Sidevisninger i alt

lørdag den 29. december 2012

Naboens æblekage m/kanel og abrikos

Jeg fik aldrig ønsket jer god jul, det beklager jeg! Så nu vil jeg være sikker på at ønske jer alle et lykkeligt og fredeligt nytår. Måske jeg selv er så heldig at få læser nummer 200 i nytårsgave? Jeg værdsætter hver eneste af jer, og når bloggen runder de 200 skal det selvfølgelig fejres med en give-away:-)

Nå, men bortset fra det, så har jeg virkelig vundet i nabo-lotteriet:-) Jeg har fået verdens sødeste nye naboer. Vi passer allerede rigtig godt på hinanden, udveksler alt lige fra sneskovle til småkager! Og det helt heldige er, at fruen i huset også er rigtig glad for at bage. Mange af hendes opskrifter er sirligt nedfældet med fin håndskrift i en sort bog. Så her blir drukket kaffe indimellem, og byttet opskrifter.

Den her skønne æblekage var den første, jeg fik serveret og i sidste uge bagte jeg den til mine veninder. En rigtig klassisk mormor-kage, som er mindst lige så god dagen efter man har bagt den. Og i dag vil jeg bage den igen til mine nytårsgæster - bare sådan til at gå og snacke lidt af:-)



Min søde nabo har godkendt, at jeg ka' slippe opskriften løs i blogland - så du får den her:


150 gram gult øko smør
250 gram sukker
Korn fra 1 vanillestang ell 2 tsk vanillesukker
3 øko æg
150 øko hvedemel
1 tsk bagepulver
3-4 æbler skåret i både - gerne med skræl
4 spsk rørsukker
1 spsk kanel
En håndfuld abrikoser eller 1/3 abrikosmarmelade fra glas

Pisk smør og sukker lyst og luftigt - ca. 8-10 min med håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og vanille og sigt det i dejen og vend det hurtigt sammen. Ikke piske mere nu! Fordel dejen i en smurt springform ell firkantet fad.
Bland rørsukker og kanel og vend æblebåde i det, fordel dem i dejen og tryk dem lidt ned uden at de er helt gemt. Bages ca 30-40 min ved 175 grader i forvarmet ovn eller til dejen lige netop slipper en strikkepind.
Skær abrikoser i små stykker og kog dem med lidt sukker og lidt vand. Blend med en stavblender og purér gennem en sigte. Når kagen er bagt afkøles den 5 min, og herefter fordeles abrikospureen over den lune kage. Afkøles nu helt.

Mange stykker saftig kage serveret på mit fine Rice-fad..... tilbage er bare at nyde!

torsdag den 20. december 2012

Forventningens glæde lyser

Lysene er tændt i vindueskarmen. Lyset er ved at tændes udenfor. Dagen er vågnet. Næsten den korteste dag på året. Og forventningens glæde er guddommelig...


Fra vinduet i min spisestue kan jeg holde øje med livet på vejen. Og om mine gæster er på vej. I dag kommer mine tre skønne gamle veninder nemlig. Dem fra min savnede meditationsgruppe. Jeg har mødt så mange fantastiske nye mennesker de 7 uger, jeg har boet på Samsø. Det sætter jeg dagligt pris på. Men idag får jeg besøg af elskede mennesker. Mine egne folk. Dem, som har kendt mig længe og dem som jeg er dybt fortrolig med.


Et lille fad til formiddagskaffen er klar. Duftlyset med lavendel er klar. Og englekortene selvfølgelig. Vi skal nemlig helt sikkert tale med engle de næste par dage. Minde os selv om vores forbindelse til det guddommelige. Imorgen er det den 21.12. En helt særlig dag, hvor lyset vender tilbage. Hvor en ny tid for alvor er klar til at indtaget kloden og universet. En tid, hvor egoisme vil blive afløst af fællesskab, nærvær, respekt, kærlighed og en følelse af enhed. Harmoni og balance vil være i centrum, og mennesker og dyr vil leve i fred og sameksistens.

