Sidevisninger i alt

onsdag den 9. oktober 2013

Valnøddenougatlagkage

Endelig har jeg produceret noget i køkkenet, der er værd at vise frem:-) Jeg slider godt nok hverken på gryder eller ovn for tiden, mit fokus er bare andre steder - simpel living kalder man det vist, når det skal lyde tjekket!

Sidste weekend bød imidlertid på bestyrelseseminar i Økologisk Samsø. Konsulenten kom udefra, advokaten kom udefra og maden kom udefra-) Men kagen kom hjemmefra mig - det var en god anledning til at jeg kunne byde mig til!


Smækker lækker enkel kage med både bunde og pynt af valnødder, og shinet op med masser af syndig creme på nougat og fløde:-)


Atter engang testede jeg en Blomsterberg-opskrift med stor succes. Jeg må tilstå, jeg ærlig talt ikke er så vild med damens personlige fremtræden - der er lidt for meget sukker for mig lige dér:-) Men hendes håndværk og dygtighed kan man ikke komme udenom. De opskrifter jeg har brugt af hendes, har alle været uovertrufne gode.

Jeg fulgte hendes opskrift til punkt og prikke (bortset fra at jeg aldrig vil bruge pasteuriserede æggeblommer fra burhøns - så brug nogle økologiske), så jeg springer over hvor gærdet er lavest, og henviser blot til opskriften HER

Bundene blev rigtigt flotte, høje og helt lige som du kan se her .....


Enkel og smuk at skue - enkel og smuk at smage på. Og der faldt flere rosende ord af, da den gik på omgang:-) Den var let at have med at gøre, og nem at pynte...


Bestemt en kage jeg kunne finde på at forkæle andre gæster med .... vi var 9, der spiste af den og der var stadig en del tilbage, så den rækker til mange.

Sødt og syndigt - måske en idé til efterårsferien? Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. For hulen dog - endnu en kriminel syndighed fra dig:-) du er ekspert i lækkerier. Jeg går ud fra at valnødderne er fra Den Spanske Dame?
  Jeg har skrevet valnødder på min husker - den lige bag øret. Det er lige før jeg er bredere end høj:-( så lidt fra eller til spiller ingen rolle.
  Vi høres ved kære Tante Sød.
  Mange hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis rigtigt med spanske øko valnødder:-) Ha ha - jeg er med garanti bredere end dig! Så bare klø på og nyd det kære Charlotte:-)

   Slet
  2. Nix, det er du ikke - mere om det en af de nærmeste dage:-)
   Kærlig hilsen
   Charlotte

   Slet
 2. JATAK!
  ... hvor bestiller man den? ;-)

  SvarSlet
 3. Helt enig - hvor kan man bestille den :-) I må til at have færdigbagt kage med i ø-shoppen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Supergod idé - meeen når jeg så lige kommer i tanke om hvordan Post Danmark behandler vores pakker, så kan det godt være jeg skal nøjes med at sende rugbrød:-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...