Sidevisninger i alt

fredag den 13. marts 2015

Jorbær Cremecheese napoleonssnitter:-)

Med ret få ingredienser i huset, kan du få tryllet de her fine, lette lækkerbiskner frem. En spontan kaffegæst fik mig i fryseren efter jordbær og butterdej - og så var de her på vej.


Et meget lækkert fyld på basis af tyk vanillecreme, creme cheese og fløde udgjorde en rigtig god basis for en fin servering:-) Det er nu vi skal huske at få brugt de sidste bær og frugter i fryseren fra sidste sommer. Inden vi får set os om, skal der gøres klar til en ny sæsons lækkerier.


9 stk jordbærnapolenskager
3 plader optøet butterdej
Frosne jordbær - eller friske, hvis de er i sæson
Lidt flormelis og fintrevet chokolade til pynt

Del hvert butterdejsstykke i 3, læg på bagepapir og bag ved 200 grader indtil det er poppet op og er let gyldent. Del hvert bagte stykke butterdej i 3 dele - en bund, en tynd midte og en top

Skær jordbær i tykke skiver og drys en anelse flormelis hen over dem.

Vanillemousse
3 dl øko sødmælk
3 gode landæg
Korn fra 1 vanillestang
1,25 dl sukker
2 dl øko fløde
5 blade husblas
150 gram flødeost

Læg husblas i blød i koldt vand mindst 10 min. Kog mælken op med vanillestangen. Pisk æg og sukker helt luftigt. Tilsæt halvdelen af den kogende mælk til æggemassen, bland og rør det sammen med resten af mælken i gryden. Lad det varme op til lige under kogepunktet, så det tykner. Tag af varmen. Rør et par skefulde af cremen i  den opblødte husblas og rør godt ud. Tilsæt dette til resten af cremen. Lad afkøle til det har sat sig.  Det kan godt tage omkring et par timer.

150 gram Philadelphia flødeost (ikke light) piskes sammen med vanillecremen, når den er helt kold. De 2 dl fløde piskes til skum og vendes i massen.

Fyld nu cremen i butterdejesskallerne - top med drysset flormelis og lidt fintrevet mørk chokolade. Jeg lagde kagerne sammen i sidste øjeblik, men de kan godt lavet et par timer i forvejen og sættes i køleskab. Cremen vil så stivne en anelse mere.


De føles florlette, luftige og med let syrlighed fra bær og flødeost, er det ikke noget særlig sød kage, men bare frisk og sommerdejlig. Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...