Sidevisninger i alt

torsdag den 30. april 2015

Brydebrød med squash - til din suppe:-)

I morgen når mine meditationsveninder igen kommer til Samsø og holder bededagsferie, har jeg besluttet at vi skal ha' noget helt vildt mad til frokost! I hvert fald vild mad fra haven - så de får den opgave at gå ud og samle brændenælder, og så laver jeg brændenældesuppe til dem!

Det har jeg ikke selv smagt siden jeg var spejder i et andet årtusinde - men ukrudt er sprængfyldt med næringstoffer, proteiner og mineraler, som jeg inderligt tror på er supersunde for os. Jeg er selv spændt på at smage det:-)

Til suppen skal vi ha' det her skønne brød bagt på rugkerner, rugmel, kærnemælk og revet squash. Mere sundhed og velsmag:-)


Stort brydebrød med i alt 19 boller
30 gram øko gær
2 dl koldt vand
3 dl øko kærnemælk
3/4 dl øko rapsolie
2 dl knuste øko rugkerner
3 dl halvsigtet rugmel
2 tsk havsalt
1 spsk sukker
1 groftreven øko squash
Øko hvedemel for resten:-)
Frø og kerner til drys

Klar til ovnen...
Sæt de knuste rugkerner i blød i 1 time, sigt vandet fra derefter. Opløs gær i det kolde vand. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør på din maskine ved lav hastighed. Hvedemel tilsættes lidt ad gangen indtil du har en blød, smidig og elastisk dej. Lad den hæve i skålen 1-2 timer. Form boller, som sættes ret tæt i en cirkel. Lad efterhæve ½-1 time. Pensl med vand og drys med frø, kerner eller rugflager efter eget valg. Sættes i forvarmet ovn med 200 grader og bages ca 30 minutter eller til de er gyldne. Kan fint fryses ned og lunes inden servering.


Jeg fik dej til overs, så blev yderligere 4 alm boller - som blev prøvesmagt med det samme, og det er et skønt brød med en meget saftig krumme - nok på grund af den revne squash.

Eneste problem var at det blev så stort at jeg ikke ejede en frysepose, der var stor nok! Men det skal ikke forhindre nogen i at bage det her også ret smukke brød:-) Velbekomme

Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Hvor er det bare et fint brød! På en gang enkelt, men drys og arrangement gør, at det virkelig er indbydende at se på.
  God bededagsretræte - det lyder som en god kombination.
  de bedste hilsner Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - mange tak for kompliment og for hilsen. Jeg synes nu faktisk også det blev rigtigt indbydende at se på, så det kan godt peppe en simpel suppe op, når det serveres. Tak og god lang weekend tilbage

   Slet
 2. Det ser skønt ud! Det kan være, jeg skal prøve at bage det, næste gang en af mine gode venner kommer på besøg - hun elsker brydebrød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også noget hyggeligt over at dele brød på den måde - men det er et STORT brød, men vi fik flere næste morgen og de var også lækre dagen efter. Revet squash gør dem saftige

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...