Sidevisninger i alt

lørdag den 14. juli 2012

Karamelis - uden ismaskine!

Det føles, som om jeg er den eneste i verden, der ikke ejer en ismaskine! Derfor har jeg længe været indebrændt, misundelig og gnaven og ikke gidet lave hjemmelavet is. Så meget som de ismaskiner kører rundt omkring, var is-selvværdet blevet dårligt.

Men trangen til at prøve at lave is med karamel kogt på kondenseret mælk overvandt min misundelse. Og HALLO - man kan altså sagtens lave den her is uden ismaskine. Og endda helt uden at røre i isen under indfrysning en eneste gang! Så bare se at komme igang.


Her en simpel omgang med salmiak lakrids sirup fra Johan Bülow... klart min favorit... et lille hindbær og lidt mynte havde klædt den:-)


Opskrift til 4 portioner

1/4 piskefløde
½ ds kondenseret mælk kogt til karamel
½ vanillestang
2 gule æggeblommer
3 spsk sukker

Pisk æg og sukker og vanillekorn meget lyst og luftigt. Pisk karamellen helt ud i dette. Pisk derefter fløden til blødt skum, og vend karamelmassen i fløden til det er en homogen masse. Hæld i 4-5 portionsforme - jeg brugte silikonemuffinforme, og de fungerer perfekt til formålet. Frys dem mindst 3 timer.


Og med et drys god kakao ... heller ikke ringe. Mulighederne er uendelige, og isen smagte bare superdupergodt! Du laver den på 10 min, hvis du har karamel i huset - så er det dagens lørdagsdessert?
Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Du skulle ikke have skrevet det om ismaskinen - hvad skal jeg nu bruge som undskyldning for ikke at lave isen med det samme!? :-O

  *slurp*

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er jo det! Øv når man ikke kan finde flere undskyldninger!

   Slet
 2. Har heller ingen ismaskine. Har en grundopskrift som jeg ofte bruger. Skifter bare fyldet ud. Fryser uden at røre og vupti, isen er klar (godt nok først efter 6 timer), men det er jo bare et spørgsmål om planlægning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen, klart det fint kan lade sig gøre. Det har jeg osse gjort tidligere i mange år uden at vide jeg ikke ku leve uden en ismaskine ... men hvor skal man opbevare alle de maskiner???

   Slet
 3. Jeg har heller ingen ismaskine...ej heller adgang til past. æg!! Og det er meget værre!! Har en fantastisk opskrift på en syndig is med lavet på blød nougat... men ingen æg at lave den med :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. orh, nu får jeg trang til blød nougat! Den lyder skisme god. Altså jeg bruger altid alm øko æg. I DK er de så godt som frikendt for salmonella, så det er jeg ikke bange for mere, men det er jo en temperamentssag. Hvis jeg var dig ville jeg bare kaste mig ud i det:-)

   Slet
 4. jeg har en ismaskine, men jeg får den helt ærligt ikke brugt! Men jeg drømmer om hjemmelavede øko-is trods regnvejr! Din karmelis ser jo himmelsk ud!

  Hav en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. thi hi, ja sådan går det nemlig med mange af de maskiner man ikke kunne leve uden. Jeg tror nu klart jeg ville få brugt en ismaskine med min søde tand! Men dels fylder det hele bare og mit køkken er lille og dels vil jeg gerne ha en af de rigtigt dyre, hvis jeg endelig skal kaste mig ud i det... så det.....

   Slet
 5. Jeg laver masser af hjemmelavet flædeis med diverse fyld uden ismaskine. Det gælder bare om at piske æg/sukker og fløder rigtig godt inden det fryses, så er der ikke problemer.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...