Sidevisninger i alt

søndag den 8. marts 2015

Forårsmesse på Flinchs Hotel i Tranebjerg

Detailhandlen på Samsø har det ikke helt let. Flere butikker er desværre lukket ned inden for det sidste år, og det er trist med de tomme lokaler i gadebilledet. Vi blir færre og færre fastboere herovre og nethandlen er sikkert også hård konkurrence. Heldigvis dukker der bestemt også nye butikker og nye restauranter op, og det skal man lige huske at nævne i samme åndedrag. Livet går op og ned hele tiden. Og dem, der er her, de knokler og gør det supergodt.

Denne lørdag havde rigtigt mange lokale handlende stillet op til forårsmesse på byens fine, gamle hotel. Dejligt at se at de gør en masse for at inspirere, og lige så dejligt at se at messen var rigtig flot besøgt. Og på denne årstid er det jo "os selv" der bakker op, her er ikke mange fritidssamsinger eller turister denne weekend.


Flinchs Hotel i hjertet af Tranebjerg - emmer af nostalgi og gamle dage i moderne version


Den ene store sal godt fyldt op - jeg var der lige, da de åbnede, så der var ikke helt tætpakket endnu, men det blev der hurtigt.


Den lille bolsjevirksomhed Sweet Samsø stod klar med masser af håndlavede bolsjer i alverdens smagsvarianter...


Vi har også en superlækker delikatessebutik, der hedder Carlo's Corner. De er specialister i vin og sprut:-) Kassen her indeholder de lækreste milde cognac med enten orange, kokos eller .... den sidste kan jeg ikke huske. Den med orange var skøn og næsten lidt likøragtig, men selvfølgelig ikke så sød. Og smagsprøver på Selleberg Stikkelsbær med makroner og mascarponecreme - mums til det også.


Her er Carl Johan med sine lækre varer - fruen Susanne står ved siden af og man kommer altid hjem med noget lækkert fra deres butik.


Carlo's Corner er netop begyndt at føre disse fantastiske te'er. Jeg duftede den, der hedder Fuldmåne og den med Kvæde. De duftede begge fantastisk, men jeg må lige ha brugt lidt af mit store lager af te inden jeg køber nyt. Og så skal jeg helt sikkert ha' sådan et par dåser.


Vi har heldigvis også en utroligt lækkert blomsterbutik, som også havde stillet op med så fine påskeblomster og dekorationer. Det er svært at se her, hvor fint det er, men de er bare så dygtige og inspirerende. Gartner Jørgensen er altid et besøg værd.


Her var masser af tøj, kosmetik, brugskunst og andet godt ....


Søde Lone Hundevad fra Malerihuset var også repræsenteret. Her kan du både købe, men også lease kunst til din virksomhed. Og ja også til private selvfølgelig. Lone arbejder også for Samsø Bær, og kører landet rundt med kunst og bærprodukter:-)


Det smukke bord med løverne kan specialfremstilles - og med alverdens design, logo osv. Fantastisk flot til et stort mødelokale. Vinen er til gaveæsker og en meget smuk flaske ved nærmere syn. Kontakt Malerihuset.dk


Smagen af Øen hedder denne butik, som normalt holder til i den gamle købmandsgård i Ballen. Men idag på hotellet repræsenteret af flittige Hanne, som med glæde deler smagsprøver på røget dyrekølle, lækre spegepølser osv.


Flere lækkerier fra Smagen af Øen ...


Ranum Samsø, som er en af vores lokale guldsmede, har netop designet denne nye ring. Beklager det ringe foto, de er rigtigt smukke to nye ringe i sølv eller den mørke med en lille grøn sten. Den mørke står på min ønskeliste nu:-)


Gårdbutikken i Permelille har et kæmpe udvalg af tøj, plaider og uldprodukter fra eget væveri. Så idag havde Frank bare en lille bid af butikken med. Den butik er bestemt et besøg værd og om sommeren kommer folk ligefrem i busser dertil.

Så fik du lige et lille pust fra en helt alm lørdag på den lille ø - det er så tydeligt at mærke, at foråret og den nye sæson står for døren. Vi ruster os alle og nyder stilheden lidt endnu:-) Og glæder os meget til alle besøgende fra resten af Danmark, Norge, Tyskland og Sverige:-) I er så velkomne... Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Det er så dejligt og positivt at se hvordan vores øsamfund kan støtte op.
  Vi har selv familie på Tunø.
  Kan nogle af jeres handlende og lokale kunstnere gå sammen om at drive butikker?
  På den måde spares penge og I kan hjælpe hinanden derovre.
  Ønsker smukke Samsø et godt forår.

  Og hvis du har lyst eller kender nogen som har, så har jeg en lækker bikini giveaway for tiden.
  God dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria - mange tak for hilsen fra en anden ø-fan :-) Jo, du kan tro butiksfolkene er gode til at samarbejde sådan generelt. Også skønt forår til dig og din familie på Tunø - et besøg på Tunø står faktisk på min sommerprojektliste:-) Herligt med give aways:-) Dejlig weekend til dig

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...