Sidevisninger i alt

mandag den 11. februar 2013

HasselnøddeCOOKIES m/hvid choko

På Samsø er der stadig tradition for at børn kommer og banker på for at synge den kendte "Fastalavn, er mit navn" - visse ting holder i mange år, og godt for det! Jeg havde mønter klar, fordi det nok er det, de helst vil ha' nu om dage, men de skulle da også ha' en børnevenlig cookie i hånden, hvis her ellers kom nogen:-)Her kom så ikke ret mange, så både naboer og feriegæster er villige smagsdommere, og jeg fik et stooort 5-tal for de her:-) Det er nemt bagværk - tar 10 min at smække dejen sammen, og så skal de bare bage i andre 10 min.


Ca. 20 stk.

100 gram farin
100 gram sukker
125 gram blødt øko smør
1 øko æg
1 tsk bagepulver
korn fra ½ vanillestang
150 gram øko hvedemel
1 tsk salt
80 gram hvid crunch chokolade fra Nestlé
1-1½ dl grofthakkede hasselnødder

Pisk farin, sukker og smør luftigt og tilsæt æg og pisk godt igen. Bland bagepulver med mel og salt og rør det i dejen sammen med vanillekorn, nødder og hakket hvid chokolade. Tril kugler og læg med god afstand på bagepapir, og giv dem et lille bitte tryk - men de flyder meget ud af sig selv. Bag ca. 8-10 min ved 170 grader til kanterne er brune og lad dem afkøle på bagerist til de er faste og kolde. De fleste vil helst være faste og varme - men ikke de her:-) ai, pjat....

Gemmes i tætsluttede dåse - hvis der blir nogen at gemme altså.....Rigtig god vinterferie, hvis du holder det:-) Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Uhm, de lyder rigtig lækre. Især fordi der er Hvid Crunch i... den ææælsker jeg bare :-)

  Jeg må vist ha handlet lidt, så jeg kan bage i weekenden..

  SvarSlet
  Svar
  1. thi hi, ja jeg er altså stor fan af hvid crunch, selv om det måske ville være smartere at sige mørk bitter:-) Håber du handlet ind:-)

   Slet
 2. Marianne, hvorfor skriver du ikke "øko" foran "bagepulver? Det er det eneste rigtige at bruge. (Prøv lige at læse om det almindelige bagepulver, puh ha!)

  Det må have været hyggeligt at få besøg af udklædte børn; desværre har jeg ikke set nogen i mange år - der er jo ikke mødre til at være hjemme og passe dem mere, så børnene er anbragt et eller andet sted om dagen. Det kan man have en mening om - og det har jeg også ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth - ja, det er sjovt du sir det med øko bagepulver. Jeg har faktisk en fin ny øko bagepulver indkøbt for noget tid siden, men af en eller anden grund er jeg ikke kommet i gang med at bruge den. Måske fordi jeg ikke har den store succes med øko gær, og ubevidst tænker at så er det nok det samme med bagepulver. Super, du fik skubbet til mig der!!!! Næste gang blir det øko bagepulver!

   Ja, det er en hyggeligt traditition - her på Samsø har været virkeligt mange fastelavnsarrangementer rundt omkring som var åbne for alle og mange børn der har været fint klædt ud. Nu er det jo sammen med vinterferien i år, og så er der nok også flere hjemme end andre år vil jeg tro ....

   Slet
 3. Mine naboer har bedt mig om ikke at komme med bagværk for tit... de er nemlig altid på skrump. Kedelige typer! ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor dejligt der stadig er fastelavn på Samsø - jeg elskede når ungerne ringede på og sang en lille sang - samt stod med raslebøsserne. Det gør de desværre ikke i storbyerne.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 5. Så er opskriften afprøvet og ingen klager herfra :-)
  Dog undrer jeg mig over, at du kun har fået 20 stk ud af din portion (?)
  Jeg fik 40 og hvis jeg skulle ha lavet dem dobbelt så store, ville de da ha været helt enorme..
  Og så fik de også lidt længere tid i ovnen end 10 minutter men det er nok bare et spørgsmål om ovnen, der står i køkkenet ;o)

  Jeg har heldigvis naboer her på gården, der gerne tager imod søde sager, så de har fået en "bunke" ind til deres søndags-eftermiddagskaffe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så glemte jeg lige at tilføje, at jeg har lavet et indlæg om kagerne og naturligvis linket til dig :-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...