Sidevisninger i alt

mandag den 29. februar 2016

Havets Sus og heldige mig:-)

Med stor glæde over smukke fotos, masser af inspiration til hus og have og en følelse af et varmt menneske bag bloggen følger jeg bloggen Havets Sus.

Og med mindst lige så stor glæde har jeg sørme lige været den lykkelige vinder af en utrolig fin sommerplaid fra Ib Laursen. 


Så fin i sart lyseblå, som vist er min yndlingsfarve for tiden. Den vil passe perfekt i mit anneks, som jeg jo er ved at istandsætte til gæstelogi, men jeg ved simpelthen ikke, om jeg vil af med den dertil!

Den vil også bare være så fin på min egen veranda denne sommer .... vi får se!


Et lille katalog over sommervarerne fra Ib Laursen og et sødt, fint kort fra Birgitte fra Havets Sus:-) Så blir man glad - og hvor kunne jeg købe mig fattig i flere ting fra Ib Laursen!


Mens vi venter på rigtig forår og lidt varmere temperaturer, bor tæppet i kurven sammen med de hjemmehæklede tæpper...


Men det her blir skøøønt og det er lige om hjørnet - hvor vi dog håber på en fantastisk sommer med masser af sol og tørvejr!

tirsdag den 23. februar 2016

Salat med ultrasprød kylling:-)

En enkel grøn salat blev ophøjet til et herremåltid med et stort, saftigt kyllingebryst fra en økologisk Sødam kylling og "kyllingeflæskesvær" af ekstra skind, der blev sprødstegt - og så en laber. laber dressing! Så selv om det er salat, så er det ikke slankemad:-(

Men sikken salat og den var fredagsmiddag, så lad os sige det er helt ok :-)


Et stort kvalitets-kyllingebryst er snildt god og mættende mad til to personer på den her måde ...


Kyllingebryst paneret i panko-rasp og ekstra kyllingeskind, som blev sprødstegt - masser af smag, duft og god tekstur ...


Dressingen er lidt "underlig" og bestemt også i den "kriminelle" ende af skalaen - men den blev også bare så velsmagende og cremet. Opskriften kommer her:

Et stort kyllingebryst uden skind fra en økologisk Sødam kylling -  eller evt en Løgismose kylling
1 spsk hvedemel
1 sammenpisket æg
Tilpas med panko-rasp (panko er en grovere, sprødere gourmet rasp)
Ekstra kyllingeskind fra det andet bryst samt det, du bruger her
Salt, peber og lidt sød paprika

Varm en pande godt op og steg kyllingeskindet på panden, drys med salt og peber og lad alt fedtet stege væk indtil det er helt sprødt og mørkt gyldent. Læg til side. Vend kyllingebrystet i mel blandet med salt og peber og paprika. Vend det herefter i ægget og til sidst i panko raspen. Steg det i det afsmeltede kyllingefedt - ikke for hård varme, da det skal nå at blive gennemstegt inden det bliver for mørkt.

Romainesalat
Små dadel-tomater
Forårsløg
Persille
Mandelflager eller ristede grofthakkede mandler

Så meget af hver ingrediens, som I kan spise - anret det hele på bunden af et stort fad - mandler drysses på til sidst. Skær kylling i tynde skiver og fordel dette og kyllingeskindet oven på salaten. Server med dressingen ved siden af og gerne et stykke godt brød.

Dressing
3 spsk øko creme fraiche
2 øko spsk mayonaise
3/4 dl god olivenolie
1-2 fed hvidløg
2 spsk æblecider eddike fra Urtekram
1 spsk dijon sennep
2 spsk god honning
Salt, peber - evt et krydderi du kan lide - jeg brugte lidt tørret løvstikke

Blend alle ingredienser sammen til en cremet dressing - smag godt til og tilsæt endelig lidt mere af hver af ingredienserne alt efter, hvad du synes, der mangler.