Det er mit håb. Det er vores håb. Og vi tror, vi er tættere på den nye tid, end vi ellers lige går rundt og tror. Vi tror også, at vi alle må gøre en indsats for at hjælpe forandringerne på vej. Så imorgen er Samsø indbudt her i mit hus til åben og gratis meditation. Flere jeg ikke kender, har meldt sig til. Du  er også velkommen.

Men først skal vi fire veninder ha' tid til at få snakket ud!!! Så nu har du helt sikkert fred for mig de næste par dage:-)

Ønsker dig et dejlig dag med lys og kærlighed

onsdag den 19. december 2012

Nemme valnøddebrud

De her boller bagte jeg til min formiddagsgæst i går - det gik ærligt talt lidt stærkt, så jeg fik kun taget det her ene billede. Men jeg lover, de havde en super krumme med fine lufthuller. Jeg lavede dem efter fri fantasi, men da de blev rigtigt lækre, skal du ikke snydes for at få del i opskriften.

De er så nemme - husk at starte aftenen før, da de er langtidshævede:-)


Valnøddebrud - ca. 15 stik.

5 dl lidt lunken vand
ca 15 gram gær
2 spsk ahornsirup
2 tsk havsalt
ca. 75 gram valnødder i halve
2 dl øko grahamsspeltmel fra Urtekram
ca. 3 dl øko hvedemel fra Meyer

Hæld kogende vand over valnødderne og lad dem stå 5 min i vandet. Så væk med vandet og lad dem dryppe godt af. Vend dem i en håndfuld mel. Opløs gæren i vandet. Tilsæt grahamsmelet og rør godt rundt. Tilsæt nu salt og sirup, samt valnødder og herefter hvedemel lidt ad gangen. Jeg må tilstå, jeg ikke målte hvedemelet. Men rør godt og tilsæt mel indtil dejen er blød og lidt klistret, men slet ikke flydende eller meget våd. Rør ca 5 min. Sæt dejen tildækket på køkkenbordet natten over og mindst 10 timer.

Om morgenen hælder du forsigtigt dejen ud på meldrysset bagepapir. Fold det 4-5 gange om sig selv. Lad hæve tildækket ca. 2 timer. Skær dejen i bidder af passende størrelse, læg på bagepapir og lad hæve 30 min her. Bages i forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 15 min eller til de er brune og sprøde.

En rigtig vellykket bolle til te, ost osv.

tirsdag den 18. december 2012

Det er ikke en skam med en skammel!

Naturligvis skal du se min skammel efter den er blevet malet og lakeret ..... jeg er rigtig godt tilfreds med den. Det gir ' mig altid sådan en god følelse, når jeg blir færdig med noget konkret, noget man kan se på, noget man kan røre ved, noget man kan bruge! Måske fordi jeg næsten altid har arbejdet med noget, der ikke er målbart på den meget fysiske måde.


Jeg ved ikke, hvor meget den blir brugt til siddeplads - men den gir' i hvert fald liv til de hvide vægge, og jeg elsker bare de farver for tiden..... kan du li' den?


Den skal ikke stå her permament, og som du kan se, kan jeg heller ikke hænge alle billeder op, fordi jeg stadig mangler nogle møbler, jeg er på udkig efter. Skamlen skal stå for enden af det ene køkkenbord ved glasdøren ud til verandaen - men her mangler jeg de rigtige lange hvide gardiner! Der står tur til København efter nytår på programmet, så jeg kan få fat i ALLE de ting, jeg mangler og ikke kan købe her på Samsø:-) Men skidt pyt - det er bare ting, og jeg er lige så lykkelig uden!

