Sidevisninger i alt

lørdag den 2. november 2013

Ægte æbleskiver m/romkaramelsauce

Atter inspireret af overfloden af skønne danske æbler på Samsø, tar jeg hul på den kommende juletid med en omgang æblebeigneter, som serveres med en fantastisk og vanedannende romkaramelsauce:-) Tykke skiver af rå æble, som dyppes i en tyk dej og derefter frituresteges!

Jeg må dog tilstå, at jeg var lidt øv over at dejen ikke blev sprød - så hvis nogen har et fif, hører jeg det gerne. Måske mine æbleskiver var for tykke? Måske jeg havde for meget dej på hver skive? Eller er der noget galt med dejen? Anyone? De smagte godt, dejen var nærmest som alm æbleskivedej, men jeg havde gerne set en tynd og sprød skal om de mørstegte æbler.


Æblebeigneter til 4 pers (opskrift fra Sweet Paul i Femina) 
2½ dl sukker
3 spsk smør
1 dl vand
4 spsk mørk rom - jeg brugte Havana Rom som jeg har til Mojitos:-)
½ tsk æblecidereddike
6 spsk fløde
3 store, søde og faste æbler
4 dl øko hvedemel
1 tsk øko bagepulver
1 øko æg, stort
2 dl æblecider - jeg brugte friskpresset æblesaft
majsolie til stegning

Varm sukkeret i en gryde, og når det er smeltet og gyldenbrunt tilsættes smør, vand, rom, eddike og fløden. Rør til saucen er glat og helt uden klumper af sukker. Hæld i en skål - serveres lun.

Fjern kernehuset i æblerne med en udstikker og skær i skiver. Rør mel, bagepulver, æg og cider sammen - dejen skal være tyk. Dyb æbleskiverne i dejen og steg i olien i ca 2 minutter. De skal have lidt på hver side.

Anret i et fad, drys evt med florsukker og server med saucen, hvis nogen altså ikke har spist den med ske inden da!


Jeg synes, du sku' prøve en omgang af disse her inden det blir tid til "rigtige" æbleskiver. Jeg er sikker på børn også vil synes de her er gode. Passer i hvert fald fint efter en dejlig gåtur i skoven eller ved vandet, når kinderne er blevet røde og kolde:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Hejsa.

  Jeg har prøvet en lignende dej et par gange, efter en kinesisk kogebog, med natron og danskvand med brus (eller øl), og de blev godt sprøde :-)

  Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke - tak for gode tips - det lyder faktisk meget rigtigt at det vil give en sprød dej i stedet. Det må næsten testes:-)

   Slet
 2. Kære Tante Sød - efter at være "gået i gulvet" og været nærmest underdrejet:-) i MEGET lang tid er jeg ved at være på banen igen.
  Man kan kun blive glad i låget af denne opskrift - har smagt den, men aldrig bedrevet den selv. Jeg bilder mig selv ind at den er super sund. Er der ikke noget om at et par æbler om dagen holder lægen væk? Det er værd at tage med i overvejelsen når denne opskrift skal afprøves - bare tanken giver mere energi.
  Mange hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. kære Charlotte - det er skønt at høre fra dig (og ENDELIG ikke stresse over hilsner:-)), vi skriver kun når vi har tid, lyst og overskud .- og det første og det sidste er det ikke altid man har!
   Æbler er SUNDE - basta! Spis løs:-) Dejen er hvid, og alt hvad der er hvidt er der ikke kalorier i!

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...