Så er der bare tilbage at sige bon appetit :-)

mandag den 22. februar 2016

Øko frøsnappere i balance :-)

(Sponseret indlæg)

Jeg har noget med frøer. Synes bare de ser søde og sjove ud:-)

Frøsnappere er heller ikke at foragte! Det er mit første forsøg med hjemmebagte, og da den dejlige pakke fra Grøn Balance bød på både sesamfrø og godt mel, så skulle det endelig prøves. På Samsø har vi kun én rigtigt bager - det er godt brød, men jeg handler der næsten aldrig, fordi jeg altid selv bager. Og frøsnappere kan jeg ikke huske at have set i de tre år, jeg har boet her:-)


De her ka' man ikke få bedre hos selv den bedste bager! Det er "kriminelt" brød, men en enkelt en sjælden gang går vel an :-) Og så er de 100% økologiske og alene dét gør jo mig glad:-)


Snoet en omgang og klar til at hæve lidt - jeg frøs mine på et stykke bagepapir i rå tilstand. Frys dem til de er helt frosne og kom dem herefter i frostposer. Så er det supernemt at hive dem op, lade tø op en times tid og så i ovnen, så du serverer dem helt friskbagte for din familie eller gæster.


Ja, der går en pakke smør - plus det løse!!!!!!!!


10 stk øko frøsnappere (opskriften lånt fra alletiders-kogebog.dk)

2,5 dl øko sødmælk
1 godt landæg fra Samsø
500 gram øko hvedemel fra Grøn Balance
1 tsk salt
60 gram sukker
65 gram øko gær
200 gram øko smør (jeg brugte 100 gram mindre end opskriften)

Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen. 
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. 
Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. 

Nu rulles vinerbrødsdejen ud til en plade på 3-4 mm. ca. 40x60 cm. Remonce smøres på halvdelen af dejen og den anden halvdel lægges over. Dejen pensles godt med sammenpisket æg og drysses først med blå birkes og derefter sesamfrø. 

Dejen skæres i ca. 4-5 cm. brede strimler som vrides 1-1½ omgang og lægges på en bageplade, gerne med bagepapir. De stykker af dejen som vender op som er uden birkes pensles med æg. 

Frøsnapperne bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter til de er smukt lysebrune

Remonce
100 gram blødt øko smør
100 gram sukker
Korn fra 1 vanillestang

Ingredienserne røres sammen

Sesamfrø fra Grøn Balance
Blå birkes

lørdag den 20. februar 2016

Lidt simpelt forår ind i stuen ....og veninder i kikkerten:-)

Det er weekend og mine højt værdsætte tre meditationsveninder skulle igen igen hentes ved færgen fredag eftermiddag. Så var det passende at lave et par hurtige forårsbebudere til stuen - simpelt, hurtigt og alligevel fint og feminint:-) Og når man henter det meste i naturen koster det kun ganske få kroner at lave en lille dekoration.


3 potter tête a tête til 20 kr! De to kom herind birkestubben, jeg fik lavet til julen. Lidt mos fra haven, et par kogler, en lille glas til et lys, et silkebånd - og så er den klar...


Den sidste blomst kom i et gammelt sylteglas med mos og halm i bunden, en snor og et gult æg om halsen og så venter vi på den springer ud:-)

Min forkobrede hyacint elsker jeg bare og den er en fin del af det her "stilleben"



Da jeg var på shoppetur i det jyske i starten af ugen, kunne jeg ikke lade den her store, flotte julerose stå - den kan fint holde til lave temperaturer udenfor, kan plantes ud i haven bagefter og nu står den og bebuder snarligt forår inden krukkerne skal fyldes med stedmoderblomster ...