Hvis du vil se skamlen inden den blev malet, så er den HER


Nu har jeg så kastet mig over de her to meget gamle stole - den oprindelige til højre, som nu får 2 gange med en lys blå/tyrkis, og så er jeg igang med at slibe den let igen, så det gamle hvide kommer lidt til syne. Og så skal den også ha' nogle lag lak og nyt betræk selvfølgelig. Tror også de blir helt skønne sammen med mine nye umbra grå Eames spisebordsstole:-) Tror godt det her møbelrenovering ku' gå hen og gribe om sig - den slags har jeg aldrig rigtig gjort det i før, men det er meget tilfredsstillende at gi' gamle ting nyt liv i stedet for at smide væk.

Lagde du mærke til det her var et helt indlæg uden et ord om JUL? Var det ikke dejligt?

lørdag den 15. december 2012

Tærte med rejer og feta

Kan du også huske tærten med rejer og feta? Et fyld som umiddelbart lyder temmelig underligt, men som smager overraskende godt. Jeg fik den serveret for mange år siden hos en veninde, og har lavet den løbende siden. Den har nu været i glemmebogen nogle år, og pludselig kom jeg i tanke om den igen. Jeg fik den bikset sammen efter hukommelsen, og du får lige opskriften, hvis du enten genkender den eller synes den lyder så mærkelig, at du er nødt til at prøve den!


Dampende varm og tilberedt i min nye pink tærteform fra Rice .... SULTEN!


En portion af din yndlingstærtedej - jeg laver næsten altid min med fuldkorn - den blev dog lidt lysere idag. Fyldet består af:

200 gram store rejer fra frost
ca 200 gram feta skåret i små tern
1 bundt forårsløg i skrå skiver
4-5 store øko æg
1 dl creme fraiche 18% ell fløde
1 spsk tørret oregano
salt, friskkværnet peber

Fordel rejer, feta og forårsløg på tærtebunden. Det kan være en god idé at bage bunden ca 10 min først. Pisk resten sammen og hæld hen over. Bages ved 200 grader i forvarmet ovn i ca. 30 min eller til den er pænt gylden. Spises varm eller lun og gerne med nogle rå grøntsager eller salat med en skarp dressing.


Tærten kan sagtens fryses, hvis du har rester...... uhm, den var lige så god, som jeg huskede den!

Jeg ønsker dig en dejlig juleweekend - her har jeg malerhjælp i huset, så nu er lofter i bryggers, badeværelse og krea-rum også blevet fine hvide:-) I aften står den på gourmet julefrokost på Restaurant Perlen igen, og DÉT er lækkert:-)

fredag den 14. december 2012

Give-away fra Brændstof

For efterhånden meget lang tid siden vandt jeg en skøn give-away ovre hos Marian på Brændstof, men fik aldrig vist den frem, fordi det var lige omkring min flytning og alt var kaos. Og det er synd og skam at den druknede i min forvirring for det er nemlig en virkelig lækker og for mig meget anderledes kogebog. En af dem, jeg ikke selv ville ha' fået øje på og købt, men én som jeg tror jeg blir rigtig glad for. 

Det er opskrifter ud fra raw-principperne, og forfattet af Renée Voltaire - og hvem vil ikke gerne leve lidt sundere. Jeg ville aldrig ha' selvdisciplin nok til udelukkende at leve efter disse principper, men synes det er spændende at snuppe en opskrift i ny og næ og prøve noget nyt. 


Bogen er oven i købet virkelig smuk grafisk - med lækre billeder og tekster og med mad fra hovedretter til snacks osv. ...


Som en ekstra sød opmærksomhed havde Marian oven i købet lagt to smagprøver ved af de produkter, som Renée Voltaire fremstiller. Lækre saltede og krydrede mandler og græskarkerner med mørk chokolade. De er indtaget og nydt for længst og smagte lige så syndigt som alt andet guf ....Tusind tak til Brændstof for den lækre gave. Nu er den fremme i lyset og skal snart afprøves:-)

onsdag den 12. december 2012

Økologisk grøntsagskasse fra Samsø

Samsø er jo verdenskendt for at være selvforsynende med energi. Jeg har en drøm om, at Samsø på samme måde skal være verdenskendt for udelukkende at producere økologiske varer. Ja, ja - man har jo lov at drømme. OG bidrage til at drømmene blir til virkelighed. Underligt nok er her desværre ikke mange økologiske landbrug, selv om det ville hænge rigtig godt sammen med bæredygtighed på energi og miljø.

