Sidevisninger i alt

tirsdag den 31. marts 2015

Rabarbercurd

Alt med citron smager godt! Lemoncurd er så lækkert og passer godt til påsken. Jeg er i gang med årets store påskekage, som skal serveres imorgen, fordi det er min fødselsdag:-) Og det er ikke en aprilsnar!

I stedet for lemoncurd har jeg lavet et forsøg med rabarbercurd - altså næsten lige som du kender lemoncurd, bare med rabarber. Og det er altså også godt, skulle jeg hilse og sige.

Det ene glas skal bruges som fyld i påskekagen og resten bliver serveret til morgenbordet til påskegæsterne, da her ventes indtil flere gæstebud.

Let ristet brød og rabarbercurd - det hitter

3 glas curd
450 gram (frosne) rabarber i små stykker - eller friske naturligvis
100 gram sukker

6 æggeblommer
100 gram sukker
½ citron - fintrevet skal og saft
1 nip salt
50 gram smør

Kog rabarber og sukker til en tæt kompot. Blend den helt fint og sæt til afkøling. Hvis dine rabarber kommer fra frost, så behøver du ikke kommet noget vand ved - er de friske, så tilsæt en anelse vand i gryden.

Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst, så sukkeret er helt opløst. Varm det forsigtigt op i en tykbundet gryde under konstant omrøring - det må endelig ikke koge, så skiller det! Tilsæt rabarberkompot og citronsaft- og skal. Varm det igen forsigtigt op til under kogepunktet, så det er tykt. Tag gryden af varmen og tilsæt nu smørret i små tern og rør til det er smeltet. Hæld på sterile glas, lad afkøle og sæt i køleskabet. Kan holde sig en god uges tid. Måske lidt længere, men det tar' jeg ikke ansvaret for:-)


Mens vi venter på de nye rabarber, er det her herligt at bruge fryserens lager på, mens smagen af forår sniger sig ind på os.

Rigtig god påske til jer alle Print denne artikel

10 kommentarer:

 1. Hej. Og sikke et spændende bud på curd, du har lavet her. Det ville jeg aldrig have tænkt på :-)
  Tillykke med fødselsdagen i morgen, og god påske.
  Venlig hilsen
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - mange tak til det hele, dejligt hvis du synes min curd er lidt anderledes :-) Mange tak for hilsner med det hele:-) Vh Marianne

   Slet
 2. Uha! Det lyder også forførende godt. Det kan være, jeg skal prøve at lave det i år :)

  Tillykke med i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det er lidt tøsehyggeligt. Tak for tillykke :-) rigtig god påske

   Slet
 3. Uhada - det lyder lækkert! Desværre har jeg ikke lige en masse rabarber i fryseren, men jeg ved da nu hvad jeg skal lave, hvis jeg får nogle :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla - heldigvis varer det ikke ret længe inden der er nye rabarber, det er noget af det første der kommer sammen med asparges. Åh, det blir godt. Tak for hilsen

   Slet
 4. De første rabarber er på vej i haven, nu ved jeg, hvad de skal bruges til.
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg håber, du får en fantastisk dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, jeg fik ikke gjort alvor af at plante rabarber i min have i efteråret, simpelthen så dumt, da jeg er vild med dem og det jo tar et par år inden man kan trække dem. Ja, jeg vil tro de allerede titter frem. Mange tak Elin og god påske

   Slet
 5. Uhmmmm.... måske er det, det jeg skal bruge de sidste rabarber i fryseren til.... selv om jeg burde spise brocoli!!
  Rigtig god påske til dig og TE'LØKKE med fødselsdagen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du snupper lige en masse broccoli først og så lidt af det her bagefter, så er der balance :-) Tak for Teløkke :-) god påske Jette

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...