Sidevisninger i alt

tirsdag den 11. september 2012

Torsk med ravigottesauce

Undskyldningerne står i kø - tiden i køkkenet er meget nedprioriteret i øjeblikket. Dels er jeg lige startet på skønt nyt job, og alle de nye indtryk og opgaver tager min opmærksomhed på den gode måde. Resten af opmærksomhenden bruges på forhandlinger om salg af lejlighed og køb af hus:-) Jeg håber meget, jeg snart kan skrive en masse mere om det sidste!

Men mad skal man jo ha'! Og nu hvor Karoline blev støvet af til glædeligt gensyn for nylig, så fik jeg sådan lyst til den her forret, som jeg har fået serveret utallige gange i min ungdom og selv har lavet sidenhen lige så mange gange. Og der er altid blevet spist op med stor nydelse! Dog kunne min ene gæst og jeg ikke tømme den her skål!

Dampet torsk dressed op med en tyk sauce af creme fraiche og pisket fløde med milde smage. Jeg fulgte opskriften med små justeringer - ned i mængde for creme fraiche og op i mængde med ravigottesauce og bearnaiseessens. Mums for en god måde at spise fisk på ...og selv om torsk ofte forbindes med slankekost, så kommer denne forret nu ikke under den kategori!

Du får linket til opskriften HER


Vi var bare 2 til middag - så her er en lille portion. Pyntet med kogt æg, store rejer og karse. Nogle skefulde kaviar hører normalt også til retten ...  det hele kan laves i god tid, og serveres med lunt og sprødt flute.

Velkommen og velbekommen til en herlig 80'er klassiker ..... det var godt, jeg fik støvet Karoline af:-) Print denne artikel

10 kommentarer:

 1. Dejligt og uundværligt gensyn med Karoline, men hvis du kan gøre tunmoussen spiselig igen, - ja så bøjer jeg mig i støvet!!! ;o)

  SvarSlet
 2. Herligt vi er noget af nok nogenlunde samme årgang, som har de samme ungdomsminder:-) Thi hi med tunmoussen - det var jo lige en udfordring du gav mig der! Den tar' jeg snart op! Tror aldrig, der er nogen der har bøjet sig i støvet for mig før thi hi - så det vil jeg gerne se

  SvarSlet
 3. Begge viser tilbage til den samme post og er uden opskriften.

  SvarSlet
 4. MUMS!!! Det tager mig tilbage til min mors køkken. Lige præcis den ret valgte min far altid som hans fødselsdagsret. Den er himmelsk, og jeg skal da vist have fat i den opskrift næste gang jeg får torsk eller sej i min fiskepakke.
  Jeg har aldrig fået den med karse, men jeg er sikker på at det smager godt og giver lidt bid til det fede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sushistegen - skægt at din far havde den som sin fødselsdagsfavorit. Ja, den er faktisk himmelsk:-) Jeg har altid fået den med karse, så det er vist gammel vane! Og ja, smager nemlig godt som bittert modspil

   Slet
 5. Er jeg mon den eneste, der først udtaler mig om en opskrift, efter jeg har læst den og derigennem "smagt" den. Da det var en praktisk bemærkning, glemte jeg at skrive mit navn på. Ellers angiver jeg mig aldrig som "anonym". Jeg har kun fået retten én gang, men må mangle den Karolinebog, for jeg kan ikke finde opskriften. Derfor var jeg interesseret i den. Syntes, den smagte godt, og har ledt efter opskriften - så mange tak for den! (Jeg sidder inde med "Elses opskrift" på tunmousse, som er meget bedre end Karolines og ikke så fed; den laver jeg i 1/2 L cr. fr. forme og fryser dem. Rart at have på lager og hurtigt at tage en portion op og skære i fine skiver - du må gerne døbe den om til Mariannes tunmousse - alle gode opskrifter skal bare frem i verden!)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt med en tunmousse, som kan laves i god tid og endda fryses ned. Måske du har lyst til at dele opskriften her? Så vil jeg gerne prøve at lave din favorit. Min egen er med creme fraiche og lidt pisket fløde og husblas + rød kaviar. Den blir så let, men er jo osse med ret høj fedtprocent.
   Jeg er helt enig i at alle gode opskrifter skal ud i den store verden til fælles fornøjelse

   Slet
 6. Elses opskrift er måske den samme som din - her er den:
  2 ds. tun i vand drænes og moses
  3 sp. creme fraiche 18%
  50 g mayonnaise
  5 sp. finthak. løg
  2 1/2 dl piskefløde, piskes
  2 sp. tørret dild
  saft af 1 citron
  5 bl. husblas - hældes i blandingen, og kaviar og flødeskum vendes i.
  1 ds. rød kaviar - men det går også uden!
  salt og peber
  Er fryseegnet!
  Den er blød og lækker. Jeg fryser den kun i én form til mange gæster - ellers i mindre rektangulære forme, så jeg kan nøjes med at tage en form op til 3-4
  pers. ad gangen. Er god at have til uventede gæster.

  Elses opskrift på den bedste svinemørbrad
  En afpudset og tempereret mørbrad af alm. størrelse steges på brandvarm pande i 4 min. på hver af de tre sider, som naturligt fremkommer, når man vender den på panden. Krydres GODT med salt og kværnepeber. Er den meget stor, skal den have 1-2 1/2 min. mere på hver side - den skal være lyserød og ikke rå i midten. En fin lille steg til f.eks. flødekartofler og salat. I tynde skiver som pålæg serveret med friskstegte løg (er meget bedre end købe-roastbeef), i lidt tykkere skiver til en blandet salat med brød til, eller skåret ud til saftige mørbradbøffer med det "sædvanlige" tilbehør (og du vil aldrig mere stege små mørbradbøffer!). Steg den/dem dagen før helligdage/ gæstebesøg - ja, jeg kan godt lide at være forberedt, så jeg ikke skal stå og kokkerere for meget, når jeg har gæster!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Elsebeth - sjovt nok er det stort set samme måde jeg laver tunmousse på, dog har jeg ikke brugt mayonaise i min. Men den er netop luftig og smager rigtig godt. Har aldrig tænkt på man kan fryse den, det lyder smart.
   Også dejlig mørbrad - det vil jeg huske ved lejlighed. Mange tak for opskrifter. En dag, hvor du har tid, må du virkelig gerne også skrive din opskrift på leverpostej, som jeg kan huske du har fortalt om. Jeg har aldrig lavet en hjemmelavet før, og det vil jeg så gerne i gang med. Kan man mon få øko lever nogensteder? KH marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...