Når jeg henter veninderne fredag ankommer de med færgen kl 17, og så har jeg sørget for et let og alligevel let måltid. Denne gang blev det vietnamesiske forårsruller - de der med rispapir. Masser af rå grøntsager - avocado, gulerod, agurk, forårsløg, spidskål, rød peber, bladselleri, rødbedespirer og et kæmpe bundt frisk koriander. Dertil to store bryster fra en økologisk Sødam kylling, som blev paneret i panko rasp og stegt helt sprøde og gylde og smager så englene synger. De der "syge" pap-kyllinger kan slet ikke måle sig med sådan en velfærdskylling. Og endeligt en vildt lækker peanutbuttersauce, soya og chilisauce - og alle var helt vilde med det. Det er hyggeligt selv at sidde ved bordet og fylde sine små rispapirspandekager, og man får virkelig en masse grøntsager på den måde.

Rigtig god weekend til alle mand og damer :-)

torsdag den 18. februar 2016

Rugstykker i balance:-)

(sponseret indlæg)

Ahh, dejlig vinterferiestemning på øen og vejret har stået på smukt alle dage. I dag næsten lunt, når man finder en plet med sol og skygge - det er helt fantastisk.

Weekenden byder på gensynsglæde med mine tre meditationsveninder, så her bages til fryseren, så vi har nemt morgenbrød:-)

De dejlige økologiske produkter fra Grøn Balance er allerede kommet i brug, og de her rugstykker kommer til at indgå i det faste fryser-sortimen - supernemme at forberede, dejligt grove og særdeles fryseegnede.


Let og luftig krumme og sprødt ydre - perfekte til morgenbrød, madbrød, madpakken til ungerne...


9 store rugstykker
10 gram øko gær
2 dl koldt vand
2 dl øko A38
2 spsk sirup
1½ tsk havsalt
evt 1 tsk granuleret tang - valgfrit, men det er så sundt for dig
1 tsk bagepulver
200 gram Grøn Balance rugmel
250 gram Grøn Balance hvedemel
Lidt rugflager eller andet drys

Opløs gæren i vandet og tilsæt A38 og sirup. Bland de to slags mel med salt, bagepulver og evt tang. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og rør ca. 10 min på maskine. Dejen er lind og lidt klistret. Lad hæve i skålen ca 2 timer eller til dobbelt størrelse. Drys lidt hvedemel på bordet og tryk forsigtigt dejen ud i en aflang rektangel og drys igen lidt mel hen over dejen. Skær med en skarp kniv skrå stykker og sæt stykkerne på bagepapir. Pensl med vand og drys med rugflager. Lad hæve yderligere 30-40 min. Sæt i forvarmet ovn på 220 grader og bag ca 15 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Hvis du vil fryse dem ned med det samme, kan du bage dem lidt i underkanten og så varme dem i ovnen, når de skal bruges - så blir de som nybagte.


Så er de hævet og klar til ovnen ....


Tæt krumme, men bestemt let og luftig. Og selvfølgelig kan du tilsætte lidt kerner eller frø til dejen, hvis du vil have mere bid i rugstykkerne.


Haps - fint hverdagsbrød og helt økologisk

onsdag den 17. februar 2016

Har du hørt om Donation25?

Måske du lige som mig er hoppet på bølgen med frivilligt og gratis at hækle bæredygtige køkkenklude til projektet, der hedder Donation25? Ellers kig ind på Facebook under dette navn og læs mere om ideen.

Projektet styres primært på Facebook, og har desuden været omtalt i mange medier. Selv læste jeg om det på Alternativet's side. Kvinden bag det fine, lille projekt hedder Inge Færch, og går i al sin enkelthed ud på, at vi er en flok nørklere, som hækler køkkenklude for at skåne miljøet fra at udlede mikroplast fra de der pastelfarvede klude, som rigtigt mange ellers bruger i køkkenet og til rengøring.

Udover det indlysende bæredygtige element med klude, der ikke udleder mikroplast og som er langtidsholdbare, så bliver alt salg fra kludene doneret til velgørende formål, som den enkelte nørkler selv vælger.
Mine første 5 klude, som blev solgt på et øjeblik ....
 Jeg støtter pt Læger Uden Grænser og dyreværnsorganisationen WSPA.

