Sidevisninger i alt

tirsdag den 7. januar 2014

GIVE-AWAY af 5:2 Kogebogen

Hvis du læste med i mit sidste indlæg, vil du vide, at jeg er med på moden! Sammen med alle de andre tosser, er jeg hoppet på 5:2 kuren i kærlig kombination med SlankeKURS metoden af Per Brændgaard. Faktisk med mest fokus på den sidste, fordi jeg inderligt tror på, den er mest langtidsholdbar. Og mest holistisk, som passer til mit livssyn. Men jeg er nysgerrig på 5:2 og med en vis tiltro til de sundhedsmæssige gevinster ved let faste. 

Så jeg havde min første fastedag i søndags. Dvs. jeg spiste alm aftensmad lørdag kl. 18 og fastede herefter 24 timer - altså ny aftensmad søndag kl 18.00. Jeg "klarede" de 24 timer på 1 banan, kaffe og masser af kogt vand med ingefær og citron (fordi jeg er vild med det, og fordi jeg drikker 1½ liter af det hver dag i forvejen, da det holder min nye tendens til ledsmerter i mine hænder væk). Når man faster, kan man indtage alt mellem 0-500 kalorier som kvinde. De 500 kalorier fordelt på max 2 måltider. Kroppen skal have ro - det er hele poienten! Så du behøver bestemt ikke klare dagen på en banan.

Den gode nyhed er, at det faktisk gik helt ok og uden de store tvangstanker om mad:-) Ingen hovedpine, ingen kvalme, ingen svimmelhed og ikke noget med at fryse. Ting, som jeg har læst i facebook-gruppen at mange oplever. Jeg følte selvfølgelig sult nogle gange i løbet af det døgn. Men det kommer i små bølger, og går ret hurtigt over igen. Men jo, det gjorde godt at få aftensmad søndag! Og jeg nød måltidet.


Hvis du har fået lyst til at være blandt de januar-trendy'e, er du så heldig, at jeg har modtaget 2 stk. af opfølgeren til grundbogen fra Politikens Forlag, nemlig kogebogen med masser forslag til de små måltider på fastedagene.


Bogen virker bestemt inspirerende og motiverende på mig. Sikke meget mad, man faktisk kan få for få kalorier. Jeg tror nu, jeg vil forsøge at tage mine fastedage på stort set ingen måltider. Måske et æg, lidt rå grøntsager osv. Men opskrifterne kan jeg nemt finde på at anvende på de andre dage, men så bare med lidt ekstra tilbehør. Det ligner meget den type mad, jeg kan lide i forvejen. Enkle retter af gode råvarer tilberedt fra bunden. Præcis som jeg plejer.


Hvis du vil deltage i lodtrækningen om kogebogen, så smid en kommentar her på bloggen eller på Tante Sød på Facebook. Og du skal være tilmeldt som læser mindst et af stederne:-)

Jeg trækker en vinder ...... skal vi sige på søndag?

Og nu er jeg i gang med min 2. fastedag .... igen aftensmad her tirsdag kl. 19 og så aftensmad imorgen aften. Og jeg er helt i ro ved tanken, og er overbevist om at det går endnu nemmere end sidst:-) Og husk lige hvor meget tankens kraft betyder:-) Print denne artikel

35 kommentarer:

 1. Hej Tante sød :-D
  Jeg følger via GFC her på bloggen... og jeg vil viiildt gerne vinde bogen. Tror efterhånden jeg har prøvet diverse kurer uden den store holdbare virkning... måske dette er vejen??
  Desuden... hvor kunne jeg godt bruge en guide mod ledsmerter... er det noget, du deler ud af?
  - Pia

  SvarSlet
 2. Hej Tante,
  Det kunne lige være en bog for mig, den ser lækker ud. Har allerede leget lidt med 5:2 sidste år, men kunne ikke rigtig fungere uden et lille aftensmåltid...
  Og som Pia ovenover skriver. Det lyder interessant med det ingefær-vand?

  Mvh Lene

  SvarSlet
 3. hej Tante Sød,
  jeg kunne godt tænke mig at vinde bogen og prøve metoden. Det lyder spændende med at faste en enkelt dag ad gangen.

  mange hilsner
  Angelika (er fast læser her på bloggen)

  SvarSlet
 4. camilla andersen8. januar 2014 kl. 08.55

  Hej
  Jeg bliver mere og mere interesseret i den kur, så jeg skal da helt klart være med her.
  Jeg er fast læser via bloglovin.
  Hilsen camilla

  SvarSlet
 5. Hej :-D
  Jeg skal have min 3. fastedag i morgen og det ville være skønt at vinde bogen, så jeg kan få lidt mere inspiration til mine måltider

  Knus Låvise
  laavise181@gmail.com

  SvarSlet
 6. Ej, hvor lækkert. Den vil jeg så gerne vinde :)

  Jeg er netop begyndt på 5:2-kuren (som så mange efter jul ;)) og det ville være super lækkert med lidt inspiration til hvad, man faktisk kan tillade sig at spise på fastedagene. Jeg har flere familiemedlemmer og kollgaer, der snakker godt om kuren, men jeg synes det er lidt hårdt at komme igennem 24 timers faste. Jeg har dog også rigtig svært ved at finde noget, som jeg synes er interessant at spise på en fastedag, men måske en kogebog med gode opskrifter er vejen frem, så det ikke virker helt så surt :)

  Tak for en rigtig god og inspirerende blog! :) Jeg er fast læser via bloglovin, men jeg har nu også like'et din blog på facebook.

