Sidevisninger i alt

mandag den 18. februar 2013

Samsø Mel med GIVE-AWAY

Det her indlæg har været længe undervejs - og endelig kan jeg fortælle jer om en fantastisk lækker ny økologisk produktion til bagefreaks som mig:-) Så det er med glæde, jeg kan oplyse, at jeg har indgået samarbejde med Samsø Mel. I den kommende tid følger en række indlæg, hvor jeg tester og bager på livet løs. Can't wait:-)


Samsø Mel er produceret af økologiske kornsorter dyrket på Samsø på gården Kristensminde, som i dag ejes af Morten Øster Kristensen og Ida Holst Kristensen. Morten er uddannet agrarøkonom fra Næsgård Landbrugsskole og er 4. generation på Kristensminde, og når en ejendom har været ejet af den samme slægt så længe, knytter der sig naturligvis mange livshistorier til. Familien kommer oprindeligt fra Ærø og gården blev i sin tid opkøbt i forlængelse af en kærlighedshistorie med en kvinde på Samsø:-) Da Mortens far var barn kunne gården brødføde hele 5 familier, mens den i dag udelukkende bebos af Morten, Ida og deres 4 børn.

Gården blev omlagt til økologisk drift i 2002, og indtil sidste år har Morten solgt sit korn til DLG til videre forarbejdning. Morten har altså virkelig stor erfaring med forskellige korn- og melsorter, men har tidligere ikke selv forarbejdet. Sidste år kastede han og Ida sig ud i, at de selv ville stå for forarbejdning og salg af deres eget mel, hvilket betyder at de allerførste poser med Samsø havregryn, hvedemel, rugmel og ølandshvede landede i udvalgte butikker i slutningen af sidste år. Melet sælges i flere butikker på Samsø, og efterhånden også hos en del bagere og på torvemarkedet på Ingerslevs Boulevard i Århus. Du kan melde dig ind i Samsø Mel's facebook-side HER for at se præcist, hvor det kan købes. Ida, som er uddannet cand.merc i afsætning og lærer, er i igang med at lave hjemmeside til Samsø Mel, så den er snart på vej.

Den første produktion er kværnet på Skærtof Mølle, da Morten ville være sikker på, at kvaliteten kunne leve helt op til hans høje krav til bageegenskaber osv. Salget af melet er gået så godt, så der nu er investeret mange penge i en ny stenkværn/mølleri, så næste omgang blir' en ren Samsø-produktion fra start til slut. Det er dælme godt gået, synes jeg:-) Det er ren mad uden tilsætningsstoffer og tillige klimavenligt. Så tro mig - jeg er fan og fremover vil I se masser af opskrifter med mel herfra.

I øvrigt er jeg ret vild med den helt enkle, smukke emballage, som jeg synes signalerer kvalitet og sundhed på den gode måde - også selv om jeg ved, at Ida pusler med tanken om at poserne skal se helt anderledes ud i fremtiden:-)


Jeg kan allerede nu røbe, at jeg har testet og bagt til den store bage-guldmedalje, og det er så tydeligt at melet er meget "levende" og friskt med en fantastisk hævevne - mit grydebrød voksede nærmest ud over skålen i en fart jeg ikke har oplevet før:-) Så snart kommer her opskrifter med hvedebrød, rugbrød, ølands-grydebrød, rugkiks og selvfølgelig også pandekager og andre søde sager:-)

Give-away

For at fejre Tante Sød's nu mere end 200 faste læsere, har Ida venligst stillet en stor pose med 4 kg Samsø Mel på højkant til en læser - den heldige vinder kan selv vælge mellem hvedemel, ølandshvede eller rugmel.

For at deltage i lodtrækning skal du være tilmeldt som fast læser her på bloggen (altså ikke "kun" på facebook) og lægge en kommentar herunder at du gerne vil deltage:-) Nemt, ikk:-) Og jeg lover dig, du blir glad for alt det lækre bagværk, der blir ud af sådan en stor pose. Jeg trækker lod nu på søndag.

Hva' tænker I derude - får I lyst til at kigge efter en pose Samsø Mel rundt i landet? Eller kan vi ligefrem lokke jer en tur til vores smukke ø, så I selv kan se, hvor det har groet? Print denne artikel

121 kommentarer:

 1. Undskyld mig lige, Marianne, men en agraLøkonom, hvad pokker laver sådan en størrelse; skulle der mon ikke have stået "agraRøkonom"?!