Alm bomuldsklude koster 30 kr og klude i øko garn koster 55 kr pr. stk. Disse beløb går som sagt ubeskåret til forskellig velgørenhed.


I dag har jeg lige sendt disse afsted til en anden køber - håber, hun blir tilfreds med dem.


Projektet har været omtalt i bl.a. Politiken, og Radio 24/7 og Signe Wenneberg har omtalt det. Alt dette udløste en storm af henvendelser fra folk, der gerne ville købe og mange er ligefrem på venteliste.


Jeg afprøver forskellige hæklede mønstre - mange strikker selvfølgelig også.


Jeg synes bare det er sådan et fint lille projekt, som er nemt at støtte og det gir god mening af sidde med sit håndarbejde og derefter sende det videre ud i verden. Hvis du også vil købe fine, håndlavede klude lavet med kærlighed, så kig ind forbi Donation25:-)

lørdag den 13. februar 2016

Vinterferie i Grøn Balance

(sponseret indlæg)

Wooow for en dejlig blogger-pakke jeg har været så heldig at modtage. Dén er lige mig - bagning og økologi i samme omgang, så er jeg glad:-)

Hygge i vinterferien er for mange lig med bagning - især, når der er børn i huset. Smøg ærmerne op og store og små i familien kan være sammen om at røre, ælte og vente på den skønne duft, der breder sig i huset.


Alle godterne var pakket i den søde kurv fra Rice - jeg er også vild med Happy Home stilen, så den passer perfekt til mit nye gæste-anneks.


Store poser med økologisk hvedemel, rugmel, skårne rugkerner, græskarkerner og sesamfrø. Jeg skal helt sikkert bage rugbrød i løbet af den nye uge - mine tre veninder som kommer på fredag, vil sikkert sætte pris på det.


En flaske dejlig olivenolie - et focacia brød har længe stået på "det-vil-jeg-prøve-listen", så det skal vist også på vinterferiebordet.


Grøn Balance er økologi til hverdagspriser og stort set ikke dyrere end konventionelle produkter. Her skåner du miljøet og din egen krop for ting, som ingen af os har gavn af.

Klar, parat - BAG! Rigtig god vinterferie til alle

torsdag den 11. februar 2016

Flammkuchen - den perfekte appetizer

Har du hørt om Flammkuchen? Jeg stødte på det et par gange i træk, og måtte da lige prøve:-) Det er en pizza-agtig helt tynd og sprød bund, og derpå creme fraiche, bacon og rødløg groft sagt. De blev virkeligt lækre og er en helt perfekt godbid i stedet for en forret - blot serveret når gæsterne kommer samme med et glas vin eller koldt øl.

Supersprød, salt og cremet på samme tid ...
Dej
1 !/4 dl vand
7-8 gram gær
2 spsk olie
200 gram øko hvedemel
1 tsk salt

Opløs gæren i vandet og kom resten af ingredienser i og ælt 10 min. Lad hvile 30 min tildækket. Del dejen i to lige store stykker og rul helt tyndt ud på meldrysset bord. Tril evt kanten lidt ind, så fyldet ikke glider af.

Fyld
150 gram øko creme fraiche 18%
Lidt revet muskatnød, salt, peber
1 tsk tang granulat - helt valgfrit:-)
1 bakke bacon
1 stort rødløg
purløg eller forårsløg

Bland creme fraiche med muskatnød, salt og peber og tang, hvis du synes. På grund af tangs vidunder virkninger, sniger jeg tang ind i min mad alle steder jeg kan komme til det - sådan her kan man slet ikke smage det. Spred et tyndt lag creme fraiche på begge bunde. Kom bacon i små stykker og rødløg i halve og skåret helt tyndt på også. Varm ovnen på 250 grader med en bageplade inde i eller gerne en pizzasten. Bag Flammkuchen ca 15 minutter til de er helt sprøde og gyldne i kanten.


