Sidevisninger i alt

lørdag den 6. april 2013

Hjemmelavede træstammer

Det er på høje tid, I får nogle af opskrifterne på de søde sager, jeg havde på mit fødselsdagsbord. Lad os starte med de populære hjemmelavede træstammer - søde som bare pokker, men sådan en tante er jeg jo:-) De kommer helt sikkert på kagemenuén en anden gang!


Chokoladekage - giver ca. 15 træstammer
130 gram smeltet afkølet øko smør
250 gram sukker
2 store øko æg
100 gram øko hvedemel
6 spsk kakao
1 tsk vanilleessens

desuden
3 spsk chokosmørcreme (jeg havde en rest, men ellers bare pisk lidt smør og flormelis)
2 spsk hindbærsyltetøj
1-2 spsk romessens

2 ruller figurmarcipan fra Odense Marcipan (jeg havde 3 forskellige farver/smage)
Mørk smeltet choko til at dyppe enderne i

Sukker piskes godt med det smeltede smør, herefter tilsættes æg et ad gangen og der piskes ca 4 min mellem hvert æg, så massen blir lys og luftig. Bland mel og kakao og sigt det i dejen sammen med vanilleessens. Vend det hurtigt rundt. Hældes i lille form med bagepapir. Bages ca 25 min ved 180 grader. Lad kagen afkøle helt. Den kolde kage blandes med de øvrige ingredienser og sættes i køleskab et par timer eller natten over.

Massen trilles nu til "små pølser" - mine vejede 25 gram pr. stk. Ja, jeg vejer dem, så de er ens! Herefter rulles figurmarcipanen tyndt ud, og pølserne beklædes med disse. Det er ikke nødvendigt at dække enderne, blot lige forme dem, så de er runde uden kanter. Enderne dyppes nu i smeltet mørk chokolade, og lægges på bagebapir til de er helt tørre. Kan fint laves i god tid. Jeg frøs resterne ned, og de var lige så pæne, da de blev tøet op.


Jeg var heldig at finde disse på spottilbud i Netto, men ellers kan de købes i mange store supermarkeder.

Jeg glemte at tage andre billeder end dette - men du kan nok godt forestille dig, hvordan de ser ud indvendigt. Træstammer fås i udmærket kvalitet hos få gode bagere (fx Grannys House i KBH), men de her er mindst lige så gode, og så ved du, hvad de er lavet af:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Haaaaps! Der kan lige være et par stykker i min lomme :-D

  I øvrigt en god idé at man nu også kan få hvid marcipan - det skal jeg da lege med på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
 2. Nemlig, Piske - det er rigtig fint med kridhvidt overtræk. Det minder i konsistens og smag om en mellemting mellem fondant og marcipan, vil jeg sige:-) Jeg vil helt sikkert også bruge det igen, når det skal være fint:-)

  SvarSlet
 3. Åhhhh gud hvor lækkert...har vist lige misset din fødselsdag, så du får lige et forsinket tillykke :-))

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...