Sidevisninger i alt

fredag den 13. juli 2012

Knæk med frø, kerner og Evolo rug

Jeg vil så gerne finde måder at sluse flere frø og kerner ind i hverdagsmaden - de er jo smækfyldte med sunde fedtsyrer og gode fibre, mineraler, sporstoffer osv. Jeg har før bagt knækbrød og det er jo en oplagt og umiddelbart lækker måde - men ærligt talt - jeg synes kun de er rigtigt sprøde samme dag. Selv om jeg opbevarer dem i tætsluttende kagedåse, så blir mine bløde allerede dagen efter. Og bløde knækbrød! Nej, vel - er vi ikke enige om, at dét gider vi ikke:-)

Hvis nogen kender løsningen til sprøde knækbrød, hører jeg meget gerne om det?

Men derfor kan du godt få opskriften på de her sunde sager - og husk, at selv om de er sunde, har de samtidig et højt kalorieindhold på grund af de fede kerner. Så igen, alt med måde:-)


Denne gang så jeg en opskrift over hos Mad med Hjertet, som jeg brugte som udgangspunkt, og blot justerede efter hvad jeg selv havde i skabene - jeg brugte en lille deciliter af hver ting, da det så passer med at det kan være på én bageplade

1 dl græskarkerner
1 dl sesam
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
½ dl mandelflager (fordi de skulle bruges)
3 dl Evolo fuldkornsrug
1 tsk bagepulver
2 dl koldt vand
2 tsk groft salt
1 dl olie
Drys evt med blå birkes, sesam, revet parmesan osv.

Bland det hele sammen til en fast, men pænt klistret masse. Fordel det mellem to lag bagepapir i et tyndt lag, og læg det på en bageplade og bag i ca 20 min ved 200 grader.


De smager som sagt forrygende - så ærgeligt at jeg ikke kan bibevare dem sprøde! Indtil videre må jeg finde andre måder at få spist flere frø, kerner og nødder i det daglige. Hvis du har gode og nemme forslag til det, må du meget gerne skrive en kommentar. Print denne artikel

10 kommentarer:

  1. Jeg ville foreslå dig at bage dem ved lavere varme og i længere tid - måske er det fordi de ikke får lang bagetid nok, og derfor ikke bliver helt sprøde fordi alt vandet reelt ikke fordamper?
    Jeg har fornylig lagt en opskrift ud på low carb bloggen, på knækbrødskiks uden mel, og de holder sig fint sprøde stadigvæk, selvom det er over 2 uger siden de blev bagt. De bliver bagt ved 160 grader i ca. 60-70 minutter.
    Der er også noget med at bla. hørfrø indeholder fedtstoffer som ikke har så godt af at blive varmet for meget op (men er ikke sikker på om det kun er når de er kværnede) - så en lavere temperatur kan være gavnlig af flere grunde.

    Bortset fra det - de ser lækre ud, og det smager fantastisk når man bruger alle de kerner og frø!

    SvarSlet
  2. Tusind tak Heidi - det lyder faktisk virkelig rigtigt i mine ører. Klart det har noget med fordampning at gøre .... nu får jeg helt sikkert lyst til at bage knækbrød igen. Og kigger selvfølgelig forbi din nye blog .... det med fedtstofferne i kerner og opvarmning har jeg heller ikke hørt om ell tænkt på, men ja det kan der sikkert også være noget om .... mange tak og god weekend. KH Marianne

    SvarSlet
  3. Hej Marianne. Jeg har lige set din opskrift og læst at du ikke kan holde dem sprøde. Jeg bager dem selv ofte og har aldrig problemer med sprødheden og det tiltrods for at jeg bager dobbelportion. Jeg tænker om du måske skal udrulle dem tyndere inden du bager dem? Jeg bager mine i 15 minutter mod dine 20 minutter. Masser af knus til til :-) fra Jette (ex-kollega)

    SvarSlet
  4. Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it ;) I am
    going to come back once again since I book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be
    rich and continue to guide other people.

    Also visit my web site: aluminum baseball bats

    SvarSlet
  5. I am really impressed with your writing skills and also with the
    layout on your blog. Is this a paid theme or did
    you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a nice blog like this one today.

    my blog :: youth baseball player

    SvarSlet
  6. I do agree with all of the ideas you have introduced for your post.
    They're very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very short for starters. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

    Also visit my site - hand pole saw prunner

    SvarSlet
  7. whoah this weblog is great i love reading your articles.

    Stay up the great work! You recognize, a lot of individuals are hunting round for this info, you could help them greatly.


    Also visit my webpage problem pets

    SvarSlet
  8. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire
    actually enjoyed account your blog posts. Any way I will
    be subscribing to your augment and even I achievement you access
    consistently quickly.

    Here is my site: 2nd hand cars for sale

    SvarSlet
  9. Thank you for the good writeup. It in fact was
    a amusement account it. Look advanced to far added
    agreeable from you! By the way, how can we communicate?



    Feel free to surf to my weblog 1994 rx7 for sale

    SvarSlet
  10. Heya! I'm at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

    Here is my web-site snoring chin strap

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...