Sidevisninger i alt

mandag den 20. maj 2013

Lysende forår og pinsens sødmefyldte sager

Måske er foråret og pinsen bare ekstra lysende og intens i år. Eller måske er det bare mig? Bare mig, fordi jeg er så inderligt lykkelig over mit nye liv på Samsø med hus, have, natur, sprudlende fællesskaber, nye muligheder på alle fronter. Farverne er så stærke - lyset ekstra blåt og hvidt. Og sindet og sjælen kraftfuldt og stille på samme tid. Man skulle næsten tro, kærligheden bor her i nærheden?

Jeg har haft gæster fra mit gamle "hood" de sidste fem weekender. Københavnerne kan heldigvis godt finde vej til den lille ø, særligt nu hvor vinteren helt har glemt sig selv. Jeg nyder at dele mit paradis med gamle venner. Så du får bare et par stemningsbilleder inden det imorgen er hverdag igen for en stund, og jeg forresten starter nyt deltidsjob ved siden af mit selvstændige virke. Det er osse godt:-)


I pinsen kom de nye asparges - jeg skal spise så mange asparges det her forår som aldrig før. Faktisk håber jeg, jeg blir vegetar denne sommer. Eller så godt som. Helt er jeg stadig ikke klar nemlig! Men sådan en middag med asparges, nye bælgede ærter og rejer er da forår i Danmark ...


Det skulle ha' været en sauce mousseline, som ikke helt ville, som vi ville! Vi gør et nyt forsøg en anden dag:-)


Første morgenbord i pinsesolen .....


Naturligvis lune nybagte boller på Samsø Mel .... der kommer ikke en gæst forbi mit morgenbord uden at skulle smage, hvordan frisk mel smager....


Og sørme om ikke avlerne var heldige at osse rabarber tittede frem i pinsen ... jeg hjembragte 3 poser. Og jo - her kom også nye Samsø kartofler til 50 kr for ½ kg. Imorgen køber jeg en pose - der er prisen nok sat lidt ned, når turisterne er fra øen igen:-)


Det her foto er bare 2 uger gammelt - bemærk buske og træer ...


Tænk sig - på så kort tid ser her nu sådan her ud. Når det er første år i huset her, så er det jo en overraskelse, hvordan her ser ud. Der er jo desværre ikke meget på min grund, men til gengæld kan jeg selv nu sætte mit præg på haven. Og jeg har været heldig at få en tegning fra en havearkitekt forærende... så næste sommer kommer her til at se meget anderledes ud, forventer jeg.

Og se mit lille bitte æbletræ i kurven - det har fået blade og blomster, og i denne uge skal det plantes. Og have søskende ... flere træer skal komme til.


Et lille pæretræ og et meget lille blommetræ er alt, hvad jeg overtog min have med. Det er nu også sprunget helt ud og har fine hvide blomster her i min lille solkrog, hvor jeg nyder at læse og sole mig:-) Her skal også gøres "noget" ...


Rabarberne blev bl.a. til denne fnuglette pavlova med youghurtvanillefløde ....englene sang lidt:-)
Jeg skal også bare mæske mig i rabarber det her forår og fylde min fryser med dem...se farven. Helt som de er..


Forår på verandaen - jeg klager ikke!


Og så lige en gang pasta med røget laks, dild og citron i cremet sauce..... sidste syndige sag inden grøn te og nul syre står på programmet igen imorgen!

