Sidevisninger i alt

lørdag den 2. april 2016

En dame, der hedder Aicha ... og en masse tang

På Samsø bor Aicha Mohamed. Hun inviterede til te, fordi jeg havde spurgt om hun ville lære mig endnu mere om det magiske spiselige tang, som hun plukker på Samsø.
Aicha kommer oprindeligt fra Tunesien og er gift med en mand fra Syrien, som har været kirurg på Samsø i mange år - jeg er helt forelsket i de spændende mennesker. 
Jeg fik lov til at tage et dejligt billede af hende, og vise frem, hvad dagens lektion bød på. Aicha spiser alt fra naturen, fordi det er sundhedens skatkammer. Og gratis tilmed! 
Det er nemlig fra nu af årets tang skal høstes. Der er fine nye skud på nu, de er friske og smager bedst. Og jeg forestiller mig også de er allermeste vitale og potente netop nu. Man kan plukke frem til starten af juni mig bekendt. smile-humørikonheart-humørikon


Skønne, lattermilde Aicha i sit køkken ... hun har verdens sødeste hjerte


Fra venstre ser du tangpesto med bl.a parmesan, og det smager rigtig godt. Ved siden af er der ghee med tang, også kaldet tangsmør - og i glasset med låg er der friskplukket, tørret tang, der er granuleret. Kan bruges til alt stort set!

Tang er magisk sundt - du må google det. Der kan skrives store bøger om det sundhedsmæssige gevinster.


Til eftermiddags-te på Samsø ...


Aicha bruger aldrig hverken sukker eller hvedemel. Her er det dadler med mandler og rå kakao som er pakket i en slags hjemmelavet butterdej


Og sørme om hun ikke også finder vild quinoa på Samsø. Det havde jeg aldrig hørt om før ...


Vild quinoa - propfyldt med proteiner og lige til at drysse på dine salater ...


Haps, en lækker bid ....


Friskplukkede nye skud fra blæretang, som hun har tørret .... de spises som snack, i salat eller drysses på varme retter - eller en kartoffelmad :-)


Aicha kan slet ikke lade naturen ligge - så hun samler sten, som hun pynter med bønner, linser og perler...


Og selvfølgelig fik jeg ikke bare min tangpesto med hjem i en pose. Næh, hun har lavet en lille kurv af bunden af en eddikedunk og ugeblade. I Aicha's verden kan alt genbruges - det er bæredygtighed, der vil noget! TAK for dig Aicha :-)

Hvis du kommer til Samsø og gerne vil møde Aicha, så må du sige til :-) Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Butterdejshapserne med mandler, dadler og rå kakaopulver ser helt fantastiske ud.
  Hvor lyder hun som et spændende bekendtskab - hun har meget lærdom at give videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina - Uhm ja, de var osse gode de små ret sunde kager. Ja, det er skønt med mennesker der bare helt naturligt lærer videre. Jeg tror hun selv har lært det helt fra barn. Hyggeligt med hilsen, tak for det

   Slet
 2. Sikke et spændende besøg :o Det må have givet masse smagsoplevelser og ideer til selv at udnytte naturen. Jeg er misundelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Nanna - jeg skal på tang kursus her den 16. april, hvor hun også er med, så det skak nok blive spændende - ønsker dig god ny uge

   Slet
 3. Det var skøn læsning - bliver altid så glad om hjertet når flere nationaliteter finde sammen.
  Vi har kendt en kurdisk familie i en del år, det er så berigende. Vi samles ofte til spisning - hvad jeg har lært om "fremmed" mad er ikke småting. Krydderier,kødfrie retter,ting jeg ikke anede man kunne spise. Hvor er du heldig du har lært denne familie at kende.
  Knus og hjertevarme fra
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder virkelig skønt Charlotte, det gad jeg også godt. Vi har jo faktisk mange asylsøgere på Samsø og der er skabt mange venskaber på tværs, selv har jeg desværre endnu ikke deltaget. Det lyder så dejligt. Kan du have en dejlig ny uge. Knus og lys til dig

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...