Sidevisninger i alt

fredag den 11. februar 2011

Citronmåne og andre klicheer

Sidste gang jeg havde noget kørende med en citronmåne var for et par måneder siden, hvor jeg var en af dem, der var med til en humoristisk (men meget alvorligt ment) aktion mod Dansk Folkeparti og sendte en citronmåne ind til deres kontor med posten! Ja, helt ærligt, jeg var SÅ provokeret da de udtalte, at det var folk med anden etnisk baggrund, der var skyld i at der ikke længere var saft og kage på hospitalernes venteværelser, fordi det var dem, der spiste det hele!!!! Hvor primitiv kan man ærligt talt blive i sine udtalelser. Så da der kørte en kampagne på facebook, kunne jeg ikke dy mig, og sprang altså på hesten og sendte en citronmåne afsted!. Jeg synes bare, det var god værkstedshumor!!! Men udover den her måne, så er det mange år siden jeg har sat tænderne i sådan en sag.

Men nu er det pludselig længe siden jeg har bagt til mine kolleger, og det er nu så hyggeligt. Dvs faktisk bagte jeg til dem sidste uge, men det blev fuldstændig mislykket! Det var en ny opskrift, lækker sag med masser af mandler, chokolade og andre dyre råvarer - og jeg måtte bare smide hele skidtet ud. Ved ikke lige, hvad der gik galt.

Men så i går faldt jeg tilfældigt over den her opskrift af dessertkokken Markus Grigo, som stammer fra hans kogebog "Hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde". Og da den kage så dejligt nem ud og super retro og kliché, tænkte jeg at det måtte lige være sagen, så de ikke igen bliver snydt fordi det må en tur i skraldespanden! Den anden var også så avanceret - så den her bekræfter min teori om at simpelt oftest er bedst!

Så her er inspiration til den helt klassiske citronmåne, som slet slet ikke kan sammenlignes med den gang keminova som dem man køber på tankstationen. I øvrigt har de jo bare fået sådan et omdømme som Skoda-biler havde engang. Det siges, det kun er politifolk, der stadig spiser dem i lange baner, men siden de stadig kan købes de fleste steder, må der jo desværre stadig findes folk, der synes at masser af E-numre og andre sulfitter er lækkert.

Min helt simple kollega-kage kom til at se sådan her ud - og den smagte meget, meget bedre end den ser ud, nemlig af naturens citron. Og selvfølgelig er både citroner, mel, smør og æg økologiske, men den har I vist regnet ud:-) Mine kolleger spiste først et et stykke af den efter deres frokost, og da vi holdt ugens statusmøde kl. 3 blev der plads til et stykke mere. De var ret vilde med den, og sagde at jeg gerne måtte lave sådan en igen en anden dag.


Opskriftener er fra "Vi skal spise" og du  kan printe ud her. Jeg vil dog bemærke, at glasuren drillede mig lidt. Jeg måtte tilsætte ekstra flormelis, og også ekstra saft fra en ekstra citron for at få den så "citroned" som jeg gerne ville. Men så var den også perfekt. Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Åh, det er så TRÆLS når en kage mislykkes totalt - og man har brugt dyre og gode råvarer :-(

  Jeg lavede en citronmåne engang fra Lagkagehuset, den var også god, synes jeg. Jeg har Marcus Grigos bog og har også haft kig på den citronmåne - måske jeg skulle tage mig sammen :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Ups!
  fejl 40......
  Først skrev jeg en kommentar til Coq au vin, som forsvandt da jeg skulle sende den. I den sene natte time kom jeg så til at skrive den under citronmåne. Skrev så om dette under citronmåne og kunne så se, at jeg kunne slette min kommentar, men man kan se at jeg har skrevet og slettet min kommentar og det ser jo lidt mærkeligt ud, så derfor denne lille forklaring.

  SvarSlet
 5. Man kan blive lige så primitiv i sine udtalelser, som man kan blive i sine manerer, når hele den store familie er på sygebesøg. Heldigvis kan man se efter i køleskabet og tage noget derfra, når man han tømt rullebordet. Prøv lige at spørge personalet - det kan være de har set mere, end du har. Selvfølgelig kan man ikke generalisere .... men ...

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...