Sidevisninger i alt

søndag den 17. maj 2015

Hav, Himmel og Hornfisk

Her i weekenden har der udover Asparges-event været afholdt lystfiskerkonkurrence med flotte præmier - hele 5000 kr til ham med den største hornfisk:-) Og 3000 kr til nummer to - og det kan nok trække fiskere fra hele landet hertil.

Vejen ud til Langør Havn

Det hele løber af stablen i Langør, som er et af mine yndlingssteder på øen. Her er en helt særlig natur med hede, lyng, masser af fantastiske fugle, der yngler i øjeblikket, og et utroligt smukt landskab med mange høje. Her er lystbåde og fiskere og en en lille restaurant med alt godt fra havet og deres egne røgvarer - så lækkert.


Samsø Naturskole ligger tæt på, og de havde i dagens anledning stillet kikkerter op, sådan at vi kunne se store flokke af edderfugle, der lige nu ligger på reder på den lille pold overfor. I en tid, hvor man kan blive bange for at vi mennesker skaber så meget ubalance i naturen, er det livsbekræftende at se, hvordan her stadig er et utroligt rigt liv af vilde dyr.


Vejret var desværre slet ikke med os i går, æv - heldigvis holdt det tørt i det mindste og godt her var telt, hvor fiskerne og besøgende kunne hygge og holde til


Her er Smokehouse i Langør - et par år gammel lille restaurant med lækre fiskeretter og formidabel udsigt - også en sommeraften med solnedgang.


På grund af kulden var alle borde tomme, men der nu heldigvis masser af folk på området alligevel ..


Ingen seriøs konkurrence uden regler - så her kan man følge programmet og reglerne


Og ikke et sted på Samsø for tiden, hvor man ikke kan købe små nye kartofler og hvide asparges...


Her er bare så fredfyldt og smukt - i sær på en solskinsdag. Og også en vinterdag dækket af sne og kulde er her fantastisk


Samsø Naturskole havde indhegnet nogle af deres gutefår i dagens anledning. De er netop nu ved at smide deres tykke vinterpels og her var masser af små sorte 1 måned gamle lam. Fårene er ejet af kommunen og fungerer som vildtpleje i området. De går her hele sommeren og har et skønt liv.

At vi så til efteråret kan købe dem i papkasser inde i SuperBrugsen, det snakker vi ikke om lige nu. Hold nu op, de smager godt :-)


Hvis man går op på den lille pold i baggrunden, er der en fantastisk udsigt ud over hele området ... og energien på højen er i sig selv kraftfuld, så det er et sted, der er værd at opleve


Det er pels og horn, der vil noget!


Ja, jeg kunne vist bare ikke få nok af synet af dyr, der lever godt og frit .... jeg ville ønske alle landbrugsdyr havde det sådan:-)


Og se så lige her - en sød ven forærede mig 3 store hornfisk - smagen af min barndoms ferier hos min moster på Fejø, hvor vi altid fik hornfisk om sommeren. Jeg har ikke fået det i nok 30 år, så det var en dejlig gave at få - der kommer snart kage retur til giveren:-)


Jeg tilberedte den første helt traditionelt - vendt i rugmel, stegt i smør, nye Samsø kartofler, hvide, sprøde ristede asparges og persille fra haven. Uhm, det var lige så godt, som jeg huskede det. De to andre fisk er nu i fryseren og de skal tilberedes på en anden måde, tror jeg.

Ønsker jer alle en dejlig fredfyldt søndag Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Dejligt indlæg om skønne Samsø😀 Glæder mig til de 3 ugers sommerferie på øen, der er skønt og fredfuldt 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Anne - mange tak, det er dejligt at vide, du gerne vil læse det og SKØNT at du kommer herover så længe. Så må I næsten have sommerhus her :-) Tak for hilsen

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...