  Det er fint, at Samsø satser på kvalitet.

  SvarSlet
  Svar
  1. normalt lever jeg FINT med en enkelt slå- eller stavefejl, men lige denne her er dog rettet:-)

   Slet
 2. Underskriften = Elsebeth
  Det kan nemt smutte, for mange steder er min mailadresse automatisk på!

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare lækkert ud. Glæder mig til at se dine bagværker og vil meget gerne vinde noget lækkert mel!

  SvarSlet
 4. Hopsa - det vil jeg da gerne have mulighed for at vinde :D

  SvarSlet
 5. Det vil jeg da også helt gerne vinde. Ser frem til at det kommer i butikkerne, selv om man jo så har en ekstra undskyld til at skal en tur til Samsø.

  SvarSlet
 6. Glæder mig til at se flere skønne opskrifter fra dig :-)

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor har jeg lyst til at prøve der lækre Samsømel.
  Beritte

  SvarSlet
 8. Jeps ;) den er jeg da med på :-)

  SvarSlet
 9. Jeg er fast læser - men jeg har ikke FB. Er det mon stadig OK, jeg deltager? Vil sørme da gerne vinde en ordenlig sæk rugmel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt helt ok at du deltager selv om du ikke er på fb. Tak for hilsen

   Slet
 10. Det vil jeg totalt gerne vinde :D Og skulle jeg være så heldig, ville jeg vælge ølandshvede, da jeg stadig har til gode at prøve det!
  Er ligesom dig vild med designet på melposerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ølandshveden er så god... jeg sir det med designet videre til Ida:-)

   Slet
 11. Sådan en pose vil jeg da rigtig gerne vinde. Det kan da kun blive til godt bagværk med det.

  SvarSlet
 12. Jeg vil også gerne deltage. Har endnu et besøg på Samsø tilgode. Du må arrangere et fødevarebesøg for alle os læsere, der har lyst til set :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre du gerne ser et madbloggertræf her på Samsø - du kan tro, der også kommer sådan ét på et snarligt tidspunkt:-)

   Slet
  2. Jeg er ikke madblogger, men flittig læser af madblogs.

   Slet
  3. Når jeg laver et træf, blir det åbent for alle, også hvis man ikke har en blog:-)

   Slet
 13. Øj, det er godt nok en god Give Away! Stenkværnet mel er bare det bedste. Jeg bruger ikke andet. Men det er fra Aurion, så det kunne være godt at smage Samsømel. I mine helt unge dage gik jeg på Nordsamsø efterskole, det var jeg glad for. Har altid ønsket mig tilbage, men tiden går og jeg har faktisk ikke været der siden 82.... Hvis jeg skulle være så heldig at vinde, så må du bestemme hvilken slags mel jeg skal have.
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt at du har været her på efterskole.... jeg krydser fingre for dig:-) Nå ja og for alle de andre:-)

   Slet
 14. Min mor stammer fra Samsø, og vi besøger ofte den skønne ø. Men jeg har endnu tilgode at prøve Samsø Mel.
  Jeg deltager og har også 'liket'.

  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt du kommer her ofte, så må du kigge efter Samsø Melet næste gang

   Slet
 15. Arj, det ser lækkert ud :) det kunne være fedt at vinde 4 kg ølandshvede, det har jeg endnu ikke prøvet :)

  SvarSlet
 16. Åh jeg ville elske sådan noget økoluksusmel, men jeg vil nu ikke forvente at vinde når nu jeg bor i Sverige. Men vil bare sige: FED give away.... lokale råvarer rocks!

  SvarSlet
 17. Jeg ønsker mig meget en stor pose ølandshvedemel, for det er mit ynglings-mel:) Lige pt er der ikke engang noget på lager, så det må jeg hellere lige se at få gjort noget ved...

  SvarSlet
 18. Jeg har aldrig brugt ølandshvede, så det kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve. Jeg er den glade ejer af en stenkværn og elsker duften af frikkværnet mel :-)

  mange hilsner
  Angelika (lige syd for Danmark men med dansk postadresse)

  SvarSlet
 19. Det lyder godt nok spændende! Jeg kunne sagtens bruge en god gang mel, jeg skal nemlig i gang med at øve på at lave/bage wienerbrød og butterdej, og jeg syntes det kunne være spændende at bage det på ølandshvede og smør.

  Jeg vil krydse fingre for mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. spændende med wienerbrød, det har jeg også til gode at kaste mig ud i

   Slet
 20. Nøj den vil jeg gerne vinde :-) Det lyder rigtig spændende...

