Sidevisninger i alt

torsdag den 3. september 2015

Gratinerede sommergrøntsager m/parmesan

Her blir godt nok sat mange tomater til livs for tiden:-) Landet oversvømmes af de mest smagfulde og mangfoldige tomater. Og når man har spist dem rå i salater eller bare hapset som godbidder, så blir der fundet på nye metoder til at indtage de supersunde og lækre grøntsager.

I går kom det her herlige fad i ovnen og det er en skøn måde at få spise en hel masse grøntsager og kombinere dem, som er i sæson netop nu. Men lav kun retten, når her er danske, solmodne tomater - dem, vi køber om vinteren smager bare slet ikke godt nok til den her ret, da de er smagsbærere til de andre mere neutrale grøntsager.


Det færdige og helt varme fad med gule og grønne squash, tomater i flere farver, milde løg og lidt kartofler - og krydret med parmesan på toppen. Mums - det blev bare så godt!


Og se lige de her tomater fra en rå salat i går - gule, røde, lilla, små, store, aflange - og med MASSER af velsmag

Til to personer skal du bruge sådan cirka det her:
1 stor grøn squash
2 små gule squash - eller 1 stor
5-6 forskellige tomater
1 meget stort rødløg - eller 2 alm størrelse
3 mellemstore kartofler
Lidt kokosolie, lidt avocadoolie, krydderier
Friskrevet parmesan

Hak løget lidt groft og steg det i kokosolien i 3-4 minutter til det begynder at klare. Læg det i bunden af et smurt fad. Skær derefter alle grøntsager og kartofler i ret tynde skiver (men ikke på mandolinjern, det bliver for tyndt). Læg nu skiftevis grøntsager og kartofler i ring i dit fad. Krydr med salt, peber og dryp med lidt god olie. Jeg fortrød, jeg ikke havde tilsat noget frisk hakket basilikum, det havde klædt retten.

Læg folie over fadet og sæt det i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag derefter folien væk og drys med parmesan og bag yderligere ca 20 min eller til osten begynder at få en smule farve og kartoflerne er helt møre.
Løg i bunden og grønt skiftevis på højkant ...

Jeg dryssede med islands tangsalt fra Urtekram, men brug hvad du har lyst til. Og dryp med lidt god olie

Når fadet har fået de første 15 i ovnen, drysses med parmesanen


Voila - nemt. lækkert og kan bruges som tilbehør til næsten alt. Du kan sagtens undlade kartofler, hvis du ikke vil ha' stivelse og ellers servere fx hasselbagte kartofler til ved siden af. Print denne artikel

1 kommentar:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...