Sidevisninger i alt

søndag den 15. juli 2012

Pizza med artiskok, parmaskinke og gorgonzola

Al beskedenhed må vige! Det her er bare den bedste pizza, jeg endnu har fået banket sammen. Så er det sagt:-)

Det er første gang jeg bager pizza efter jeg har anskaffet en bagesten - og den bidrager altså også en del til den sprøde knasende oplevelse. Men fyldet blev bare helt perfekt i dag - så det må jeg hellere skynde mig at dele....


Læg din yndlingsdej til pizza til 2 personer - og sørg for den er rullet tyndt ud. Med mindre du er til deep-pan, som jeg personligt hader. Mens dejen hæver, laver du tomatsovs og gør fyldet klart:

Tomatsauce:
½ flaske mosede øko tomater
1 løg
2 fed hvidløg
1 sjat Meyers æbleeddike
3 dryp flydende honning
salt, friskkværnet peber

Hak de to slags løg fint, evt i en minihakker, og svits det i en anelse olie til det begynder at blive klart. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad simre 10 minutter. Smag til og afkøl.

Fyldet:
1 pose revet gratineringsost fra Urtekram
1 ds artiskokker
1 pakke parmaskinke (eller evt bacon, hvis du mere er til det)
8-10 brune svampe
ca 50-75 gram mild gorgonzola
1 lille rødløg i fine ringe
lidt frisk basilikum
og så drys med oregano, hvad jeg desværre glemte


Varm ovnen op til 250 grader, og helst med en bagesten i.

Rul dejen tyndt ud og læg på bagepapir. Fordel et tyndt lag afkølet tomatsauce og derefter revet ost. Herefter fordeler du artiskokker skåret i kvarte, svampe i skiver, gorgonzola i meget små stykker, parmaskinken revet i mindre bidder, og lidt rødløg og oregano. Hældes forsigtigt over på den brandvarme bagesten eller blot på alm bageplade og bager i ca. 20 minutter eller til kanten er lysebrun og helt sprød.


Pynt med lidt frisk basilikum, fordi det ser skønt ud og smager dejligt. Og del så pizzaen med din bedste ven, spis lidt ekstra salat til og drik et glas fyldigt rødvin.


Godt, her er rester til frokost til imorgen ..... Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Nøj hvor ser den god ud! Dejlig topping :-)

  SvarSlet
 2. Der er bare ikke noget der slår hjemmelavet pizza! Din ser så lækker ud. For det meste så har jeg i køleskabet til en hurtig pizza, billigere og bedre end købe alternativerne her i min forstad.

  Jeg er dog ikke så avanceret at jeg laver dejen selv. Jeg tror det har rigtig meget at gøre med at jeg har så lidt bordplads som jeg har.

  Men købedejen duer ok :D

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg spiser faktisk sjældent pizza, men jeg tror jeg vil til det noget mere. SÅ usundt er det vel heller ikke når man kommer godt med grønt på og til! Og ja, man kan netop nemt bruge mange ting fra køleskabet... det behøver bare være enkelt. En dag sku du lige prøve forskellen på en hjemmelavet dej:-)

   Slet
 3. Jeg elsker hjemmelavet pizza og din får min mund til at løbe i vand, måske jeg skulle bytte min burger ud med pizza i aften, hmmm:-)

  Ser rigtig godt ud under alle omstændigheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. øko burger lyder nu osse skønt - jeg er faktisk i gang med at lave lammeburger med feta/dilddressing:-) velbekomme og tak

   Slet
 4. Skal vi ikke også have af vide, hvor mange gange om ugen du handler ind i Irma? og hvorfor netop dette er en god butik? og hvor dejligt rent dit køkken er, hver dag? Få en anden hobby...

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...