  SvarSlet
 21. Spændende - det mel kendte jeg ikke til i forvejen. Dejligt at du kan fortælle mere om de gode produkter fra Samsø :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er klart mit mål at fortælle om vores lokale produkter

   Slet
 22. Ser lækkert ud med stenkværnet mel fra Samsø. Jeg kan godt lide små lokale producenter. Og fedt design!

  SvarSlet
 23. Jeg vil gerne være med!

  P.S. Flere billeder + beretninger om de firbenede, tak ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. årh, hvor sødt du spør efter billeder af de tykke misser:-)Dem skal der nok komme nogle af så ...

   Slet
 24. Hej Marianne
  så er jeg tilmeldt som fast læser. Vil du også være fast læser hos mig :)
  Spændende med det melprojekt, godt gået af Morten og Ida.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - mange tak for tilslutning, jeg må se at kigge over til dig også selv om jeg ikke er noget havemenneske, så nyder jeg at kigge alligvel
   KH Marianne

   Slet
 25. Hej Marianne. Kan man smage noget af al din lækre bagværk? Har hørt fra din nabo at du er en fantastisk bager ;).
  Hilsen Gitte i Kolby.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte - hvor hyggeligt, jamen jeg har verdens bedste nabo, og det er pænt af hende at sige sådan. Jamen, jeg byder gerne på kaffe og hjemmebag en dag ... hvordan finder vi ud af det? ved ikke helt hvem du er nemlig:-)?

   Slet
 26. Øjjjj, jeg vil også gerne være med!

  Marianne

  SvarSlet
 27. Det ville være synd at ændre emballagen - Jeg synes den signalerer nogen "enkelt og rent" ;) Og Marianne, du skal endelig fortsætte med dine gode ideer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, jeg er også vild med den enkle pose .... tak for det med at fortsætte..

   Slet
 28. Glæder mig til at se din kreativitet inden for bagekunsten, elsker selv at bage, både "dine" og mine egne opskrifter. Designet på poserne oser af kvalitet, intet farvemekka der distraherer.
  Hvis jeg skulle blive heldig skulle det uden tvivl være ølandshvede - har aldrig prøvet det.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. håber du vinder ølandshveden.... og ellers må du love mig at prøve den alligevel. Og tak for dine andre kommentarer

   Slet
 29. Hej Marianne,
  Så er jeg søreme også her ;-)

  SvarSlet
 30. Sikke en skøn give away. Jeg deltager gerne.

  SvarSlet
 31. Lyder lækkert - vil meget gerne deltage :)

  SvarSlet
 32. Min mosters nye mands ekskone har et hotel på Samsø som jeg har hørt skulle være et besøg værd (ved ikke hvor mange hoteller der er på Samsø). Anyway, de bager deres brød med Samsømelet, så jeg deltager helt klart i din lille leg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. hvor sjovt, jooo her er dog nogle hoteller, så gad vide hvem det er:-)

   Slet
 33. Skøn give away :o)

  Jeg vil meget gerne deltage, og krydse fingre for at vinde 4 kg lækker hvedemel :o)

  SvarSlet
 34. Hold da op en lækker give-away!!....elsker øko mel, men har aldrig prøvet ølandshveden, så den håber jeg så meget på at vinde :-) Tak for en skøn inspirende blog
  Soegaard@firma.tele.dk

  SvarSlet
 35. Jeg deltager som fast læser, pudsig nok kiggede vi igår på nettet efter sommerhuse på Samsø
  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 36. uhh lækkert :) jeg er med :)

  kig også gerne forbi min give away:
  http://krea-kaos.blogspot.dk/2013/02/byperler-evig-glad-give-away.html

  SvarSlet
 37. Når nu min blog går ud på at bage kager - masser af kager! Så kan man da ik andet end at deltage i sådan en lækker giveaway! Og alt der har med Samsø at gøre, kan kun være lækkert! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. super, du er i hvert fald med og jeg må kigge over til dig en dag

   Slet
 38. Jeg er passioneret bollebager og ville elske at bage af det lækre mel!

  SvarSlet
 39. Super. Elsker at bage og der ER forskel på mel.
  Krydser fingre.

  SvarSlet
 40. Jeg vil gerne deltage :)
  sofi.g.j@sol.dk

  SvarSlet
 41. elsker dejligt blødt mel der dufter, men har aldrig prøvet ølandshvede, så det vil jeg gerne vinde :-))

  mvh.

  lottewegger@gmail.com

  SvarSlet
 42. Ihh - mel, det kan man aldrig få for meget af...