Men de findes - og forleden var jeg ude og hente min første kasse fra Jens Jørgen i Brundby. Der er jo ikke så stort udvalg af grønt på denne årstid, men alligevel fik jeg en fin kasse for 100 kr. Her er alm kartofler, bagekartofler, lækkert frisk grønkål, flotte løg, lækre rødbeder, lidt pastinakker, nogle flotte æg og sørme også en pose med korn til fuglene, som fryser i øjeblikket og har brug for hjælp til at klare vinteren. Jens Jørgens porrer sad fast i jorden på grund af frosten, så det må blive næste gang.


Jeg glæder mig SÅ meget til det grønkål - det skal jeg lave noget af idag. Men forleden blev her kogt gammeldags hønsekødssuppe - jeg havde nemlig også fået fat på 2 økologiske friskslagtede kyllinger.

Så denne her skønne gryde kogte flere timer forleden dag, og har udgjort middagen i de sidste dage. Næste gang blir det med hjemmelavede boller! Men mums, det var godt.

søndag den 9. december 2012

Samsø på en vintersøndag får en gang lak..

I dag kom sneen sandelig også til Samsø i rigelige mængder - vi slap ellers fri i starten af ugen, hvor jeg hørte, at hovedstaden var pænt dækket til.


Så til morgen ser min indkørsel sådan her ud, og jeg tænker på, om jeg nogensinde kommer herfra igen:-) Som du kan se på fodsporene måtte jeg lige en tur ud i bilen efter de varme handsker, så jeg kunne skovle mine trappetrin fri for sne! Og en tur i udhuset, fordi varmepumpen går ud flere gange i døgnet og skal startes op manuelt!!!!! I morgen tidligt kommer håndværkerne heldigvis for at lave systemet om - hvis de ellers kan komme hertil!


Vintervejret har sine fordele - jeg er gået igang med små indretningsgøremål. De her tre gamle brødkurve har nu fået flere gange lak.......


Så nu er de lige så fine som nye - og mine hæklede doiley's kommer helt til sin ret som servietter deri. Det er en god fornemmelse ikke bare at smide ting ud, men lave dem om, så de får nyt liv.


Lige nu er jeg i gang med at male den her høje skammel, som skal pynte ved siden af køkkenbordet. Jeg har heldig at få lov at købe en udstillingsmodel til 200 kr. Benene skal være orange og sædet skal være lilla, jeg tror den blir rigtig sej:-)

Mens skamlen tørrer laver jeg dej til vanillekranse og romsnitter - håber du også finder ud af at gøre søndagen til en dejligdag:-)

lørdag den 8. december 2012

Havregryns grydebrød

Nu hvor jeg bor på en ø, er det blevet endnu mere vigtigt for mig at handle lokalt. Det er der alverdens indlysende grunde til. For det første ganske enkelt for at bakke op om mit eget nærmiljø og de mennesker, man har et uskrevet fællesskab med. For det andet fordi, det virkelig drejer sig om at hjælpe hinanden med at skabe og bevare arbejdspladser i det lille samfund. Og så er der naturligvis klima- og miljøhensyn. Det er særdeles klimavenligt at købe lokale varer, der ikke har haft en lang transport, som ikke er blevet lagret i lange perioder osv.

Når de lokale produkter så er ØKOLOGISKE - ja, så klapper Tante Sød meget begejstret i sine rynkede hænder:-) I sidste uge, da jeg læste at Samsø Mel satte sit første produkt til salg hos den gode bager i Ballen, så kunne Tanten sørme godt stå tidligt op for at komme til bageren efter lunt rugbrød og helt friskvalset havregryn, der lige var ankommet samme morgen. Bag Samsø Mel står Morten og Ida, som også snart lancerer Samsø hvedemel og rugmel vist nok. Jeg var så heldig at møde Morten hos bageren, og vi fik en god snak om økologi på Samsø. Det kommer I helt sikkert til at høre mere om her på bloggen - jeg har fået lov at få lidt mere at vide om Morten og Ida's projekt, så det vender vi tilbage med:-)


Er det ikke også bare en lækker pose? Smuk, enkel og tydelige signaler om det lokale, om produktet og det skønne røde ø-mærke, som man skal gøre sig umage for at fortjene.

