Sidevisninger i alt

fredag den 7. juni 2013

Økologisk friskhed fra Samsø:-)

Økologisk madører fra Samsø har sin storhedstid netop nu. Det hele myldrer frem. I går kom de første økologiske jordbær. Og der er rift om dem - desværre har vi ikke mange økologiske jordbær på Samsø ENDNU! Vi er nogle stykker, der arbejder på den sag nemlig. Det fortæller jeg om en anden dag. Lad os dvæle lidt i nu'et og bare nyde ...


Her er min nye absolutte favoritbod - Hans Christian i Toftebjerg har lavet en øko bod for første gang i år. Jeg klapper i hænderne og mundvandet løber:-) De 15 minutter jeg opholdt mig på stedet, var der konstant biler, der holdt ind til siden og forsynede sig. Forståeligt nok. Det ville være dumt at handle i Netto i dag!


Er det lige hyggeligt eller hvad? Og jeg bor bare 10 min herfra ....jeg er hermed erklæret stamkunde!


De allerallerførste solkyssede jordbær - jeg fik desværre ikke spurgt til sorten. Men søde, friske og fulde af smagen af sommer i Danmark. Lige nu koster de 40 kr - samme pris som de sprøjtede. Jeg er lykkelig over at vi overhovedet kan få økologiske ....


Både hvide og grønne asparges var der i dag ... også i 2. sortering. Lige så snart et aspargeshoved ikke er helt hvidt, dvs med en smule farve på, så ryger det til 2. sortering eller hvis en asparges har en lille mørk plet .... det er god stil!


Kartofler, der kom ind fra marken, mens jeg sludrede lidt ....


Det er et stort arbejde - først skal asparges stikkes i marken, og derefter skylles og skæres ved håndkraft. Det er kærlighed til sit fag...den følelse tager man med sig hjem på sin tallerken. Det er fødevarer, der gør krop og sjæl glad og sund.


Kassevis af sprød omtanke ...


Det økologiske korn hos en anden af vores øko landmænd står flot så langt øjet rækker under den blå himmel ....


Og lige så lange rækker med rødkål, som vi kan glæde os til ......

Nu vil jeg gå ud og skrabe mine kartofler og gøre jordbær klar .... det enkle i livet er så genialt, måske fordi det er så enkelt .... Print denne artikel

22 kommentarer:

 1. Det er da det rene slaraffenland derovre på Samsø - hvor ville jeg ønske, at man mange flere steder i landet havde mulighed for at købe så lækre, friske økologiske fødevarer!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Randi - det forstår jeg bare godt du siger! Det er sådan en hverdagsglæde at købe friske ting hver dag, og lade sæsonens råvarer bestemme menuen:-)

   Slet
 2. Det ligner da det rene slaraffenland :-)

  SvarSlet
 3. Nøj, hvor lækkert!

  Jeg skal besøge Samsø for første gang denne sommer og glæder mig ualmindeligt meget :-) Min farmor stammer fra Samsø og som barn føltes det altid så eksotisk, når hun havde været hos sin familie derovre og min søster og jeg fik et lille glas med samsøkortet printet på som souvenir :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en fin lille historie. Ja, Samsø kortet er kendt og ret godt branded, og jeg tror også de fleste af os herover rigtig godt kan lide det som kendetegn. Jeg håber, du vil føle det lige så eksotisk at være her, som du husker dine barndomsminder. Sig endelig til, hvis du skal have tips og tricks til ferien, men det lyder som om du har familie her, så du har nok gode råd i forvejen:-)

   Slet
  2. Jeg vil rigtig gerne ha et par tips til steder, vi kan spise frokost og aftensmad, for vi har faktisk ikke umiddelbart mere familie tilbage på Samsø, desværre. Så hvis du kender nogle gode og hyggelige steder, så tager vi med glæde imod tips :-)
   Vi skal på på Strandlyst i Ballen, men har bil med, så vi er mobile, hvis du kender en lille perle andre steder end Ballen :-)

