½ spsk hvedemel
½ tsk eddike
3½ spsk flormelis
Bland mandler, 70 gram flormelis og mel i en skål. Pisk æggehviderne stive, tilsæt eddike og resten af flormelis og pisk til det er stift igen. Vend forsigtigt mandelmelet i med en stor grydeske. Tegn en 18 cm cirkel på bagepapir og fordel dejen derpå. Bages ved 150 gr i ca 30 ell til den er let gylden. Afkøles.

Lagkagebunde - jeg brugte min sædvanlige opskrift på vanillebunde, men du kan også købe færdige

Skum:
2 dl creme fraiche 38%
3 dl piskefløde
4 spsk flormelis
1 spsk citronsaft
ca. 2 dl rabarberkompot kogt med vanillekorn og rørsukker
5 blade husblas

Pisk creme fraiche, fløde, flormelis og citronsaft til tykt skum. Vend rabarberkompotten forsigtigt i. Tilsæt smeltet husblas (der har ligget i blød 5 min og er smeltet over vandbad og let afkølet). Lad skummet sætte i køleskabet ca 1 time inden det fyldes i kagen.

1 dl fløde og lidt rabarberkompot til at pynte kagen med

Chokoladeganache:
130 gram god mørk chokolade
30 gram smør
2 spsk fløde
1 spsk flormelis
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad til det er næsten opløst, tag skålen af blusset. Tilsæt fløde og flormelis og rør i massen til den er helt glat og skinnende. Lad den køle lidt af, og fordel den på øverste kagebund, når den begynder at tykne en anelse.


350 gram ren marcipan, som rulles ud i et langt bånd, der passer i højde og længde til din kage - rulles evt. ud på bagepapir med lidt flormelis.

Samling:
Læg makronbunden på dit serveringsfad. Fyld ½-delen af skummet på, herefter 1 lagkagebund og dernæst resten af skummet. Tilsidst den anden lagkagebund. Brug ringen fra din springform til at holde på det hele. Sættes her gerne på køl nogle timer. Fjern ringen fra springformen, dæk med chokoladeglasuren, sæt marcipanbåndet på. Pisk den sidste dl fløde og tilsæt blendet rabarberkompot, og pynt kagen fint som du har lyst til.


Den blev rigtig høj og flot - jeg skulle nok ha' haft pynten kanten forneden også, men havde ikke så meget tid ...


Uhmm, tykke lag af rabarberskum og gode bunde ...


Så meget spiste vi 4 - hvem kommer og spiser resten i dag?

søndag den 23. september 2012

SÅ er det ganske vist!!

The never ending story fik alligevel en slutning! Det er tid til at fejre, glædes og frydes over hvordan ønsker og drømme blir manifesteret.

Kort sagt: Farvel og tusind tak til Frederiksberg, og goddag til Samsø og alle længslerne om hus, have, sol, vand, høj himmel og følelsen af nye muligheder og frihed til både mig og mine misser. Alt er nu på plads med salg af lejligheden efter mere end 2 års utålmodig venten, drømmen og en milliard irriterende fremvisninger!


Det ser ud til Emil meget gerne vil være ude-tiger på Samsø:-) Jeg glæder mig sådan til at misserne kan komme ud og opleve den virkelig verden og slikke sol på verandaen.

På onsdag går turen til ø'en for forhåbentlig at skrive under på mit hus efter en sidste gennemgang af det. Og at flytte fra nr 37 til nr. 34 er jo ingen sag!

Som I har bemærket, har her været meget langt mellem indlæggende, men med nyt job og alle de her beslutninger og planlægning at gøre alene, så er der ikke meget overskydende tid. Den kommende tid vil jeg alligevel forsøge at finde tid til at skrive om processen med at flytte fra hovedstaden til et helt andet slags samfund. Om at flytte fra lejlighed til at købe sit eget hus helt alene kvinde! Og om fryden over at skulle indrette et helt nyt skønt hjem for mig og mine forhåbentlig mange gæster. Nu kommer folk jo ikke længere bare til en kop kaffe - så der skal være gode rammer til både mig og dem.

Jeg er så priviligeret, at jeg kan tage mit nye job med mig til Samsø, fordi jeg primært nu skriver tekster for et firma i Kbh, og så med jævnlige ture til staden for at være på kontoret og holde gang i mit gode netværk her. Jeg er allerede så glad for mine nye kolleger, at jeg meget gerne vil se dem så ofte som muligt. Og bestemt også se alle mine venner her så meget som muligt. Det skulle jo nødigt blive Marianne-alene-på-en-øde-ø! Men det er jo nu slet ikke bange for....