Det første jeg gjorde var naturligvis at spise en tallerken rå havregryn med koldt øko mælk og lidt rørsukker. Eller drop sukkeret og tag nogle rosiner som sødemiddel. Bare sådan - som i min barndom. Folk i min alder er blevet stærke og sunde på havregryn! Ville ønske at mange flere børn fik serveret sådan en skål til morgenmad i stedet for de pinligt underlødige morgenmadsprodukter - jeg krummer ærlig talt tæer, når jeg ser børn få serveret chokopops til morgenmad! Det sku' tælle som dessert! Basta! Måske man sku' overveje at lave særlige emballager til havregryn til børn? Farverige og med "legetøj" - fordi sådan er det desværre blevet. Nå - det er en helt anden snak!

Tilbage til de rå havregryn - man ku' næsten smage den friske og naturlig mark kornet har groet på. Sikke en fornøjelse at kunne få helt friskvalsede gryn - så friske har jeg aldrig smagt dem før. Og bare sådan en god fornemmelse at spise mad, som har groet lige uden for min dør næsten, og som er fremstillet af engagerede mennesker med holdninger. TAK for det!

Når man ikke orker at spise flere rå havregryn, er det oplagt at proppe så mange af dem som muligt i sit daglige brød. Havregryn er bare møgsunde :-) Vigtigt fuldkorn til overmål, og så er havregryn fx også en af naturens måder at sænke vores kolesterol på. Det har de fleste af os måske nok brug for.
Så i dag har jeg brugt Samsø Havregryn til at bage det lækreste supernemme grydebrød. Hvis du laver dejen i dag, kan du servere lækkert hjemmebag til din familie søndag morgen. Den slags gir' bonus på hjemmefronten. Her får du min enkle opskrift:

5 dl lunken vand
15 gram gær
2 tsk havsalt
4 dl Samsø havregryn
ca. 5 dl økologisk hvedemel - jeg brugte Meyers
evt lidt havregryn til pynt på toppen af brødet

Start med at smide dine havregryn en tur i blenderen - jeg ville opnå en struktur som groft mel. Så opløser du gæren helt i vandet, tilsætter havregryn og rører rundt. Så i med saltet - og tilsidst rører du hvedemelet i lidt ad gangen. Du skal røre mindst 5 min for at sætte gang i proteinet i melet. Dejen skal være temmelig blød og klistret, men ikke flydende. Hæves tildækket på køkkenbordet natten over - mindst 12 timer. Næste morgen hælder du dejen ud på et meldrysset stykke bagepapir og folder det 3-4 gange om sig selv. Lad hæve her tildækket ca 2 timer.


Imens varmer du ovnen op til 250 grader med en gryde med låg (der kan tåle varmen). Når ovnen er varm, tar du gryden ud, drysser en anelse mel i bunden og hælder forsigtigt dejen ned i gryden. Sætter låget på gryden, og bager ca 30 min. Tag låget her og bag de sidste 15 min eller til brødet er godt lysebrunt og helt sprødt.

Lad afkøle i gryden 5 min, tag ud på bagerist og afkøles mindst 20 min - brødet skal lige samle sig, før du kan skære pæne skiver. Men nu er du også klar - med et virkelig lækkert havregrynsbrød. Så er der bare tilbage at NYDE ...


