Sidevisninger i alt

onsdag den 27. januar 2016

Øens bedste banankage

Modne bananer, et strejf af kanel, vanille og lidt sprøde valnødder gav en smagfuld og alligevel mild kage:-) Den blev bagt, fordi jeg havde inviteret min ældre nabokone til aftensmad, og så slutter vi med en kop te og hun kan få et stykke kage med hjem. Og den anden halvdel blev foræret væk dagen efter, da jeg selv skulle på et lille visit, hvor to teenagere hurtigt gjorde kål på kagen :-)


Høj og tæt klassisk banankage, som er en anelse svampet, hvis du bager den præcist nok og ikke for meget:-) Og så lige et generøst lag af chokolade på toppen!


Springform 26 cm - ca. 10 stykker kage
4 gode landæg fra Samsø
225 gram sukker
150 gram smeltet og afkølet øko smør
150 gram øko hvedemel
1 tsk kanel fra Urtekram
Kornene fra 1 vanillestang - eller 2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver fra Urtekram
4 modne bananer 
En håndfuld grofthakkede valnødder - du bestemmer selv, hvor mange:-)
Ca. 100 gram smeltet chokolade - alle "farver" kan bruges - evt en tsk kokosolie til at "fortynde" chokoladen

Når jeg har bananer, jeg ikke når at bruge inden de blir for modne, smider jeg dem direkte i fryseren med skal og det hele. Når der er nok stop-spild-af-mad-bananer i fryseren, er det en god undskyldning for kage! 
Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt indtil al sukker er opløst. Bland mel, bagepulver og kanel og sigt det i dejen skiftevis med det smeltede smør. Vend forsigtigt rundt og kun til melet lige er opslugt af æggemassen. Blend evt bananer (hvis de kommer fra fryseren som mine, er det så bløde at man kan komme dem direkte i dejen). Vend bananer og valnødder i til sidst. Hvis du ikke kan undvære chokolade i din banankage, så kan man selvfølgelig også komme lidt hakket, mørk chokolade i dejen. 
Hæld i smurt springform og bag ved 180 grader i ca 40-45 min. Hold øje med den ikke bliver for mørk og dæk evt med folie de sidste 10 minutter. Afkøl i formen 10 min og herefter på bagerist til den er helt afkølet. Betræk toppen med chokoladen. 


Så kan gæsten godt komme:-) 
Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Mmmm... den ser god ud.
  Har du et billede af den indeni?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - uhhh, jeg ved det godt, og jeg glemte simpelthen at få taget billede af snittet. Det er også så svært, når det er så mørkt for tiden:-) Men kan også bedst selv lide at kunne se dem indeni :-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...