Servér helt brandvarme i passende stykker - man kan sagtes stå op og nyde dem og bare lige få en serviet i den ene hånd:-) Velbekomme!

tirsdag den 9. februar 2016

Annekset hos Tante Sød:-)

Et af vinterprojekterne er at sætte mit anneks i stand som hyggeligt gæsteværelse - som også skal lejes ud:-) Mit eget lille B&B, hvor turister forhåbentlig skal holde en skøn og simpel ferie. Stå af ræset og bare slappe af, gå til vandet, som ligger 125 meter herfra og ellers bare nyde Samsø.

Der står forår på kalenderen meget snart, så hvis det skal nåes som vinterprojekt, så er det NU. Og tænk, jeg er sørme gået i gang for alvor! Så du kan komme på Ø-ferie, hvis du vil.


Måske her skal laves et hyggeligt skilt hen over døren med teksten "Annekset" eller "Tante Sød's anneks". Vi får se....


Så er her næsten ryddet helt ud - fryserne skal naturligvis ud herfra. I dag fik jeg vasket vægge ned og er begyndt at grunde vægge ...i denne ende skal der indrettes sovepladser, som også kan bruges som sofahygge. Jeg elsker at indrette, så den del glæder jeg mig til ...


Vægge grundet her .... det er da lidt hyggeligt med de gamle staldvinduer.... de grimme lysstofrør i loftet skal også væk, og det er verdens bedste nabo i gang med at udtænke en plan for


Den anden ende af rummet - bordet skal ned selvfølgelig. Og jeg tror her skal sættes en lille bitte køkkenløsning op. Et køleskab, en kogekedel og måske et par kogeplader. Og et lille spisebord. Den hæslige varmepumpe kan desværre ikke fjernes, så der må jeg være kreativ med at skjule det så godt som muligt! Hvis du har et godt forslag, så giv endelig lyd, tak.


Sådan så her ud sidst, du så rummet! Jeg havde lager til min webshop her...


Og mere rod, som heldigvis nu er væk! I dag regner det, så det er perfekt vejr til at gå og lave den her slags .... jeg holder dig opdateret!

mandag den 8. februar 2016

SÅ klar til dét der forår....lærken er fløjet hen over Samsø!

Det er sørme, det sandt -  den første lærke er set flyve hen over Samsø. En heldig økologisk æbleplantageejer fik den foreviget, så den er god nok. Lærken og viben er forårstegn, og vi kan vist alle godt mærke det. Hvor er det livgivende!


Årets første blomster udenfor blev plantet i går- julens hjemmeflettede pilekrans fik lov at beholde sine lys og kogler, og sammen med efeugrene fik jeg hurtigt banket en helt enkelt havedekoration sammen for ganske få kroner - helt præcis 20 kr for de små påskeliljer:-)

Og nu fik jeg sådan en lyst til at lave flere dekorationer.....jeg må vist i gang meget snart, selv om påsken ikke er den højtid, jeg nogensinde er gået mest op i....


I går var der også een, som jeg havde lovet at bage fastelavnsboller til - så han fik vandbakkelser med hindbær og jordbær og et generøst drys flormelis. Naboen kom tilfældigt forbi og hjalp med et par skruer, så der røg også lige 4 fastelavnsboller med ham hjem ....jo, vi hygger os på den lille Ø:-)

søndag den 7. februar 2016

Kirsebærkage m/mandelstreussel

Jeg havde inviteret mig selv på kaffe hos en familie med en stor børneflok, og når man gør den slags, tar' man selv kage med:-) Jeg har stadig en del kirsebær i fryseren, så de kom i den her kage, som blev overraskede god. Endda så god at "mor" i familien i går efterlyste opskriften på den, så den kommer fluks her.

Faktisk har jeg nået at bage den to gange allerede - og denne her portion passer til et tærtefad på 24 cm - og det ser hyggeligt ud i en rund form. Fordi familien her er lidt flere, bagte jeg 1½ gang af opskriften og kom den i et aflangt fad.