Men nu for en gangs skyld en tur i bage-køkkenet for at forsøde middagen i morgen aften for tre af mine skønne veninder - middag her for sidste gang efter 24 år i den her lejlighed! Det er jo en milepæl, men uden den mindste tvivl om det nu er det rigtige, jeg gør .... Samsø here I come!

tirsdag den 18. september 2012

Søster Bromølle

I søndags var jeg inviteret til børnefødselsdag for en af bedstevenindernes to yngste, og i år havde de valgt at holde dagen hos Søster Bromølle i Skævinge tæt på Hillerød. Du får lige nogle stemningsbilleder fra dagen, og jeg kan virkelig varmt anbefale at holde børnefødselsdag på den måde. Det var skønne omgivelser både ude og inde og dyr af alle slags.


Her var søde ponyer, og alle små børn blev tilbudt en ridetur .... som I kan se var fødselsdagsbarnet højt flyvende fra starten ...


Så gik vi over på den anden side af gården, hvor en masse får holdt til. De brægede lystigt, og vidste godt at der var mad på vej, da de så os ....


Alle dyr var tydeligtvis vant til mange børn og at blive håndfodret...


Her var også flere slags kvæg - og man kan også købe kød, når der er slagtedage .... skriv dig op på deres mailingliste, hvis du er interesseret...  det er tydeligvis mennesker, der driver deres sted med hjertet...


Der var skåret masser af friske grene af, så alle børn kunne fodre gederne - de var så kælne og meget bløde ... du kan også købe gedekød hos Søster Bromølle..


Det var spændende for børnene at komme så tæt på dyrene..... masser af smil og latter lød hele tiden..


På gårdspladsen var der rigeligt med legetøj og søde kaniner, som man gerne måtte tage ud og holde..


Høns af flere forskellige racer løb frit rundt overalt .... bare så hyggeligt ..


De her rappede livligt .... man må jo nok se i øjnene at det er juleænder....


Børnene kunne selv male mel og lave deres egne havregryn, som du fik med hjem i en lille pose..


Indenfor var der fint dækket op til os. Søster Bromølle havde bagt det skønneste brød og boller til os, som blev serveret med ost, pølse osv. Og min veninde havde selv medbragt kager og lagkager osv. Det var sådan en hyggelig dag for både store og små ....

Der er indimellem åbne besøgsdage, hvor man kan deltage i et lignende arrangement for bare 80 kr inkl kaffe og brød, og den sidste dag i år er søndag den 30. september.

torsdag den 13. september 2012

Brownie igen igen ... med hvide chokoknapper

Noget af det gode ved mit nye job er, at jeg igen har fået kolleger jeg kan bage til! Det har jeg savnet nemlig. Processen med at bage er ren terapi for mig, og når man er single går det jo ligesom ikke selv at indtage alle varerne!!!

Så i dag blev kagedåsen igen fyldt op - med en stor portion fuldfede brownies med masser af valnødder og hvide chokoladeknapper.


En pose valnødder og 1½ dl hvide chokoknapper nærmest forsvinder i de her .... man kan sagtens proppe endnu mere fyld i! Chokoknapperne smelter næsten helt, så næste gang kommer jeg endnu flere i tror jeg ....i dag fik de også en godt lag hasselnøddeflager på toppen. Det klær' dem:-)


Nu er det spændende om de er har søde tænder på den her arbejdsplads ....men jeg håber da dåsen er tømt inden jeg tar' den med hjem.

tirsdag den 11. september 2012

Torsk med ravigottesauce

Undskyldningerne står i kø - tiden i køkkenet er meget nedprioriteret i øjeblikket. Dels er jeg lige startet på skønt nyt job, og alle de nye indtryk og opgaver tager min opmærksomhed på den gode måde. Resten af opmærksomhenden bruges på forhandlinger om salg af lejlighed og køb af hus:-) Jeg håber meget, jeg snart kan skrive en masse mere om det sidste!

Men mad skal man jo ha'! Og nu hvor Karoline blev støvet af til glædeligt gensyn for nylig, så fik jeg sådan lyst til den her forret, som jeg har fået serveret utallige gange i min ungdom og selv har lavet sidenhen lige så mange gange. Og der er altid blevet spist op med stor nydelse! Dog kunne min ene gæst og jeg ikke tømme den her skål!

Dampet torsk dressed op med en tyk sauce af creme fraiche og pisket fløde med milde smage. Jeg fulgte opskriften med små justeringer - ned i mængde for creme fraiche og op i mængde med ravigottesauce og bearnaiseessens. Mums for en god måde at spise fisk på ...og selv om torsk ofte forbindes med slankekost, så kommer denne forret nu ikke under den kategori!