   Slet
  3. Hej igen TineLee - Ballen er jo der "det sner", men jeg spiste selv i aftes på Ilse Made ved Vesterløkken, og det var bare sådan en vidunderlig aften, vi havde, og det kan jeg virkelig varmt anbefale. Det ligger smukt med den vildeste udsigt og solnegang efter middagen. Det er superlækkert og smagfuldt indrettet, og lidt lige som at kommme i et privat hjem. De har det enkle koncept, at alle spiser kl 19 og menuen skifter hver dag, og alle får samme forret og hovedret. Og så kunne vi vælge forskellige desserter. Fantastisk god betjening med humor og service. Der kommer jeg helt sikkert til at tage mange gæster med. Faktisk besluttede jeg i går at jeg må finde mig en mand, for jeg vil dælme gerne holde et lille intimt bryllup der ha ha ha!!!! Men ellers kan jeg også varmt anbefale SKipperly i Ballen, som også laver skøn mad. Og sikkert flere andre steder ... Sig endelig til, hvis du vil have flere tips om Samsø

   Slet
  4. Tak for tipsene - Skipperly ser dejligt ud :-) Har du andre gode tips i ærmet og det ikke er for meget besvær, så tager jeg gerne imod et par stykker mere ;-)

   Slet
  5. Ilse Made ser også hyggeligt ud - vi er enten nødt til at forlænge ferien på Samsø eller komme igen ;-O

   Slet
 4. Heldigvis behøver man kun at gnide let på skindet på friskopgravede kartofler. I nærheden af hvor jeg bor, er der en avler, som har de skønneste og mest smagsfulde kartofler; han kan næsten ikke følge med, så rask forsvinder de fra hans udsalgssteder. For en uge siden blev de sat ned til 30 kr. pr. halve kilo, og så er de sorterede :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de økologiske kartofler jeg købte for et par dage siden, kunne man også bare gnide skindet af. De smager bare så godt... prisen her er også faldet nu:-) Tak for hilsen Elsebeth

   Slet
 5. Hvor ser det skønt ud. Ville ønske, vi havde de samme muligheder. Elsker bare hvide asparges.

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Ja, jeg er også vild med dem. Jeg købte en stor pose små fine hvide forleden og spiser i dag de sidste. Så selv om jeg har fået dem 3 dage i træk, så gør det ikke spor. Sæsonen er jo desværre snart slut allerede. Det er jo til Skt Hans

   Slet
 6. For dælen da - er skide misundelig. Med så mange skønne grøntsager er man sku ligeglad med kød. Om aspargsen er lige eller skæv, betyder intet. Som vi siger her i Jylland en skæv kan også pisse lige:-) Undskyld mit franske.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. LOL Nemlig Charlotte - en skæv er lige så god!!!! Ja, fuck kød om sommeren thi hi!

   Slet
 7. På listen over frugt og grønt som man bør spise økologisk pga sprøjtegiften der er trængt ind er Jordbær. SE EVT.: http://www.ewg.org/foodnews/summary.php
  Hernede har jeg endnu ikke set øko jordbær... ØV!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mai-Britt -ja, jeg synes næsten også det er nemt at forestille sig, at jordbær bare SUGER sprøjtegifte til sig fordi det er så åbent og porøst et bær. Øv at du ikke kan få dem i Belgien ...ville ønske jeg ku sende dig en stor bakke!

   Slet
 8. Nu må det altså stoppe!
  Jeg har klikket ind på din blog hver dag (nogle gange flere gange om dagen) og ventet på et indlæg og det er ikke kommet endnu! 5 dage med utålmodig venten, det er bare ikke i orden! ;)

  Mvh Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjælp, hvad er det nu jeg har lovet??? Pyha dårligt samvittighed, Hjælp mig lige her ...håber måske det var dagens indlæg, du efterlyser? Min hukommelse er altså som en si nogle gange !!!!!! KH Marianne

   Slet
  2. Bare rolig, du har intet lovet! :) Jeg savnede bare at læse noget fra dig - jeg kan godt lide at læse om din hverdag på Samsø. :)

   Mvh Helene

   Slet
  3. puha, det var godt:-) Og det blir jeg da glad for at høre:-) Så skriver jeg videre..

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...