Brødet får en fin og let krumme, og en særdeles knasende sprød skorpe. Snup en skive, mens det er lunt. God weekend

fredag den 7. december 2012

Valnøddebanankage i julehumør:-)

Det har været en lidt træls uge, som vi sir' os fra det jyske:-) Mit højt skattede arbejde har jeg pludselig og uventet mistet, fordi min arbejdsgiver i hovedstaden er gået konkurs!! Det er bare så trist, allermest for firmaet og alle de mennesker, der nu står uden job. Det er sørme stadig hårde tider på arbejdsmarkedet. Og egoistisk set, synes jeg osse det er synd for mig! Jeg var lykkelig for mit nye job som tekstforfatter og professionel blogger, og særligt fordi firmaet var helt indstillede på, at jeg passede det her fra Samsø. Så det var en seriøs streg i regningen - men come on - jeg er rask, jeg har fået opfyldt min drøm om Samsø, og jeg kan så meget:-) Så nu er det bare på med de kreative briller og finde ud af, hvilke nye døre, jeg skal gå ind ad. Her på den lille ø tror jeg ikke, man skal sætte sig ned her og satse på lønmodtagerarbejde - så jeg går i tanker om hvordan jeg kan skabe arbejde til mig selv, og har brugt de sidste dage på at skrive en ret lang liste over ideer til, hvordan jeg kan skaffe smør på brødet. Men ting tar tid, og jeg må bare bevare min tro og det gode humør!

Udover det har jeg sandelig mærket, at jeg er blevet husejer af et gammelt hus!!! Her er hundehamrende koldt, varmepumpen var gået ud forleden viste det sig, og det virker stadig ikke. Så håndværkere måtte tilkaldes igen, og her kommer flere på mandag! Det er bare så slemt at fryse så meget, og det er ikke spor sjovt at det ikke fungerer, da jeg var blevet oplyst at her sagtens kunne varmes nok op om vinteren. Og store udgifter er slet ikke, hvad jeg har brug for lige nu, hvor jobbet er røget sig en tur.

Sikke en klagesang - er vi enige om, at den her situation kræver en kage? Det er 100 år siden jeg har bagt banankage, så den lyst måtte jeg styre. Og jeg har så opgraderet den og gjort den i julestemning ved at bruge valnødder, kanel og det lækre smagfulde muscovadosukker. Det er altså en god kage, jeg har fået banket sammen her, hvis du spør mig. Du kan jo teste mig:-)


120 gram gult øko smør
150 gram lys muscovadosukker
2 store øko æg købt ude hos Ulla
1 dl øko mælk - godt nok hentet i Brugsen
200 gram øko hvedemel fra Meyer
korn fra 1 fed vanillestang
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
2 pænt store modne øko bananer
100 gram grofthakkede valnødder
fintrevet skal af en øko citron, der ikke er sur


Pisk smør og sukker luftigt - det tar' 8-10 min med håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk godt mellem hvert. Rør mælk og vanillekorn i. Mos bananerne jævnt og rør dem i sammen med nødder og citronskal. Bland mel, kanel og bagepulver og sigt det den i skålen og vend det i, så hurtigt som muligt. Kun lige til melet er opsuget. Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 170 grader varm oven på nederste rille i ca 50 min eller til den er fint gylden og gennembagt uden at ha' fået for meget varme.

Lad afkøle i formen 10 min, og herefter helt på bagerist. Drys med flormelis, og hvis du er i det helt syndige humør, så pynt den med en buttercream med kanel. Vi fik den nu "on the rocks":-) Kagen smager mildt af banan, kanel, citron og nødder og er en tæt og lidt svampet sag.


Gi' den et drys flormelis eller noget kanelfrosning, hvis du er til det helt vilde!

onsdag den 5. december 2012

Husk lige tandbørsten ....

.... når du har spist en af dem her. Og HUSK lige at lave en portion af The Ultimate Juleromkugle, som jeg døbte den sidste år. Den er uovertruffen god og uovertruffen syndig. Og alle jeg serverer den for er henrykte:-)

Du fik opskriften sidste år - HER er den. Jeg er allerede på anden omgang i år, og der er langt til jul. Men der er sørme osse mange, der er blevet budt. Selv mine nye kokkevenner her, ville gerne servere den i deres restaurant:-)


Der er ikke så meget mere at sige - just do it:-)

tirsdag den 4. december 2012

Samsø Mælk .... og ost,ost,ost....