Du får linket til opskriften HER


Vi var bare 2 til middag - så her er en lille portion. Pyntet med kogt æg, store rejer og karse. Nogle skefulde kaviar hører normalt også til retten ...  det hele kan laves i god tid, og serveres med lunt og sprødt flute.

Velkommen og velbekommen til en herlig 80'er klassiker ..... det var godt, jeg fik støvet Karoline af:-)

onsdag den 5. september 2012

Tip til chokobageelskere ....

Hmm, tror da ikke her har været SÅ meget chokolade på "fjernlageret" før. De her to sække med hvide og mørke chokoknapper er fisket i land hos Specialkøbmanden i dag.

De har kampagnetilbud netop nu og frem til 8. september på disse belgiske kvalitetschokolader - hele 2 kg for 225 kr. Så kan der da liige bages kager og muffins i efteråret, og hvis alt går vel er der også til julekonfekten. 

Den hvide choko er på 26,1% og den mørke på 57,8% og har gode smelteevner. Og en håndfuld kastet ned i brownie eller muffins er jo heller ikke at foragte!


Og der har endnu ikke været mus i poserne .... de er helt intakte!!!! Måske du osse skal på rov?

tirsdag den 4. september 2012

Oksegryde med appelsin og enebær + bagt sweet potato

Det her er en spontant improviseret hverdagsret frembragt at hvad køleskab og fryser kunne byde på:-) Den ser lidt trist ud måske, men smagte virkelig delikat og anderledes på grund af krydring med bl.a. appelsinskal og enebær. På tallerkenen mangler der flere friske grøntsager - det ville ha' peppet looket meget op.

Smagen er som sagt virkelig skøn - så måske du godt ka' blive inspireret til en hverdagsgryde, selv om det er gastronomi på husmorniveau. Hvad der forresten ikke er spor galt med!


Oksegryde til 3-4 personer:

400 gram økologisk oksetern
1 stort gult løg i både
2 fed hvidløg
2 porrer i skrå skiver
400 gram hele champignon
ca. 2 dl rødvin
7-10 let knuste enebær
2 laurbærblade
½ tsk revet muskatnød
Skallen fra en øko appelsin skåret af med en kartoffelskræller
Saften fra appelsinen
1-2 dl fløde
Salt, friskkværnet peber
Olie/smør til at stege i

Brun kødet godt i en blanding af olie og smør. Det er godt at få lidt stegeskorpe på kødet, da det gir' meget smag. Så pas på dit kød ikke blot "koger". Når kødet er brunet, tilsættes svampe, løg og porre, som svitses med et par minutter. Tilsæt herefter rødvin, appelsinsaft samt muskatnød, enebær og skallen fra appelsinen. Kom evt de sidste to ting i et tefilter, så du nemt kan fiske det op igen, når retten er færdig. Simrer i ca. 30-40 min til dit kød er mørt. Smag til med fløde, salt og peber. Serveres rygende varmt - gerne med kartoffelmos af en slags.

Bagt mos af søde kartofler:
4 store søde kartofler skrællede og i grove stykker
2 skalotteløg
2 æg delt i blomme og hvide
ca ½ dl mælk
ca. 25 gram smør
en håndfuld revet parmesan

Kog kartoflerne møre, lad afkøle lidt. Svits finthakket løg i lidt smør. Mos kartoflerne til en jævn masse, tilsæt løg, mælk og resten af smørret og pisk det let igennem. Pisk æggehvider stive. Rør nu æggeblommerne i kartoffelmassen og vend til sidst de piskede hvider i til massen er jævn og luftig. Fyldes i et smurt og raspet faddrysses med revet parmesan på toppen og bages i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 35-40 min eller til det taget en lys brun farve.

Velbekomme

mandag den 3. september 2012

Ny lille doiley

Her hækles fortsat nye mønstre i doiley's. De her er også supersøde og noget mindre end de andre. Helt perfekte som mellemlægsserviet, som underlag til et krus te osv.


De kommer i alverdens farver .... og her er efterhånden mange af dem. Mon ikke jeg ska' ha' en stand til e julemarked på Samsø ....indtil videre hækler jeg til veninder og mig selv!

Opskriften er som vanligt fundet hos FrkGarnglad - og de er så fint gennemarbejdede de opskrifter, så de er nemme at forstå.


Jeg er stadig vild med orange for tiden ..... og drømmer om indretning af mit nye hus, og kan slet ikke beslutte hvilke farver jeg skal gå efter ....


Den her version har jeg selv "fundet på" - den er blot indercirklen af den her..


Siden billedet blev taget er her hæklet 8 stk af de her i julerødt - de er så fine!

søndag den 2. september 2012

Produkttekst: Amo mini cupcakes

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt! Sir' man vist, selv om det ikke holder!

