Sidevisninger i alt

torsdag den 2. oktober 2014

Bagt tomatsuppe m/rugbrødschips

Hjemme hos mig er suppesæsonen i fuld gang:-) Vejret skifter fra rusk og regn og til skønne stille dage med blå himmel og helt milde temperaturer. Efteråret er smukt i år, synes jeg.

I går stod den på en simpel cremet porresuppe, men det var for sent og mørkt til at jeg fik taget fotos, så selv om den var lækker, må du tænke dig til den. Men tomatsuppen fra sidste uge, skynder jeg mig lige at dele - smækfyldt med store solmodne usprøjtede tomater og andet godt. Wellness på sin egen måde.

Keep it simple - tag en stor bakke tomater i gule, grønne, lilla og røde farver og alverdens faconer, et stort rødløg i både, tre store fed hvidløg, en stor rød peber. Glæd dig over at vide, de er vokset lokalt og slet ikke er sprøjtet - det er stille lykke for mig. Og jeg husker sagtens hvor svært den slags fødevarer er at skaffe i byen....Nå, men læg det hele på bagepapir, dryp godt med din bedste olie, lidt æblecidereddike eller æblegastrik fra Samsø Landkøkken, friskkværnet peber af god kvalitet, og godt havsalt. Bag så det hele i ovnen ved 200 grader indtil det begynder at mørke og karamellisere lidt.

Hæld det hele i en gryde, kør en tur med stavblenderen, tilsæt en slat økologisk fløde og smag herligheden til - mere salt, peber, Herbamare bouillon, lidt vand, mere syre, måske et nip sukker ...

Skær et par helt tynde skiver af dit hjemmebagte øko rugbrød, pensl med lidt olie og rist skiverne i ovnen på begge sider til de er helt sprøde.


Det er så god hverdagsaftensmad, du føler dig sund og godt tilpas. Er du mere sulten, kan du selvfølgelig fylde "ting" i din suppe. Men det er næsten synd ...:-)  

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...