Håber din pinse også har bekommet dig lige så dejligt. Print denne artikel

12 kommentarer:

 1. Nyder at læse/se dine billeder fra min yndlings ø.Sidste gang jeg var på HØJSKOLEN-den første uge i maj-fik vi Samsø kartofler,men de er lidt senere i år.I år har jeg lagt kartofler i spande,det gi`r også godt,men det varer lææænge inden de er klar til spisning.Sidste gang jeg lejede TDC`s hus på Museumsvej var det næsten efterår,så der var ikke så meget "ved vejen",men købte forsyninger af syltetøj osv og i min lokale Netto køber jeg rødbeder osv fra Samsø,tror jeg støtter øen på den måde....men melet,kan det kun købes på Samsø? hvis du har tid og overskud til at svare er min mail bentef@skagennet.dk. Apropos,højskolen,tænker tit på hvad der er blevet af alle de dejlige lærere vi havde,især Torben gjorde indtryk på mig. Hilsen fra Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - sikke en dejlig og hyggelig hilsen. Jeg har sørme ikke fået kartofler endnu, men det må vist være et spg om få dage. Mht Samsø Mel kan du købe det i Århus og hos et par bagere i Jylland. Men fra 1.7 kan du købe det på nettet hos Øshopping.dk (som er en ny virksomhed, som jeg er en del af - det skriver jeg mere om her på bloggen senere). Torben er heldigvis stadig på øen, og har fået et supergodt job som Idræts og aktivitetskoordinator og sætter mange gode ting i gang. Birgit og Steen (kokkene) har åbnet restaurant Samsø Perlen her 3 min gang fra mig. Ja, det er stadig et savn med den højskole! Det gav meget god liv på Samsø. Hvis du kommer hertil igen, så må du endelig give lyd fra dig, jeg gir gerne kaffe. KH Marianne

   Slet
 2. sikke et dejligt indlæg fyldt med sødme, forårskærlighed og dejlige billeder. Jo foråret og kærligheden er bestemt på vej på dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, du er sød, tak. Ja, hvem drømmer ikke om sød kærlighed hvis man altså ikke har den i forvejen:-) Man har jo lov at håbe, selv om man er tussegammel!

   Slet
 3. Dine billeder er skønne uanset om det er af natur eller mad...de 2 misser på havebordet er også sødt.
  Næste gang jeg kommer til Danmark må jeg se om jeg kan støve en pose Samsø mel op og ha' med hjem. Du er en go' reklame for øen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mai-Britt - jeg er glad for, du synes jeg er go' reklame for øen:-) Ja det mel er bare værd at få fingre i ... virkelig. Du kan købe det online hos Øshopping.dk fra 1.7. Det er nemlig MIN butik:-)

   Slet
 4. Gad godt være gæst hos dig. Det ser skønt ud. Jeg høstede 4 kg. rabarber i går - så er det forår! Tillykke med jobbet, er det på Samsø?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, rabarber er bare den bedste forårsbebuder. Jeg vil prøve at lave saft i år for første gang. Skønt med 4 kg! Tak, ja jobbet er sørme på Samsø som uddannelseskonsulent - ansat af Aarhus Tech :-)Jeg er meget heldig!

   Slet
 5. Til lykke med dit nye arbejde, Marianne :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er også meget glad for at få nogle timer og lidt indtægt! Har knoklet så meget mens jeg har været her men uden løn! :-)

   Slet
 6. Tillykke med job - glæder mig på dine vegne. Ikke mindst med øshopping.dk Jeg har været lidt inde for at snuse, samt set vidioindslag. Det lyder som en rigtig god ide. Er sikker på at blive kunde hos dig. Hver gang vi er på Samsø køber vi stort ind. Nyder også alle de små boder ved vejkanten - samt de flotte farverige marker med rødkål, hvidkål samt græskar.
  ps. rigtig flot program ang. festival i år.
  Kærlig hilsen
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Hov, ser først din besked nu:-) Tak med jobbet, det er dejligt. FANTASTISK hvis Øshopping.dk har sin første potentielle kunde. Ja, og festivallen er med vildt gode navne i år, jeg er ret imponeret over at de kan trække så mange kapaciteter hertil i højsommeren. Det blir så sjovt at opleve ....og så Charlotte: Kender jeg dig "i virkeligheden"? Jeg kommer i tvivl om jeg ved hvem du er:-) KH Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...