Sidevisninger i alt

tirsdag den 2. april 2013

Lidt pics fra en fødselsdag på 1. april

Helt uden aprilsnar havde jeg fødselsdag i går:-) Fejret sammen med en flok gode nye mennesker i mit lykkelige Samsø-liv. Og der var slet ikke nogen, fuppede mig. Måske er de søde folk på Samsø bare ikke sådan - jeg er ellers pr. tradition ret nem at narre!

Den lange vinter var virkelig seriøst ved at gå mig på nerverne, så det var livgivende og næsten fortryllende at se solen og aquablå himmel hele dagen. Det er vist lidt barnligt, men godt vejr på min fødselsdag betyder altså stadig noget for mig! Jeg vil gerne ha' at Universet synes jeg har været sød:-)

Thank God for gamle veninder hjemme fra Frederiksberg - den her utroligt smukke forårsbuket i yndlingsfarver kom med bud sammen med eksklusivt chokolade:-)


Klassisk lagkage med vanillecreme, makroner og jordbær med hjemmebagte bunde kan de fleste godt li'.


To slags boller - også de gammeldags med rosiner og perlesukker serveret med koldt smør og til varm kakao med flødeskum er også et sikkert hit!


Når ens fødselsdag falder i påsken, var det oplagt med et par kyllinger og en påskehare udenpå og små æg i kanten forneden...


Luksus hindbærsnitter med smørcreme, marcipan og chokolade i stedet for glasur. Ikke noget dårligt bytte skal jeg hilse og sige ...


En etagere med hjemmelavede træstammer og påskeæg tiltaler også folk med folk søde tænder!


Drømmekage med ekstra vanille og fyld i små bidder er fine sammen med jordbær ... selv om de næsten ikke blev rørt, fordi de fleste var gået i sukkercoma da vi kom hertil ...


De nybagte boller og koldt smør ... kom så gæster:-)


Bemærk at der var et fad med grøntsager på bordet - gæt hvor meget af det, der blev spist????


Så kom der hul på den her ....


Og surprise, surprise.... den var sørme lyserød indeni. Vanillebunde med citronfrosting var enkelt og   ret godt faktisk.


Bl.a. fik jeg skønne produkter fra Samsø Landkøkken - ribssirup med ingefær og vanille lyder da helt forjættende.


En af gæsterne havde selv lavet små fine strandsten med billeder på som bunddække .... så sød en gave. Jeg fik flere blomster, dejlige bøger osv., så det var sørme en dejlig dag.

Opskrifter kommer naturligvis de kommende dage:-) Lad solen skinne over os alle fortsat! Print denne artikel

16 kommentarer:

 1. Til lykke med fødselsdagen i går, Marianne; så var det seks denne gang. Sidste gang sagde jeg jo, at det var 5 + 0 = 5 - den her gang blev det til 5 + 1 = 6! Det var vel derfor den ene kage var lyserød, ikke. Forresten vidste jeg ikke, at samsøsk kaffebord er det samme som sønderjysk kaffebord = kager til du revner!!!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi, nej jeg tror heller ikke gæsterne vidste at samsk kagebord svarer til sønderjysk:-) Det jokede vi netop med igår! Heldigvis skal der være et møde her hos mig i aften, så jeg håber de vil snuppe de fleste rester! Tak

   Slet
 2. Tillykke med fødselsdagen - igår :-)

  Altså vi kender ikke lige hinanden - men du må altså rigtig gerne invitere mig til fødselsdag;o)

  Det ser super lækkert ud:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De andre var også helt nye venner, så du kunne snildt ha' været inviteret med Sandra:-) Tak for hilsen

   Slet
 3. Jeg kender dig ikke,men læser din blok med stor interesse.Til lykke med i går og håber dine gæster nød dit traktement,meget lækkert og flot.Imponeret over din flytning til Samsø.Jeg har været der mange gange,bl a på Højskolen,trist,den ikke er mere
  Mvh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente -tusind tak for det pæne du skriver. Og ekstra herligt med en læser, der kender den legendariske højskole. Ja, det er virkelig trist og Samsø mangler også sit samlingspunkt tror jeg :-) Tak for din venlige hilsen

   Slet
 4. Tillykke med i går, sikke et skønt kagebord. Jeg spiser gerne rester :-)
  Der, hvor jeg kommer fra, hedder dine hindbærsnitter Nuernbergsnitter.

  SvarSlet
  Svar
  1. hvor fint at du ved de hedder Nuernbergsnitter - det har jeg aldrig hørt før. Det vil jeg da prøve også at google og se hvad der dukker op. Nå, men gode var de faktisk, selv om jeg først tænkte at det var lige før det var for meget af det gode! Tak, ja det er da også dumt man ikke lige kan sende rester gennem skærmen!

   Slet
 5. Øj, hvor lækkert - din gæster har måtte kunne rulle tilbage til færgen - hvor ser alle sagerne lækre ud! Stort tillykke!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi, ja godt de alle bor her på øen, så skibet ikke sank! Tak for tillykket:-)

   Slet
 6. Som de dog er blevet forkælet! Dejligt at være gæst hos dig :-)

  Og tillykke med dagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Piske - gæster skal forkæles:-) Det er dejligt at have nogle at forkæle:-) MEN der var nu ret mange rester! Godt her også var møde i aftes, så der forsvandt lagkagerne i hvert fald!

   Slet
 7. Har du selv lavet hindbærsnitterne? hvis du har, kan du så ikke smide en opskrift :)

  Og et forsinket tillykke med dagen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi - du kan tro, jeg skal nok smide opskriften en af de næste dage:-) De var virkeligt gode nemlig...

   Slet
 8. Åh nej, forsinket men STORT tillykke med fødselsdagen, Marianne!!! Hvordan kan jeg dog glemme din dag :( Jeg kan kun sige, at når jeg er på fb på mobilen, så viser den ikke fødselsdagene som på pc'en, og ja så glemmer jeg det desværre.

  Jeg er vild med din "klassiske" lagkage - den ligner en million, så flot pyntet den er!!!

  Og jeg må give Elsebeth ret - det minder næsten om et Sønderjysk kaffebord ;)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære G - nu er det mig, der sir Åh Nej! Jeg ser nemlig først din søde hilsen nu, nogle gange så smutter det altså for mig at gå tilbage i lidt ældre indlæg og se nye kommentarer! Men tusind tak for den søde hilsen, den glæder mig. Håber du nyder dit hus og have liv lige så meget som mig, men det fornemmer jeg jo kraftigt! KH Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...