Sidevisninger i alt

torsdag den 5. maj 2016

Æble-rabarber crumble m/mandler

Endnu et møde = mere kagebagning! Det er nu på lørdag vi skal afholde stiftende generalforsamling for Alternativet Samsø, så vi har haft travlt med vedtægter, program og andre forberedelser.

En sprød, sød, syrlig crumble går man aldrig galt i byen med og de er så nemme at lave. Og jubii, nu er de nye rabarber med deres fine, røde stængler fremme igen, så afsted i fryseren og se at få brugt de sidste fra lageret:-)


Dej til stort fad - 8-10 portioner
300 gram øko hvedemel
250 gram øko smør
100 gram sukker
ca. 1½ dl mandler grofthakket

Smuldr smør og mel sammen til det ligner rasp og tilsæt sukker.

ca. 300 gram rabarber skåret i bidder
ca. 300 gram æbler i både
4 spsk hjemmelavet vanillesukker - eller korn fra 1 stang blandet i sukker
1 spsk kanel fra Urtekram

Kom begge slags frugt i bunden af et stort, ildfast fad, drys med vanillesukker og kanel. Fordel nu dejen hen over og drys til sidst med mandler. Bages ved 200 grader til det er boblende og gyldent, nok ca 25 min, men bare kig efter det - det kommer sig ikke så nøje :-)


Fadet med æbler og rabarber drysset med kanel og vanillesukker ...


På med crumble og mandler ....

Man skal ikke spare på vanillen, som du kan se! 

MUMS - servér med vanilleis, vanillesauce eller creme fraiche:-) Rigtig god Kr. Himmelfartsferie - vejret er jo sommerligt, det er helt fantastisk dejligt... Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...