Sidevisninger i alt

søndag den 10. januar 2016

Økologiske kartoffelkager :-) OG et godt nyt år!

Året er allerede på vej ind i sin anden uge, og det er på høje tid at sige GODT NYTÅR til alle læsere:-) Jeg håber, I har fået en god start - der er altid noget opmuntrende ved tanken om et helt friskt år. Hvad vælger vi selv at lægge ind i det? Og hvad vælger livet og skæbnen at vi skal udfordres af?

Ærligt talt så synes jeg 2015 på mange måder har været et tungt år både for verden og for Danmark. Personligt har jeg været ret påvirket af den politiske retorik, den hårde tone i medierne og selvfølgelig ikke mindst den brutale terror og krig i mange lande. Men jeg vejrer morgenluft:-) Og tror på at tingene vender i 2016. Jeg vil gøre mit til at udvise medmenneskelighed, som jeg i den grad har savnet sidste år!

Nå, men ovenstående var vist ord uden for den sædvanlige dagsorden. Men hvad hjertet er fuld af....:-) Nu vil du nok gerne have mig tilbage på sporet - af et par kartoffelkager!


Kartoffelkager er jo en dansk klassiker, selv om jeg nu aldrig har haft et særligt forhold til den. Men det er da for ringe, jeg aldrig har prøvet at bage sådan en omgang. Et weekend-eftermiddags-gæstebud fik således kartoffelkagen på menuen i det lille hjem, så her kommer mit bud på sagen.

Vandbakkelser (opskrift fra Arla)
2 dl vand
100 gram øko smør
1 tsk sukker
100 gram øko hvedemel
3 landæg fra Samsø

Kom vand og smør i en tykbundet gryde og varm op til det lige begynder at simre - når det er på kogepunktet tilsættes melet og der røres godt indtil massen slipper grydens sider. Afkøles til det kun lige er lunt. Rør æggene sammen og tilsæt lidt af æggemassen ad gangen og rør godt. Måske skal du ikke bruge det hele, dejen skal ikke være for tynd. Jeg brugte nu de tre hele æg.
Hæld i en sprøjtepose evt med tyl, og afsæt 6-8 aflange kager. Bages ved 200 gr i 20-30 minutter. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 20 min, da de ellers vil falde sammen. Kagerne skal hæve og være pænt gyldne. Tages ud og afkøles helt.

Fyld
4 dl 48% øko fløde pisket til let skum og tilsat vanillekorn fra ½ stang
Dog vil jeg en anden gang også lave en vanillecreme og blande med flødeskummet. Kagerne manglede lidt sødme og mere vanillesmag. Så hvis jeg var dig, vil jeg lige finde en opskrift på vanillecreme og blande i:-)

Ca. 150 gram øko marcipan - rulles ret tyndt ud mellem to stk bagepapir og stikkes ud med en aflang eller rund form, som kan dække dine kager.

Flæk kagerne, kom fyldet i og dæk med marcipan og et generøst lagt øko usødet kakao:-)


Så er året sat i gang med old-school mormorkage:-) Så kan du kende mig igen! Rigtig godt nytår fra Samsø Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Også godt nytår til dig :)
  Jeg kunne sagtens skyde det nye år ind med en klassiker som Kartoffelkage og gode tanker for det kommende år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Nanna - ja, det var en helt udmærket kage-start på året:-) Kh Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...