Sidevisninger i alt

tirsdag den 12. januar 2016

Panna cotta m/søde sommerbær

Det er på denne årstid, vi skal forkæle os selv med forrådet af bær fra i sommer, som ligger i fryseren til gavn og glæde:-) De her små glas med panna cotta og søde sommerbær kan være en del af en dessertanretning, evt med lidt kage og is fx. Ellers kan se serveres i lidt større glas og sagtens udgøre en dessert i sig selv:-)

En simpel sød servering, som både børn og voksne vil elske dig for og som ikke kræver ret lang tid i køkkenet. Og endda kan gøres færdig dagen før dine gæster kommer.


Flødecreme
½ dl øko sødmælk
2,5 dl øko fløde
1 fed vanillestang
½ dl sukker
1 nip havsalt
fintrevet skal fra ½ citron
2 blade husblas

Sæt husblas i blød i koldt vand i 10 min. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom dette, den tomme vanillestang, mælk, fløde, sukker, salt og citronskal i en gryde og lad det simre i 5 min. Fjern vanillestangen. Knug vandet fra husblas og kom et par spsk af den varme fløde ved og lad det opløse sig helt. Tilsæt resten af cremen. Lad cremen stå i skålen lid tid indtil den begynder at sætte sig ganske lidt -  ellers falder al vanille i bunden af dine glas. Den skal dog stadig være flydende, når du hælder den i serveringsglasset. Hæld massen i små glas og sæt i køleskab mindst et par timer til det har sat sig. Kan sagtens laves dagen før.


Sommerbær
ca 100 gram jordbær, som du forhåbentligt har gemt fra i sommer i din fryser:-)
ca 100 gram frosne hindbær
½ dl sukker
1 spsk vand
1 tsk agar agar - kan udelades

Kom de fleste jordbær og halvdelen af hindbærrene i en gryde med vand og sukker og kog det op, så sukker er helt opløst og det er kog lidt ud. Tilsæt helt kort de sidste bær, som ikke må koge ud. Tilsæt evt en anelse agar agar (et vegetabilsk geleringsmiddel), hvis du vil have frugtsaucen til at samle sig lidt, men det behøves ikke. Afkøl lidt og hæld frugtsaucen over den stivnede panna cotta. Sæt på køl til den skal serveres.


Her nød vi den lille forkælelse på en helt alm hverdag efter en sund grøntsagssuppe :-) Det må man gerne, selv om det er januar! Print denne artikel

4 kommentarer:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...