Sidevisninger i alt

søndag den 3. marts 2013

Dessertkage med After Eight

Ikke en søndag uden kage på bloggen for tiden!

Nabohjælp lever som sagt godt på Samsø:-) Så sidste søndag da min genbo tilbød at hænge lamper, tallerkenrække osv. op, var den perfekte anledning til at invitere fruen og de nærmeste naboer til kaffe og kage efter det praktiske arbejde. Man skal aldrig lade en mulighed for at lege i køkkenet gå fra sig:-)

Da jeg for nylig for første gang har købt en æske med skønne, tynde After Eight pinde blev det udgangspunktet for en kreation. Jeg så chokobunde med limemousse for mig, og sådan blev det:-) Jeg bager selv mine lagkagebunde efter min sædvanlige grundopskrift, men selvfølgelig kan du købe dem, hvis det skal gå stærkt.


Limemousse til fyld 
1,5 dl græsk økologisk youghurt
3/4 dl sukker
2 dl øko fløde
3 blade husblas
½ dl limesaft
fintrevet skal fra 2 øko lime

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Varm limesaft og skal op, og opløs husblas heri, lad afkøle. Rør sukker i youghurten til sukkeret er opløst. Pisk fløden. Hæld den afkølede limesaft med husblas i en tynd stråle i youghurten, og rør godt rundt. Vend fløden i. Sæt i køleskab 1-2 timer til den tar form, og kan fyldes i lagkagerne.

Topping
2½ dl øko fløde
100 gram hvid chokolade, fx fra Nestlé
Nogle pebermyntedråber

12 After Eight sticks fra Nestlé

Kog fløden op og smelt chokoladen heri. Lad afkøle helt, helst til næste dage. Pisk ganachen op med håndmixer og tilsæt pebermyntedråber efter smag. Man kunne naturligvis også ha' smeltet nogle alm. after eight heri, men så blir toppingen ikke helt hvid og ensartet, og det ville jeg gerne ha' her. Udstik runde kager af chokoladebunde og fyld dem med limemoussen - brug evt madringe, så de får en helt lige kant. Kan fint laves aftenen før de skal serveres eller mindst 3 timer før. Fyld toppingen i en sprøjtepose og top den op på kagerne. Pynt evt med en tynd limeskive (det glemte jeg, selv om det var planlagt) og 2-3 after eight sticks.


De blev lidt store, så det var fint at dele:-)


De tynde After Eight sticks er rigtig elegante og egnede til pynt på kager eller desserter. Dem kunne der leget meget med, og så smager de også virkelig godt og cremet. Håber, du blir inspireret:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. I sparer ikke på piskefløden derovre på Samsø, men I har måske en særlig sund ø-version!
  Elsebeth

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke påstået det er sundt! Men jeg tror faktisk, det er sundt for visse sjæle:-)

  SvarSlet
 3. Jeg er overbevist om den er supersund - den oser lang væk af sundhed - men lidt kriminel har man vel lov at være:-)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 4. TAK Charlotte! Jeg er kommet til at ælllske at være kriminel på DIN måde:-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...