Sidevisninger i alt

mandag den 17. juni 2013

Rabarbercheesecake

Asparges og rabarber skal helst nydes før Skt Hans, så det er ved at være sidste udkald. Asparges holder landmanden helt op med at producere deromkring, så det gir' sig selv med de danske, mens jeg nu godt kan finde på at snuppe flere rabarber efter Skt Hans, selv om oxalsyren udvikler sig i den dårlige retning på det tidspunkt.

Jeg eeeellllsker farven på den smækre råsaft, og så for mig hvor sart og fin den ville ligge som gelé oven på en cheesecake. Med flere rabarber selvfølgelig inden i kagen selvfølgelig. Og med græsk youghurt som vigtigste komponent. En slags light på den gode måde, selv om cheesecake vist aldrig kan komme under kategorien light lige meget, hvordan man vender og drejer den!


Mere syrlig end sød, luftig og med knas fra mandler og kiks i bunden.... what's not to like?


Rabarbercheesecake 10-12 stk.

250 gram knuste digestive kiks - men stadig med små stykker kiks i
75 gram smuttede og lidt grofthakkede mandler
125 gram smeltet øko smør
2 spsk rørsukker

Bland alle ingredienser, og pres massen godt sammen i en springform på ca 25 cm beklædt med bagepapir.

Fyld - må tilstå jeg ikke målte noget som helst, så det er ca mål og du må følge din fornemmelse
2,5 dl græsk youghurt 10%
1 dl let pisket øko fløde
3 øko æggehvider pisket stive med 3 spsk sukker
En lille portion rabarberkompot med vanillekorn - som stadig er godt lun
4 blade udblødte husblas

Den udblødte husblas smeltes i den lune kompot, som herefter blandes med græsk youghurt, dernæst vendes fløden i og tilsidst de piskede hvider med let hånd. Sæt i køleskab nogle timer, gerne natten over.

2 dl af råsaften lunes og 3 blade husblas smeltes deri. Lad stå lidt, men inden den begynder at sætte sig, fordeles den med en stor ske over kagen. Evt lidt ad gangen ... lad være med at hælde den lune væske direkte fra gryden hen over kagen - så får man sådan et lille grimt hul, som du kan se på min!!


Pretty in pink - og så rækker den langt. Men uha, nu er det jordbær det gælder! Print denne artikel

10 kommentarer:

  1. ... hvordan stjæler man et stykke direkte fra bloggen? Hov nånej, jeg spiser ikke sukker i øjeblikket... *damn it damn it damn it*

    SvarSlet
    Svar
    1. næææhh, det gør du nemlig ikke! Du er bare så vildt disciplineret.... nå, men det går vel over selv for dig thi hi

      Slet
  2. Yum altså... jeg stjæler også gerne en bid!!!

    SvarSlet
  3. Nej nu stopper festen skisme - alt du "bikser" sammen er bare SÅ delikat. Bare det at gå på din blog gør bowserne (på dansk bukserne)endnu mindre - hvis jeg skal være ærlig tror jeg de krymper hver gang de bliver vasket:-)
    Jeg flover mig, har slet ikke smagt rabarber i år - fy skamme.
    Mange hilsner fra en der slet ikke lider af misundelse
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. åhhh, så sød en hilsen. Ser den desværre først her allllt for længe efter du har skrevet. Du må bare ud og købe større bowser! Ai, kan du så se at få smagt en enkelt gang rabarber. Det kan godt lige nås ....kh Marianne

      Slet
  4. Mmm, mundvandet løber helt af at se på din fine kage.

    SvarSlet
    Svar
    1. taaaak, ja nu ku jeg selv også godt bruge et stykke igen her hvor der er gået lidt tid siden den var i live:-)

      Slet
  5. Hvor ser dem dog bare lækker ud! Den må vist prøves :o)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...