Sidevisninger i alt

onsdag den 23. oktober 2013

Småeksotisk mørbrød i karry

Samsø bugner af alverdens æbler, og mange inviterer indenfor i deres haver til helt og aldeles gratis selvpluk - de fleste usprøjtede danske haveæbler. Så udover de litervis af æblesaft jeg presser, er det bare med at bruge æbler til hvad som helst:-)

Inspireret af æble-overfloden kom jeg i tanke om en gammel ret, jeg for mange år siden fik serveret hos gode venner, så den blev genopfrisket og kom på bordet forleden, og æbler sammen med karry, løg og mørbrad kan da kun gå godt. Du får lige opskriften, hvis den kunne inspirere.


Det hører til sjældenhederne at jeg spiser svinekød nu om dage - men ingen regler uden undtagelse! Mørbrad i karryfløde med æbler, løg og stegte bananer - ret godt faktisk:-)


Småeksotisk mørbrad i karryfløde til 3-4 personer
1 stor øko mørbrad
3 store gule øko løg i fine tern
3 store søde øko æbler - skrællet og i fine tern
3 spsk karry
1 spsk Herbamare bouillon
3 dl øko fløde - eller kokosmælk
1-2 dl vand
2 store øko bananer
1-2 tomater - uden kerner og skåret i små tern
1-2 fine porrer i tynde ringe
Salt, peber, en anelse sukker
Kokosolie til at stege i

Skær mørbraden i tykke bøffer og brun godt i en sautepande på begge sider med salt og peber på. Læg til side. Svits løg og æbler godt til det begynder at falde sammen uden rigtigt at tage farve. Tilsæt karry og lad den svitse med et par minutter. Tilsæt fløde, vand og bouillon. Lad koge 15 min og smag til med salt, peber og et nip sukker. Justér med mere karry om nødvendigt. Kom mørbradbøfferne op i saucen og lad simre i 5 min.

I mellemtiden har du halveret bananerne og stegt dem nogle min på hver side i smør.
Anret retten i et fad med de stegte bananer oven på og pyntet med blanding af porre og tomat. Server med fuldkornsris og flere grøntsager - jeg dampede noget økologisk broccoli.


Dejlig efterårsmad, der varmer krop og sjæl, og som du også snildt kan servere til gæster. God fornøjelse:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Det ser MEGET lækkert ud! Dejlig blog du har her, Jeg får travlt på mine ikke-faste-dage, den næste tid ;))

    SvarSlet
  2. Tusind tak Mia - undskyld jeg først ser din hilsen nu. Kh Marianne

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...