  SvarSlet
 7. 5:2 kuren kender jeg ikke så meget til, så jeg ville blive glad for at vinde et eksemplar. Held og lykke med kuren :-)

  Kh Mette

  SvarSlet
 8. Så en britisk dokumentar for leden aften, der omhandlede kuren og viste de medicinske resultater efter en måneds levevis. Men der blev den ikke bare brugt som en kur men som en livsstilsændring. Der havde den indvirkning at vedkommende slap for at skulle på den medicin, som mange helt automatisk kommer på når de bliver ældre.

  Men det ser ud til at være nogen dejlige opskrifter, der er i den bog, så det kunne da være hyggeligt at vinde den.

  SvarSlet
 9. Nu følger jeg med på FB også og krydser fingre for at lodtrækningen falder ud til min fordel ;-)
  Jeg har indtil før jul fastet i ca. 3 måneder og det har givet positive effekter på både energiniveauet og en smule på vægten, som ikke er det primære formål. Jeg skal i gang igen om en uges tid, når mine eksaminer er slut og så håber jeg på endnu et ryk opad på energiskalaen :-)

  SvarSlet
 10. Det lyder rigtig interessant med måltider på meget få kalorier. Den kunne jeg da klart godt bruge :-)

  SvarSlet
 11. Kære Fru Sød. Jeg vil så gerne have den bog..er med i Klidfaster :) Kh Ulla Andersen

  SvarSlet
 12. Hej tante sød <3 ville være så helt vildt glad for at vinde.
  For tror måske det ville kunne virke lidt for mig - da det ikke virker totalt uoverskueligt :-)
  Hvis jeg vinder håber jeg du vil skrive en hilsen i bogen <3
  Kh Lisbeth

  Lih1966@live.dk

  SvarSlet
 13. Hej jeg vil da gerne deltage. Og følge dig da jeg selv er startet på 5:2 og har min 3. Faste dag nu. Jeg elsker bøger især koge bøger og bøger om viden så jeg kan bruge den som opslagsværk

  SvarSlet
 14. Kære Tante Sød,

  Jeg har længe været nysgerrig på 5:2-kuren, og hvis jeg skulle være så heldig at vinde bogen, er der vist ingen vej udenom: Jeg må prøve det :)

  SvarSlet
 15. Jeg har forsøgt mig med 5:2-kuren op til jul, men må indrømme at jul, fødselsdag, nytår og eksamen har gjord at jeg ikke har holdt den siden julen :( Men vil meget gerne i gang igen, kan bare ikke lige tage mig sammen. Måske noget inspiration til maden kunne hjælpe :)

  SvarSlet
 16. Trænger rigtig meget til et kærligt spark i en vis legemsdel :)
  Denne burde jeg kunne holde :)
  Mvh Maria
  marialundpedersen@gmail.com

  SvarSlet
 17. Sejt gået! Jeg vil også meget gerne deltage :)
  Vh Stephanie
  agf_fanen@hotmail.com

  SvarSlet
 18. Jeg deltager meget gerne om den :)

  SvarSlet
 19. Jeg vil rigtig gerne vinde denne bog. Jeg tabte mig 50 kg i 2009, men har desværre taget de 10 af dem på igen. Dem prøver jeg nu at komme af med - og her er 5:2 kuren måske lige det, der skal til. Jeg krydser alt, hvad der kan krydses :-)
  Mvh Kathe

  SvarSlet
 20. Vil så gerne vinde denne bog.
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 21. Åh, den kur har jeg bare ville prøve i noget tid, og nu må det snart være. Derfor ville jeg elske den kogebog :D

  Mvh Anja
  http://skoenhedenognoerden.wordpress.com/

  SvarSlet
 22. Følger dig på BL :)

  Krydser fingre - Loui81@live.dk

  SvarSlet
 23. Er sikker på at bogen vil give flere inspirationer og motivation til at gå på kuren, og så har du klaret det helt forrygende :-)

  Hilsen Laura
  laurajensen19@live.dk

  SvarSlet
 24. Den har jeg overvejet et stykke tid - måske at vinde den her vil give mig sparket til at komme igang :)

  Kh Eva

  SvarSlet
 25. Meget gerne. Jeg kæmper med at komme i gang med fasten, så denne bog vil falde på et tørt sted :-)

  SvarSlet
 26. Well, tak på forhånd hvis jeg vinder. Det er sådan en lækker bog.
  Natashanm1993@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Rigtig god weekend:-)

  En interessant kur, ikke lige hørt om, men har nu sat mig lidt ind i den.
  Jeg er med på din boggave:-)
  Er følger af indlæg og din blog:-)

  Tina Hoffbeck
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 28. Jeg vil gerne vind den :) Jeg følger dig som altid :) -det er SÅ dejligt at læse med..
  leneskage@gmail.com

  SvarSlet
 29. Uh, den ville jeg gerne vinde! Når lillebror er kommet til verden er det AF med de alt for mange kilo og jeg kunne godt tænke mig at prøve 5:2-metoden :o)

  SvarSlet
 30. Jeg håber at blive den heldige vinder. Vi følger kuren herhjemme, men mangler noget god inspiration til kosten :)

  malenejuulrasmussen@gmail.com

  SvarSlet
 31. Den vil jeg super gerne vinde! :D Jeg følger dig på boglovin ;)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...