Blød og svampet kagebund, masser af smagfulde kirsebær og en sprød topping med mandler - skøn kombi. Desværre fik jeg ikke taget fotos efter kagen blev skåret, så du kan se hvor lækker den er indeni:-)
Springform 24 cm - 8 personer
Dejen
125 gram øko smør
150 gram sukker
2 gode æg
1 spsk hjemmelavet vanillesukker eller 1 tsk vanillepulver
175 gram øko hvedemel
1 tsk bagepulver fra Urtekram
Et nip salt
1 dl øko mælk
300 gram kirsebær uden sten - mine kom fra frost, så de skal være optøede og væden siet fra
Evt 1 spsk Maizena

Streussel topping
4 spsk hvedemel
2 spsk sukker
2 spsk brun farin
30 gram smør
Mandelflager som du synes

Pisk smør og sukker lyst og luftigt og tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel med vanlille og bagepulver og salt - vend dette i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en godt smurt tærteform og kirsebær ovenpå. Bland toppingen som en nogenlunde ensartet smuldredej og fordel over kirsebærrene og til sidst drysses med mandelflager i den mængde du har lyst. Bages ved 180 grader i ca 45 minutter til kagen er gylden. Server gerne lun med pisket fløde:-)

Her er den klar til at komme i ovnen - på torsdag skal jeg lægge hus til et møde til 7 personer, og så bager jeg den nok igen og ser om jeg husker billeder "indvendigt":-)

lørdag den 6. februar 2016

Landets bedste pebernødder - dem fra Lagkagehuset:-)

Kender du osse dét at man hvert år til jul ikke kan huske, hvilken opskrift man brugte til de forskellige klassiske julesmåkager? I hvert fald dem, hvor man ikke har fundet landets bedste og derfor husker dem:-)

Pebernødder er officielt slet ikke i sæson, men jeg har sørme lige bagt en omgang igen, fordi de også er hyggelige at have i glasset i februar! Og nu får du opskriften - mest fordi, jeg selv bruger min blog som min private kogebog, så nu kan jeg huske det næste jul! Der er kun godt 10 mdr til vi bager julekager igen! Og med den her opskrift kommer jeg aldrig til at lede efter pebernøddeopskrifter mere i resten af mit liv:-)


Til mange pebernødder!
250 gram øko smør
250 gram sukker
1 dl øko fløde
1 tsk stødt ingefær
1 tsk øko kanel
1 tsk stødt hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
500 gram øko hvedemel

Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt, tilsæt herefter fløden og pisk igen grundigt - først ved lav hastighed for at fløden kan emulgere med smørmassen og herefter kraftigt. Sigt mel med resten af ingredienserne og rør det i smørmassen indtil dejen er samlet. Læg på køl natten over. Tril "pølser" og skær små stykker, som trilles til kugler. Bages ved 200 grader i ca 8 min eller til de er let gyldne. Afkøles på bagepapir/rist og opbevares i tætsluttende dåse i 2-3 uger.


Det er februar og julen varer lige til påske :-)

torsdag den 4. februar 2016

Grovbrød med perlerug

Perlerug er fiberrige "fuldkorn", som giver masser af godt bid og god næring i dine hverdagsbrød. Kog evt en stor portion og frys dem ned, så du hele tiden kan tage lidt op og komme i dit sunde bagværk.