Samsø er jo kendt i hele landet for de gode kartofler, men øen byder på et utal af andre skønne kvalitetsprodukter, som endnu ikke er så udbredte. Som madøre og øko-entusiast er det en sand fornøjelse at opdage alle de lækre fødevarer, og en utrolig god fornemmelse selv at kunne besøge producenterne, se landbrugene, få en snak med de dygtige og passionerede landmænd og købe varerne uden fordyrende mellemled. Efterhånden som jeg opdager stederne og kommer rundt på øen og får smagt og vurderet de forskellige ting, vil jeg løbende skrive mine anbefalinger her på bloggen - så til sommer når jeg forhåbentlig har inspireret dig til at holde ferie på Samsø, håber jeg at have lavet en fin oversigt til dig:-)

Et sted, jeg hurtigt hørte om, var Samsø Mælk - øens smør og ostemejeri, som oven i købet til min store glæde er økologisk, JUBII. Mejeriet ligger i Kolby på Brattingsborgvej, og drives af Bent og Birthe Degn. Og da jeg har det som Brdr Price - der skal rigeligt smør i - ja, så var det bare med at komme på besøg.

Gården huser 6 køer, som er krydsninger af jersey og rød dansk malkerace, som giver mælken et højt indhold af protein, som gør den særligt velegnet til osteproduktion.


Mejeriet er moderne indrettet, og her er også en lille butik, hvor Bent selv står bag disken, så man kan få en god snak og selvfølgelig smagsprøver, som i de gode gamle dage. Udvalget er enkelt, men særdeles lækkert og dækker rigeligt mit behov for variation. Hvad du ser, er hvad du får! Det her er produkter, som smager af præcis det, som det er. Jeg kommer helt sikkert til at købe stort set al min ost her fremover, og vil heller ikke gå i vejen for at købe oste og tage med som gaver til mine københavnervenner:-)

For slet ikke at tale om SMØRRET - det er det mest gule og lækre smør, jeg nogensinde har oplevet. Og selv om jeg synes at Thiese og andre laver godt øko smør, så er det her bare en tand mere kræs. Det er svært at beskrive - det skal opleves og smages. Man fornemmer tydeligt, hvor FRISK det her er - og jeg nyder virkeligt både syn, smag og konsistens. Og allermest at det kommer fra køer med et godt liv, og at det er helt uden tilsætningsstoffer.


Bent fremstiller Samsø 45+ samt Esrum 45+ og 60+. Jeg købte en Samsø 45+, som er en fast gul ost med små huller. Denne her var mild, og en skøn ost til morgenmad, og som hele familien vil kunne lide. Den fås også mere lagret, hvor den udvikler en nøddeagtig smag og stor fylde. Næste gang skal jeg helt sikkert købe en Esrum også - den glemte jeg at smage.

Den anden ost jeg købte, er meget mere lagret og smager meget som den kendte Vesterhavsost - sådan med "salte krystaller", flaget og bare superskøn til et glas godt rødvin. Og gerne toppet med en skefuld valnødder i kirsebærsirup fx.


Se lige den her pakke smør - er den bare lige NICE? Bent sælger ellers sit gudeskønne smør i små plastikbøtter, som jo er praktiske. Men jeg måtte altså ha' denne her i det fineste pergamentpapir. Og jeg serverer den altså med papiret på, fordi jeg er helt forelsket i det .... hvor er jeg heldig at bo på Samsø. Så hvis du kommer på besøg, så husk endelig at la' turen gå forbi Bent i Kolby...


Det næste jeg vil skrive om, blir havregryn og mel, som et yngre par netop har sat til salg herovre ... også økologisk! Helt friskvalset havregryn med mælk og sukker - sikke en gudespise! I kan godt glæde jer til at høre mere om det ...
Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...