Sidevisninger i alt

lørdag den 11. april 2015

Så er det alvor - IGEN! Slankekuren af Birgitte Nymann

Min sundhedshelt er normalt mest Per Brændgaard, fordi han er realistisk, menneskelig og fordi jeg oplever, han har en spirituel tilgang til sundhed og slankekure, som bare passer godt til mine egne værdier om at være et helt menneske. Han er fortaler for "små skridt" og mindre slankekur - fordi langt de fleste ikke kan holde det i længden. Det sidste passer i hvert fald uhyggeligt godt på mig!

Men så er der Birgitte Nymann - hende har jeg nu altså også stor fidus til:-) Hun virker nemlig også realistisk i det store og hele. Hendes seneste bog, der er udkommet for et par måneder, har jeg lige fået gennemlæst og jeg må sige planen i bogen virker rigtig overkommelig. Og ja, det lyder forjættende at kunne tage mange kilo på kort tid - jeg gad godt komme ud af sommeren en hel del kilo lettere. Man har jo lov at håbe igen, ikk!


Slankekuren er et forløb over 16 uger og er delt op i 5 faser, der hver varer mellem 2 og 4 uger. Alt efter hvor meget, man har at tage af (her i huset er der rigeligt!!) og hor stor en indsats du gør, kan man forvente at tabe mellem 8 og 20 kilo. Testpersoner har tabt helt op til 32 kg!

Så nu gør jeg det! Igen! Følger den her plan og jeg har tænkt mig at lade dig høre om forløbet undervejs:-) Vi får se - jeg har før lovet noget, jeg ikke har holdt!


Bogen starter med gode, letlæselige kapitler om forløbet og virker nemt at gå til. Og som sagt meget overskueligt og enkelt. Man skal ikke ud og købe en  hel masse underlige madvarer eller gøre vilde ting. Alle kan være med og det virker ikke spor fanatisk, som jeg synes mange af de andre mode-kure gør. Ikke noget med vilde mængder af protein osv. Mest bare en plan for alt det, de fleste af os godt ved i forvejen.

Undervejs er der fine forklaringer og fotos af øvelser og træning, man kan lave derhjemme og bogen afsluttes med en række gode opskrifter. Alt er sat pænt op grafisk, lyse og enkle fotos og godt overblik i bogen hele vejen igennem.


Fase 1 er starten på kuren og varer 2 uger, og her er fokus på at tilføje sunde, mættende og blodsukkerregulerende vaner, samt nye drikke- og træningsvaner. I denne fase er der ingen forbud - man må spise, hvad man vil. De to uger handler om at tilføje og ikke om at fjerne. Kort fortalt skal jeg altså de næste to uger:

- spise 5-6 måltider dagligt
- spise grøntsager til ALLE måltider
- holde 12 timers faste hvert døgn (dvs stoppe med at spise fx kl 20 og til næste dag kl 8)
- drikke 1/3 af din kropsvægt i deciliter vand om dagen - det er ret meget!
- forbrænde mindst 2000 kalorier om ugen med motion (kvinder)

Come on - det lyder da til at have med at gøre! Jeg er startet NU, og jeg skriver igen om et par uger, hvordan det går:-)

Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Hej Søde Tante

  Det lyder spændende. Jeg har det ligesom dig. Er ikke god til slankekure, selv om et par kilo mindre ville være godt. Held og lykke. Jeg glæder mig til at læse, om dine oplevelser med kuren.

  MVH
  Inge V.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge - så må vi prøve om vi kan inspirere hinanden lidt, jeg synes den her kur virker overskuelig lige nu i hvert fald:-) Mange tak for hilsen - kh Marianne

   Slet
 2. Faldt netop over dette indlæg Marianne. Hvordan gik det med kuren?
  Per Brændgaard er også ham jeg har størst tiltro til - men jeg må bekende - jeg har rygrad som en regnorm 3 #"%¤§ - betyder jeg bander og svovler:-)
  Søndagshilsner
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Og så ser han skisme så sød og rar ud:-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...