Sidevisninger i alt

mandag den 7. februar 2011

Ikke for svage sjæle: Nøddemarengs med mokka-chokomousse.....

Jeg kan lige så godt sige det med det samme - det følgende er en kaloriegyser! Så hvis du ikke er til den slags spænding, hvis du er på kernesund familie, detox, tæller kalorier eller allergisk over for nødder og chokolade, så ville jeg bare stoppe med at læse, hvis jeg var dig:-) Men ellers bare kast dig glad ud i det, når du kan finde en god anledning.

De sidste par dage har I fået nogle sunde opskrifter, så nu går det vel an at diske op med opskrift og billeder af desserten fra i lørdags. Opskriften er venligst lånt fra den her bog, som jeg var så heldig at vinde til firmaets årlige rafleleg - oftest får man jo helt ubrugelig ting, men den her lille bog med virkeligt mange opskrifter med kaffe i, havnede på min plads i sidste terningeslag. Den har et afsnit om drikke med kaffe, om kager med kaffe, om konfekt med kaffe og om desserter med kaffe. Og smukke billeder, så det er en fornøjelse bare at bladre i den. Men nu måtte jeg så afprøve en af de lokkende opskrifter. Bogen ser du her:

Her er jeg i gang med nøddemarengsbunde - piece of cake, når først nødderne er hakkede.
Og her ser du både den bagte nøddebund og fyldet af chokolade, kaffe, lidt mørkt rom og selvfølgelig fløde og æggemasse:-) Uha ha...


Og tra da da .... den færdige kage eller måske snarere dessert efter et par timer i køleskabet. Den er virkelig nem at lave, kan laves i god tid, og så smagte den virkelig godt. Let og fyldig på samme tid. Min gæst var i hvert fald henrykt og påstod at det var den bedste kage, hun havde spist i flere år. Det er da en kompliment, der er til at tage at føle på!
Jeg skriver lige hele opskriften her:
4 æg
Et nip salt
125 gram sukker
100 gram finthakkede hasselnødder
100 gram god mørk chokolade
3 spsk flormelis
1 dl varm stærk kaffe
5 cl mørk rom
5 dl piskefløde
1½ tsk vanillesukker

Sæt ovnen på 200 grader (ikke varmluft) og smør en springform omhyggeligt. Del æggene. Pist æggehviderne med 1 nip salt til stift skum. Tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk yderligere 1 minut. Tilsæt nødderne, og hæld massen i formen og glat overfladen. Bages i ca. 25 minutter.Løsn kanten når den er lidt afkølet.

Bræk chokoladen i små stykker. Pisk æggeblommerne og flormelis i en skål i vandbad til det er tykt og luftigt. Tilsæt kaffen en skefuld ad gangen, mens du pisker. Lad chokoladen smelte i den varme æggecreme og tilsæt rommen. Lad cremen afkøle og rør i den flere gange. Tilsæt 3 dl fløde, som er pisket godt. Vendes i æggecremen og hæld massen oven på det kolde nøddebund. Så i køleskabet mindst 3-4 timer. Resten af fløden bruger du til at pynte kagen med, og også gerne lidt ekstra chokoladespåner.

Så er det bare at finde nogle gæster at dele den med, og slikke sig om munden:-)

PS: Jeg kan se her er kommet et par nye læsere til - det er så dejligt! Tak og velkommen til Tante Sød til jer to.

Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. Sikke en værtinde du er og sikke noget lækkert mad du laver :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. hvad skal vanillesukkerne i

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...