Sidevisninger i alt

tirsdag den 18. august 2015

Årets første 20 figner fra eget træ:-)

I går hentede jeg de allerførste figner fra mit eget træ - har gået og kigget på dem de sidste dage, men de så slet ikke modne ud. Og vupti - pludselig var der hele 20 stk på første dag, der var plukkemodne, så naboen fik lige en håndfuld også:-)


Mange af dem er rigtigt store i år - uhm, de er skønne både rå, i salater, i tærter, til ost, som syltetøj og karamelliserede:-) Og måske i min daglige juice - det har jeg ikke prøvet før, men hvorfor ikke.


Så stort er mit træ blevet nu, det er vokset rigtig meget de 3 somre, jeg har boet i huset og står vist godt på den væg - når alle figner er plukket, er jeg nødt til at beskære det, da det snart rækker ind over vinduerne:-) Det bærer rigtigt mange frugter i år - så nu tæller jeg dem, bare for sjov:-)


Her er samme træ, men bare sidste år - man kan sagtens se, det er vokset.


Snart skal der helt sikkert laves den populære figenmarmelade, som jeg har kunnet tage af i fryseren hele året og som mine gæster er ret begejstrede for. Mon ikke her kommer flere figenopskrifter inden længe? Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Ej hvor er det fint dit figen træ. Vi har købt en lille Bornholmsk figentræ her i det sene forår, som lige nu står på vores tagterrasse og pynter. Ja, vores er lille bitte - men håber det bliver stort og flot engang. I år har ikke været noget frugt på det - men forhåbentlig kommer de næste år.
  mvh Matilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt eksotisk med egne figner, ikk? Hvis det står rigtigt, når I planter det ud, så er jeg sikker på I nok skal få masser af skønne frugter på det. Mit vokser meget og er nemt at have med at gøre. Held med det lille nye træ:-) Og tak for hyggelig hilsen Matilde

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...