tag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post4873126807647189270..comments2024-03-28T11:57:48.762+01:00Comments on Tante Sød: Søndagsmorgenboller Tante Sød..og den sure øko-citron...http://www.blogger.com/profile/09362518010435282314noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-81291048538041048772013-04-02T12:28:59.322+02:002013-04-02T12:28:59.322+02:00Godt mel er guld værd!! Godt mel er guld værd!! Mai-Britt, den danske slikmundhttps://www.blogger.com/profile/07439679399548141714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-34139170466727869162013-04-01T13:45:17.570+02:002013-04-01T13:45:17.570+02:00Ja tak, min søn og jeg har haft en dejlig påske, o...Ja tak, min søn og jeg har haft en dejlig påske, og jeg håber, du også har haft høj sol og vindstille.<br />Længe leve internettet - de fleste laver intet selv i USA, men for mange er det næsten en lidenskab at bage og lave mad selv. Det har givet mig mange bage- og mad-idéer at lede på nettet i USA. Der stammer "grydebrødet" jo fra. Der har jeg fundet det om sukker og salt, der ikke må komme i direkte forbindelse med gær, den smarte måde at bruge bagsiden af en bageplade til at skyde brød ind på den hede bageplade UDEN at brænde sig, om autolyse og mange andre gode ting. Det er nok 25 år siden, jeg begyndte at bage med 1/2 gærmængde og langtidshævning i køleskabet (prøv lige at lade det hæve om natten, når der er fuldmåne!!!). I begyndelsen af 1970erne havde vi en købmand i Sønderborg, der begyndte at forhandle biodynamisk hvede- og rugmel og forskellige kerner, så jeg var meget tidligt ude med at bage godt brød med kerner i. Og senere fik jeg min egen købmand til at købe en smart lille stenmølle og sælge forskellig slags mel. Heldigvis kunne mine børn godt lide det (men mange folk syntes, det var underligt!). Det er en god idé at læse kommentarerne til de forskellige posts, for der er ofte særdeles gode idéer (man springer selvfølgelig de dumme, som hvor mange pebernødder bliver der, og hvor meget skal jeg tage, når jeg vil lave dobbelt portion o.lign. over!). Der så jeg også for første gang "autolyse" beskrevet. Men jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke skal pensle bagværk med koldt væske, så jeg slår et æg ud og tager anden væske frem, når jeg begynder at bage, så væsken er tempereret og ikke påvirker det hævede bagværk, og at rosiner o.lign. ikke bliver sorte, når de er penslet godt med æg inden bagningen. Min datter startede en bageklub for at få flere med på at spise ordentligt brød; det er blevet et behov, når man er opvokset med det. Oprindeligt googlede jeg på engelsk og somme tider på tysk, fordi der ikke rigtig skete noget i Danmark. Men jeg søger til stadighed på google i USA. Jeg blev hurtigt bidt af at bage især brød (og leverpostej, selvfølgelig!).<br />ElsebethAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-28722453103315788852013-03-31T22:03:45.765+02:002013-03-31T22:03:45.765+02:00Tak, Elsebeth. Jeg håber også, du har haft dejlige...Tak, Elsebeth. Jeg håber også, du har haft dejlige påskedage i din del af landet. Ja, jeg kan ikke huske om det er dig, der har lært med det med salt og sukker - men jeg gør i hvert fald altid sådan nu. Jeg gir dig ret i at man blir en bedre bager af også at læse lidt nyttig viden, jeg er fx stor tilhænger af Claus Meyers bagebog, som indeholder al god grundviden og fif. God 2 påskedagTante Sød..og den sure øko-citron...https://www.blogger.com/profile/09362518010435282314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-39756110969791112992013-03-31T16:14:53.010+02:002013-03-31T16:14:53.010+02:00Glædelig påskedag, Marianne!
Mange er ved at have...Glædelig påskedag, Marianne! <br />Mange er ved at have fundet ud af, at lidt gær og lang tid giver mere smagsfuldt brød end meget gær og kort tid. Så skal de bare lære, at sukker og salt IKKE skal blandes med gær, men først tilsættes senere i forløbet, når der er kommet mel i. Det er ikke svært at bage godt brød, men det er en god idé at læse forskellig litteratur, bl.a. om autolyse, for at blive bedre til det! det er næsten mere en lidenskab end en videnskab - for mig i hvert fald!<br />Elsebeth<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-56261647210391432172013-03-31T14:09:52.026+02:002013-03-31T14:09:52.026+02:00ihh, jeg ville gerne kunne sende én til dig:-) Men...ihh, jeg ville gerne kunne sende én til dig:-) Men til gengæld kan man inden længe købe Samsø Mel i hele landet og få sendt hjem, og så bager du vupti selv en omgang. God søndagTante Sød..og den sure øko-citron...https://www.blogger.com/profile/09362518010435282314noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5412374836433456052.post-5862166102139204132013-03-31T12:46:29.274+02:002013-03-31T12:46:29.274+02:00Orh, hvor kunne jeg bare godt spise den der lige n...Orh, hvor kunne jeg bare godt spise den der lige nu. De ser bare så gode ud!<br /><br /> - KitA + K = ♥https://www.blogger.com/profile/14801788155846121449noreply@blogger.com