Sidevisninger i alt

mandag den 11. marts 2013

Legeret øko kyllingesuppe

Om vinteren plejer der at være mange slags suppe på menuen og på bloggen:-) Men efter jeg flyttede til Samsø, er jeg af underlige grunde ikke kommet i gang med alle de herlige suppe-variationer. Og da vinteren har de sidste krampetrækninger i disse dage, og den velkendte suppetrang overmandede mig, får du i dag opskriften på en smuk og enkel (forårs)suppe med kylling, æg og citron. En fin optakt til påsken faktisk...

Jeg synes, suppe er genial mad - som regel er det ret sundt, det kan varieres i det uendelige, er let at lave vegetarisk eller med meget lidt kød. Og med et minimum af opvask som sidegevinst!


Cremet kyllingesuppe, der smager let, lyst og mildt - spis en råkost inden den hede suppe, så du også får dagens ration af grøntsager!


Ca. 4 portioner (inspireret af opskrift fra FamilieJournalen, som min nabo kom med forleden)

3-4 store kyllingelår fra en økologisk kylling fra Samsø:-)
1 stort løg
2 stjerneanis
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
4 hele nelliker
1-2 øko hønsenbouillonterninger
1 dl vildtris blanding fra Urtekram
2 store øko æg fra høns fra Samsø:-)
saften fra 1 sur øko citron!
Salt, friskkværnet peber
Masser af hakket persille

Læg kyllingelår, løg i både og krydderier i en stor gryde og dæk med vand. Lad koge ca 45 min eller til lårene er helt møre. Afkøl kødet lidt i suppen. Tag kyllingestykker op, si suppen. Fjern skindet fra og pluk kylligekødet i mindre stykker. Hæld suppen tilbage i gryden og kog risene ca 20 heri. Pisk æg og citronsaft sammen, og pisk så 1-2 dl af den varme suppe i æggene. Pisk herefter hele blandingen ned i suppen under omrøring, så den legerer. Varm den op under omrøring til den begynder at tykne lidt, den må ikke koge, da den så vil skille. Server suppen rygende varm med kyllingekødet i, og server godt hjemmebagt brød til og drys med masser af persille. 
Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Uhmm, hvor det lyder lækkert! Jeg må med skam indrømme, at jeg aldrig har prøvet at lave en legeret suppe ... Pinligt! Skynder mig straks at bogmærke din og håber, at jeg når det på en kølig forårsdag i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne - næh, legering er heller ikke noget jeg gør det i - men den her metode er virkelig fin og lækker og en god erstatning for fløde i noget! Unægteligt noget sundere det her:-)

   Slet
 2. Er det ikke kun æggeblommerne, du har brugt til at legere med?
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth - tænk, nu kommer jeg vildt i tvivl om hvordan jeg gjorde. Nej, jeg mener bestemt jeg brugte de hele æg og citronen (jeg har ikke haft æggehvider i overskud er jeg temmelig sikker på) Men jeg er dog stadig en anelse i tvivl, kan godt se hviderne har en anden effekt! Hmm, jeg må lave den igen! Beklager

   Slet
 3. Du skal da ikke beklage, hvis det smagte godt! Det lyder bare underligt ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, jeg synes også det lød underligt, da du spurgte. Jeg har tænkt over det, og jeg er stadig ret sikker på det var hele æg. Og godt smagte den helt sikkert:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...