Som regel bager jeg boller, fordi det er nemt med "portionsanretning", når man bor alene, men engang i mellem er det dejligt med et helt brød. Brødet er fyldt med grove korntyper, og smager virkelig godt at korn. Det er et tæt og tungt brød, der egner sig rigtig godt til morgenmad eller frokost og selvfølgelig som madbrød. Også super til at riste :-)


Et stort brød - mange skiver :-)

100 gram perlerug
10 gram øko gær
5 dl koldt vand
10 gram havsalt
150 gram øko rugmel
100 rugflager
400 gram øko hvedemel
Pynt: flere rugflager
½ spsk tanggranulat - valgfrit

Kog perlerugen i en sigte og skyl den godt. Kog den herefter i rigeligt letsaltet vand i 25 min. Hæld vandet fra og afkøl kornene. Udrør gæren i vandet, og tilsæt rugmel, rugflager og salt og evt tanggranulat. Rør det i 5 min på din køkkenmaskine. Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen og rør yderligere 5 min. Dejen skal være fugtig og en anelse klistret. Smør en skål med olie og hæld dejen heri, tildæk med film og lad hæve i køleskab 10-12 timer, dvs typisk natten over. Tag dejen ud på bagepapir og form et aflangt brød. Lad hæve ved stuetemperatur ca 1½-2 timer. Pensl med vand og drys med rugflager. Pensl gerne igen med vand, sådan at rugflagerne hænger godt på.

Bages ved 225 grader forvarmet ovn i ca 40 minutter - og stil gerne en brandepande i bunden af ovnen og hæld 2 dl kogende vand ind, når du starter med at bage, dette giver en mere sprød skorpe.
Stilles på bagerist og afkøles mindst 15 min inden du skærer af det.


Stort fristende brød - bageren kan ikke gøre det bedre:-)


Uhm, nybagt og med økologisk smør! Så blir det ikke meget bedre. Og der er masser af mæthed i sådan et type brød:-) Velbekomme

tirsdag den 2. februar 2016

Vintermad af Katrine Klinken

Med total regn og rusk udenfor og en Samsø færge, der ikke sejler idag på grund af blæsten, er det helt på sin plads at tænke på vintermad!

Har du lagt mærke til den her fine lille kogebog af Katrine Klinken? Jeg vil næsten kalde den en ny version af "God mad, let at lave" som nok næsten alle kender. Bogen er nemlig fyldt med dejlige opskrifter på alle de kendte danske retter og så med et moderne twist. Her er masser af gode grundopskrifter på alt lige fra risengrød til fyldt ribbenssteg:-)

Gode grundbøger skal man ikke foragte - det er jo hverdagsmad de fleste af os laver mest af, og så er det dejligt med inspiration og udførlige forklaringer.


Bogen koster kun 150 kr i udsalgspris - og ofte kan man finde dem endnu billigere. En fin pris også til en værtindegave istedet for en buket.


Fish & Chips har jeg tænkt på at lave mange gange uden det er blevet til noget .... måske det sku' være nu:-)


Helt alm burgere og pølsebrød med opskrifter, der er lette at gå til ... og indbydende fotos


Hotdogs med svamperemoulade - en klassisk ret med ny smag - og det lyder da godt!


Mere mormor med en steg i en gryde - så er der dømt søndagsmiddag som i barndommen


Bogen har også et afsnit med weekendmad - her er kanin i sennepssovs. Kunne godt friste her! Jeg mener at Irma har kanin i køledisken ofte


Der er masser af forslag til frokostretter og tilbehør i det hele taget ...


Mere af det hele traditionelle til vinterens højtider - og også et skønt bud på en mere utraditionel julefrokost. Man kan jo plukke af opskrifter og sætte sammen med sine egne uundværlige


Bogen byder også på masser af grønne retter, så alle kan være med .... her i huset spises der mere og mere vegetarmad, så altid dejligt med nye retter


Mere mormor og mere jul - æbleskiver og brune kager hører til i enhver grundbog


Nytåret er festligt og også til denne højtid byder bogen på flere forslag til at glæde dine gæster


Bogen slutter med brunch til det nye år - der er heldigvis længe til endnu, men derfor kan man jo sagtens bruge opskrifterne hele året.

En fin lille kogebog, som jeg også synes vil være god til unge mennesker, der lige er flyttet hjemmefra og gerne vil kunne lave noget af de gamle retter selv:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...