Sidevisninger i alt

lørdag den 1. september 2012

Lynhurtigt groft grydebrød

Det her brød kan du nemt nå at gøre klar idag, og bage imorgen tidligt, så du kan glæde familien med sprødt, lunt hjemmebag. Det er så super nemt, og meget hyggeligere og billigere end at gå til bageren:-)


Min fine nye "gryde" købte jeg for nylig på udsalg til bare 79 kr hos Nordhjem. Den er helt perfekt til at bage et ikke alt for stort brød ... og brødet slap nemt og uden at efterlade så meget som en krumme på bunden af gryden.

Næste gang vil jeg drysse nogle kerner på toppen - og komme en håndfuld chiafrø i dejen for mere sundhed.


Man ser hvor sprødt det er, ikk? Du gør bare sådan her:

5½ dl vand
1 tsk gær
2 tsk havsalt
4 dl groft øko mel - i dag brugte jeg grahamsspelt
6 dl øko hvedmel

Opløs gæren i vandet og rør mel og salt i og rør i ca. 5 min. Dejen er meget lind. Lad hæve natten over, mindst 12 timer på køkkenbordet (altså ikke koldhævning i køleskab). Hæld ud på meldrysset bord, og fold den 3-4 gange. Lad hæve 2 timer. Forvarm ovnen til 250 grader med gryden inde i ovnen. Drys en anelse mel i bunden af gryden, og hæld forsigtigt dejen over i gryden. Bag 30 min med låget på og herefter 15 min uden låg.

Tag brødet ud af gryden og lad det afkøle mindst 20 min inden du skærer i det - det skal lige samle sig, og kan ellers risikere at blive lidt klægt, hvis du skærer med det samme.


Glad kniv og den skønne appelsinmarmelade fra Grøn Balance er SÅ klar ....


Haps - go' søndag morgen:-) Print denne artikel

17 kommentarer:

 1. Ser bare virkelig lækkert ud! Desværre har jeg ikke nogen gryde der passer. Men jeg kan da savle over din ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gryde der kunne tåle at gå i ovnen inkl låg var osse mit "problem", og ville ikke bruge 3-400 kr til en ny gryde bare for at bage brød. Så den her billige og ret søde gryde er helt perfekt. Du må kigge efter et godt tilbud:-)

   Slet
 2. Hold da op, det ser fint ud. Det kunne da være, at jeg skulle sætte et brød over i dag, så der er friskbagt brød i morgen :-)
  Jeg går ud fra, at det skal koldhæve i køleskabet?
  Rigtig fin gryde til en temmelig fin pris :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups, rigtig relevant spørgsmål, som jeg ikke fik skrevet med i farten. Koldthævet ville være logisk, men faktisk skal dette her hæve på køkkenbordet. Har dog ikke selv prøvet koldthævet, så måske det osse går fint.
   Ja, jeg er osse rigtig tilfreds med den lille søde gryde, som jeg tænker bliver ekstra fin i mit Samsø-køkken:-) God fornøjelse med at bage

   Slet
  2. Jeg kan lige tilføje, at det ikke fungerer med koldhævning. Jeg satte dejen i køleskab ved 16-tiden i går eftermiddag og da jeg kom hjem fra biograftur omkring midnat, var der ikke sket en dyt. Derfor har det i stedet hævet på køkkenbordet natten over og nu ser det rigtig fint ud. Jeg lader det stå til i eftermiddag før jeg gør mere ved det :-)

   Slet
  3. Ja så både undskyld og tak! Ked af jeg ikke fik det skrevet med det samme - men godt at det ikke er ødelagt. Så får du eftermiddagsbrød i stedet:-) Håber det blir godt - jeg skriver det ind i indlægget, så det ikke sker for andre. Tak Merete

   Slet
 3. Smuk krumme - det ser rigtig lækkert ud! Jeg kan næsten dufte her på min side af skærmen :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det lækkert ud og super smuk gryde!
  Jeg lavet det ofte brøf i min stegeso og det bliver SÅ lækkert hver gang. Det kan varmt anbefales!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt du skriver det med stegeso - jeg har nemlig prøvet at bruge min en enkelt gang, men synes bare at det hang alt for meget fast i leret og fik også en lidt sjov skæv bund selv om det nu ikke gør så meget ... men fedt at det fungerer for dig. Det er jo fint at bruge den, hvis man har sådan en i forvejen

   Slet
 5. Supersød gryde :-)
  Og brødet ser utrolig lækkert ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev osse positivt overrasket over den lille søde gryde, da den kom med posten ... tror nok jeg skal få den brugt en del.
   I dag har jeg ristet brødet, og det er osse godt:-) Tak for din hilsen

   Slet
 6. Super skøn gryde - jeg må vist lige ind og kigge...
  Og brødet ser bare lækkert ud også, kan godt ærgre mig over at det må fravælges det meste af tiden. Men skal der bages igen, så bliver det helt klart på denne facon, for det er nemlig dejligt nemt.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er både nemt, godt og endda billigt. Jeg kan se de stadig har gryden til 79 kr hos Nordhjem:-)

   Slet
 7. Så er brødet bagt og det er blevet rigtig lækkert.
  Jeg har lavet et lille indlæg og har naturligvis reklameret for dig :-)

  http://vinther-design.blogspot.dk/2012/09/sndagsgryde.html

  I øvrigt "kom jeg til" at bestille den røde gryde på tilbud i formiddag. Den er bare sød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig det blev godt på trods af turen i køleskab:-) Mange tak for lovelinks ovre hos dig - jeg melder mig da som fast læser

   Uhhh - kender godt dét der "kom til"! Men jeg tror, du blir glad for den:-)
   Knus fra Marianne

   Slet
  2. Du skal være så velkommen :-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...