Sidevisninger i alt

søndag den 10. maj 2015

Citronkage med jordbærfrosting

Det er både søndag og morsdag, og flere undskyldninger behøver man ikke for at bage kage til naboerne:-)

Èn af de ganske få kager jeg har bagt flere gange (fordi jeg næsten altid prøver noget nyt) er Blomsterberg's citronmåne. Her er den opgraderet med en jordbærfrosting med økologiske bær fra fryseren (jeg er en af dem, der holder mig i skindet og venter på jordbær til der er friske lokale bær fra Samsø), og det gir den endnu mere forårslook og smag.


Tæt, svampet, syrlig og sød på samme tid - ahh, god klassisk kaffekage på en kold forårsdag


Citronmåneopskriften finder du her, og frostingen laver du sådan her:

200 gram usaltet øko smør
150 gram Philadelphia
3/4 dl cremet jordbærmarmelade uden kerner
½ dl jordbærpuré
200 gram flormelis

Pisk smør ca 4 minutter, så det bliver lyst. Tilsæt Philadelphia og pisk godt sammen. Tilst herefter flormelis og de to slags jordbær lidt ad gangen og pisk mellem hver tilsætning, så massen bliver homogen. Flæk kagen og fordel et lag mellem de to bunde og resten betrækkes kagen med. Brug en lille paletkniv og skyld den evt under varmt vand hele tiden for at få frostingen helt glat, hvis du ønsker det. Pynt gerne med friske jordbær i skiver, når vi kommer til sæsonen og indtil da finder du noget andet at pynte med:-)


Lad freden sænke sig, lyt til fuglenes ivrige kvidren, indånd duften af nyslået græsplæne og havduft, og sæt tænderne i et stykke af kagen. Alt er godt i din verden:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...