Jeg var ærlig talt i et dilemma, da jeg fik tilsendt de her to nye kagemix fra Amo. Det er en type fødevare, jeg ikke selv ville købe, og som ligger pænt langt fra ønsket om mest muligt økologi og mest muligt mad "fra bunden". Og færrest mulige E-numre. Disse cupcakes er dog fremstillet uden fedtstof og derfor helt fri for transfedtsyrer - det er godt:-)

Men nu var de i huset - dels smider vi ikke mad ud, og dels vandt nysgerrigheden over værdierne denne gang! Og da jeg i dag skulle på kaffevisit hos en børnefamilie, tænkte jeg, at mini cupcakes ville gøre lykke hos husets to små drenge, og så var det oplagt at gå i lag med dem... og jeg kan allerede nu røbe, at både børn og voksne hos mine venner var temmelig begejstrede, og de sagde til gengæld at de snildt kunne finde på at kigge efter dem i butikkerne, og at det er nemt og hurtigt at bage med sine børn på den her måde.

Amo er god til at ramme trenden - to nye produkter, som er særdeles populært bagværk lige nu. Jeg forstår godt, at travle familier fristes af de fine æsker og appetitlige billeder. Og har man ikke stor bagerutine er det en nem måde at trylle hjemmebag frem. Så produkterne har nok sin berettigelse i den hverdag, som er virkeligheden for de fleste - fordi tid er manges mest mangelfulde ressource.

Da jeg smagte på den rå dej, smagte den bare ikke særlig godt, hvis du spør mig - det er tydeligt at de her ikke er gjort af godt øko smør, glade æg osv. Men indrømmet - da de var færdige med frosting osv., så var de faktisk helt ok. Personligt synes jeg jo altid man skal bruge ærlige og ægte råvarer uden tilsætningstoffer, og mine smagsløg er vant til bagværk med smag af smør og vanille. Men jeg bøjer mig for testen hos mine venner og deres drenge - de så rigtigt tilfredse ud, og sagde at jeg sagtens kunne gi' gode anmeldelser. Så hver sin smag - og hver sine værdier:-) Og der skal også være plads til lette løsninger af og til ....


Der er 25 stk minicupcakes i pakken, og både dej, frosting og pynt passede perfekt til antallet. Du tilsætter selv olie og vand til dejen og smør til frostingen. De skulle smage af karamel, hvilket jeg nu stort set ikke synes man kunne, og det var vi alle enige om. Man kunne jo lege med at tilsætte farve (mere minus øko nu vi er i gang!) til frostingen og pynte med forskellige ting. Fx lime eller citronskal eller et frisk hindbær for at tilsætte lidt syrlighed til de søde bidder.


Jeg har endnu ikke afprøvet æsken med woopiepies - der kommer nok flere børn indenfor rækkevidde inden længe, og de er altid særdeles frivillige testsmagere:-)

lørdag den 1. september 2012

Lynhurtigt groft grydebrød

Det her brød kan du nemt nå at gøre klar idag, og bage imorgen tidligt, så du kan glæde familien med sprødt, lunt hjemmebag. Det er så super nemt, og meget hyggeligere og billigere end at gå til bageren:-)


Min fine nye "gryde" købte jeg for nylig på udsalg til bare 79 kr hos Nordhjem. Den er helt perfekt til at bage et ikke alt for stort brød ... og brødet slap nemt og uden at efterlade så meget som en krumme på bunden af gryden.

Næste gang vil jeg drysse nogle kerner på toppen - og komme en håndfuld chiafrø i dejen for mere sundhed.


Man ser hvor sprødt det er, ikk? Du gør bare sådan her:

5½ dl vand
1 tsk gær
2 tsk havsalt
4 dl groft øko mel - i dag brugte jeg grahamsspelt
6 dl øko hvedmel

Opløs gæren i vandet og rør mel og salt i og rør i ca. 5 min. Dejen er meget lind. Lad hæve natten over, mindst 12 timer på køkkenbordet (altså ikke koldhævning i køleskab). Hæld ud på meldrysset bord, og fold den 3-4 gange. Lad hæve 2 timer. Forvarm ovnen til 250 grader med gryden inde i ovnen. Drys en anelse mel i bunden af gryden, og hæld forsigtigt dejen over i gryden. Bag 30 min med låget på og herefter 15 min uden låg.

Tag brødet ud af gryden og lad det afkøle mindst 20 min inden du skærer i det - det skal lige samle sig, og kan ellers risikere at blive lidt klægt, hvis du skærer med det samme.


Glad kniv og den skønne appelsinmarmelade fra Grøn Balance er SÅ klar ....


Haps - go' søndag morgen:-)
Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...