tag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post227617664811882049..comments2024-03-27T06:32:03.934+01:00Comments on Tante Sød: Kedelige gamle ting blir top-trendy:-)Tante Sød..og den sure øko-citron...http://www.blogger.com/profile/09362518010435282314noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-91429714435000360512013-01-06T14:54:13.859+01:002013-01-06T14:54:13.859+01:00Marianne, find lige ud af træsorten - spørg en gam...Marianne, find lige ud af træsorten - spørg en gammel snedker! Er det kirsebærtræ eller mahogni, så få ham til at renovere det. Er det teak, bliver det helt lyst, hvis du gør, som jeg beskrev. Du skal IKKE skure, kun slibe i åre-retningen - aldrig på tværs! Teaktræ har altid fået teaktræsolie, som gør det mørkt. Jeg har et 50 år gammelt massivt teakbord. For mange år siden fik jeg rådet af en møbelhandler - og selv en snedker troede, det var det fineste egetræ efter min behandling. Kommer der en rand eller plet, vasker man det bare igen med fed sæbevand og tørrer efter.<br />Jeg er glad for, at du kan lide min leverpostej; den opskrift går endda på krykker i USA! Jeg har lige bagt én - den må aldrig mangle her i huset. Hvis du ringer til slagteren et par dage i forvejen, hakker han det hele for dig. Så tager den ingen tid at lave en hel flok. Som jeg skrev til dig, er det nu din opskrift, og du kan gøre med den, lige hvad du vil - også putte allehånde eller en spegesild i, hvis du skulle få lyst. For mange år siden kunne jeg finde mange champignoner, så af og til kom jeg skivede rå i farsen. Du kunne jo prøve at vende skiver i et par forme.<br />Elsebeth<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-18998304493386528562013-01-05T23:20:57.658+01:002013-01-05T23:20:57.658+01:00Hej Elsebeth - tak for din kommentar og forslag. J...Hej Elsebeth - tak for din kommentar og forslag. Jeg kan sagtens følge dig omkring det sorte - jeg er også meget i tvivl og synes heller ikke sort til sort lampe er det rigtige. Men jeg er ikke glad for den alt for røde farve træet har. Og jeg mindes ikke, det har været lysere, så jeg tror ikke det hjælper noget at slibe og skure det. Men jeg skal nok bare vente lidt endnu, og så kommer den rigtige ide sikkert pludselig. Uha, jeg har svært ved ikke gerne at ville ha' det hele skal være lavet snarest muligt! Men du har jo nok ret.<br />I øvrigt - jeg har lavet din skønne leverpostej i julen. NØj, hvor blev den god, og der ligger mange forme i fryseren tilbage. Den kommer jeg til at lave mange gange, og jeg vil gerne blogge om den på et tidspunkt, hvis det er ok. Men jeg skriver til dig på et tidspunkt. <br />God søndag og tak for hilsen<br />MarianneTante Sød..og den sure øko-citron...https://www.blogger.com/profile/09362518010435282314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-66499232542578964472013-01-05T16:11:25.742+01:002013-01-05T16:11:25.742+01:00Måske du skulle tænke dig om en ekstra gang med de...Måske du skulle tænke dig om en ekstra gang med det fine, runde bord! Er det teak, så slib det ned (pas på hvis det er fineret!) og vask det flere gange med meget fed sæbespånevand. Tør godt af og lad tørre mellem hver gang. Så er træet beskyttet mod pletter - og du har igen det fineste lyse bord, som en sort lampe vil passe bedre på end på et sort bord. Gå ikke for hastigt frem; du har masser af tid, huske det! <br />ElsebethAnonymousnoreply@blogger.com