Sidevisninger i alt

tirsdag den 26. februar 2013

Syndig karamelkage med nødder

Nabohjælpen trådte til i søndags, og det er jeg dybt taknemmelig for. Gør det, du er bedst til:-) Så derfor bagte jeg selvfølgelig til naboer og fruer, mens venlig nabo hang flere ting på væggene:-)

En syndig karamelkage med nødder og to slags chokolade - det var et eksperiment, og det der karamel blev bare alt for lækkert! Bag den bedre i en aflang form, og skær ud i små firkanter, da det er mere konfekt end det er kage:-)


Mørdej
100 gram øko smør
150 gram øko hvedemel
4 spsk flormelis
1 øko æggeblomme

Smuldr smørret i melet og flormelis, saml dejen hurtigt med æggeblommen. Lad hvile i køleskab 1 time. Rul ud på bagepapir, læg i et smurt tærteform (gerne aflang form med løs bund, men sådan en har jeg desværre ikke endnu!) og bag bunden i ca 25 min ved 200 grader. Læg bagepapir over bunden mens den bager og fyld noget tungt ovenpå, fx bønner eller ris - dette for at siderne på dejen ikke falder ned.

Karamelfyld
1 ds kondenseret mælk fra Nestlé
100 gram øko smør
100 gram lys muscovadosukker

Pynt
Ca. 75-100 gram hakkede nødder - jeg brugte afskallede hasselnødder og pistacier i lige forhold samt smeltet mørk og hvid chokolade til pynt - bare lidt af hvert


Kog ingredienserne i en tykbundet gryde indtil en dråbe af massen kan formes i koldt vand. Det tar' ca 20 min. Hold hele tiden øje, og rør rundt næsten konstant. Pas på - det er meget varmt! Når karamellen er klar, hældes den i den bagte tærtebund. Drys med hakkede nødder og lad afkøle koldt  indtil massen er helt stivnet. Gerne til næste dag. Smelt de to slags chokolade og pynt med dette.


Karamellen ville snildt kunne bruges for sig selv - det skal jeg da osse afprøve en dag!


Og så skete det for første gang for mig!!!!! At jeg inviterede 4 gæster, og dækkede op til ..... 4 gæster:-)


Og lavede 4 kager ..... til 4 gæster OG MIG SELV? Var det lige pinligt, at stå der og ikke kunne tælle til 5? Opskriften på de andre smækre sager på bordet, får du en anden god gang. De er værd at vente på nemlig:-) Print denne artikel

12 kommentarer:

 1. Årh, det ser lækkert ud - nøddetærte slår aldrig fejl. Rigtig kaffekage!

  - Anne

  SvarSlet
 2. Sådan en nabo kunne jeg godt bruge :-)

  Bare rolig du er ikke den eneste som kommer til at tælle forkert. Vi er 7 par som mødes på skift til en hyggelig middag - det er dog ikke alle som kan hver gang. Den ene gang var der dækket op til 12 personer, så vi spurgte værtspart da vi kom, hvem som ikke kunne denne gang. Svaret var at det vi alle kom, og så gik de i panik - for både forret og dessert var potionsrettet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi, skønt at høre jeg ikke er den eneste der ikke kan tælle! Og to retter er næsten værre end mit:-)

   Slet
 3. Nøøjh hvor ser den da lækker ud ! Dejligt du kan bytte kage ud med ophængnings-hjælp ;) Skønne naboer du har fået dig, OG OMVENDT naturligvis ;)

  Hahahaha, jeg var flad af grin over din forglemmelse af dig selv ;) Men hvad pokker - det er hvad der sker i kampens hede ;) Det ser også ud til, at der generelt var kage nok til alle mand, så I manglede sikkert intet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er vist dømt fri mobberet fra naboerne! Og jepp, vi manglede ikke kage!

   Slet
 4. Svar
  1. Når du selv indrømmer, du er en slikmund er det lige noget for dig:-)

   Slet
 5. Tøt slet ikke tænke på kalorietallet. Damn den ser både lækker og meeeget syndig ud...

  Jeg glemmer ofte at tælle os selv med. Flere gange har jeg også glemt at dække til min gamle mormor. Hun bliver inviteret og alligevel glemmer jeg hende ofte i borddækningen. Utroligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. fyha Bettina med mormor thi hi! Kalorier ... de små frække dyr, der syr vores tøj mindre om natten!!!!!

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...