  Specielt kunne jeg godt tænke mig at prøve den ølandshvede af :0)

  SvarSlet
 43. mmmmm det ser lækkert ud:)

  SvarSlet
 44. Hov det mel vil jeg gerne afprøve :)

  lorentsen22@hotmail.com

  SvarSlet
 45. Hej
  Det ser lækkert ud - dit brød - og også let at bage. Det må prøves - dog uden ddit gode mel.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 46. Det ville da ikke være så tosset at vinde !!
  Har stadig også tilgode at få smagt Samsø-havregrynene som efter sigende skulle være helt forrygende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, DIG skylder jeg kage!!!!
   Ja, havregrynene er supergode osse

   Slet
 47. Jeg må være med her. Jeg elsker at bage - bager alt vores brød og sværger helt og holdent til økologi :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, jeg bager efterhånden også alt brød selv. Super du er øko tilhænger

   Slet
 48. Uuh sikke en fin give away... Jeg er for ganske nyligt blevet bidt af en gal brødbager og bager en masse brød efterhånden mmm det kunne vœre lœkkert med lidt kvalitetsmel i dejen.
  Christina

  SvarSlet
 49. Det kunne være dejligt med give away, Jeg har for længe siden købt Jeres gryn, nu er jeg afhængig af dem, og har fået den søde mand på torvet i Århus til at tage det med til mig. Jeg har lavet en aftale med ham, om at jeg også kan købe mel!!!! Så nu kan jeg både købe det her i Århus, og når jeg er på Samsø! Stor betydning for mig, da jeg ikke har bil, så jeg kan ikke sådan have flere kilo med når jeg tager hjem fra Øen!
  Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk at høre, at du sætter så meget pris på det, at du har lavet aftale med "vores" mand i Århus. Nej, det er tungt at slæbe mange kilo...

   Slet
 50. Hej !
  Så lige Ida´s link :-)
  jeg vil mægtig gerne deltage i jeres give away, af den anmelder roste mel ;-)
  Anemea

  SvarSlet
 51. Sikke en dejlig give away :-) lyder spændende med det mel..er allerede begyndt at tænke over hvad jeg kan bruge det til ;-)
  Elsker at bage..og ved mine kolleger vil blive rigtig glad for både boller og kage :-)
  Så deltager selvfølgelig gerne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt, Connie - håber du kommer til at bage til kollegerne

   Slet
 52. Så er det delt på FB og jeg vil gerne deltage, og håber at vinde noget af Ida og Morten´s fantastiske mel :-)))))

  SvarSlet
 53. Count me in :) 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 54. Jeg kan lige nå at være med! Vil smadder gerne forkæle mit bagværk med lækkert mel! Jeg vælger hvedemel hvis jeg er den heldige!

  Hilsen
  // CUPCAKE-STYLISTEN //

  rikkeriks85@gmail.com

  SvarSlet
 55. Nøjh hvor er du heldig ! Og sikke noget lækkert brød, du har fået ud af de herlige sorter. Uhm! Dit rugbrød skal jeg vist lige kopiere lidt :) Og hvis jeg var så heldig at vinde, så skulle der klart noget ølandshvede i :) Jeg elsker ølandhvede, men er desværre løbet tør pt., så det vil glæde ekstra meget i det lille hjem :)

  Er ligesom dig, helt vild med indpakningen på de herlige poser. Simpelt og lækkert :)

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har rigtig god stil, så glæder mig du også synes poserne er lækre. Ølandshvede er bare godt!

   Slet
 56. Det lyder lækkert..bager slev alt vores brød, og har / havde slet ikke hørt om denne mel
  Mvh
  Charlotte
  heksen66@gmail.com

  SvarSlet
 57. Jeg har nu fulgt med i dine opskrifter med Samsø mel, og vil da rigtig gerne deltage i din Give away.

  Jeg syns i sær burgerbollerne ser helt fantastiske ud!

  SvarSlet
 58. Jubiii, mon jeg lige kan nå at være med ;-) det lyder vildt lækkert dit brød og kager. Kram kram og smuk søndag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. SKØNT at få hilsen fra dig her søde Teja, håber du vinder

   Slet
 59. Jeg kan vist også lige nå det :-)
  Er med på en pose Øland hvis jeg bliver den heldige..

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig,Merete - du er bestemt med som den sidste:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...