Sidevisninger i alt

mandag den 17. august 2015

Sprøde rösti med laks og kapers

Weekenden bød igen på så dejligt besøg af gamle venner fra København, og udover vi mæskede os på Restaurant Ved Kæret lørdag aften, så hyggede vi længe med en god brunch på verandaen søndag formiddag inden de skulle køres til færgen igen:-) Udover "alt det sædvanlige" lavede jeg et par små, lune ting og bla. disse lækre rösti med laks.

Herlige hapsere - de kommer vist på programmet en anden dag. De er super simple - pas på ikke at lave dem for store - det fylder bare for meget sammen med et lidt stort morgenmåltid!


4-5 små rösti med laks
2 store bagekartofler
3 spsk mascarpone
2 hårdkogte æg
1-2 spsk kapers
lidt persille eller basilikum
Salt, peber

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres så meget væde ud af dem som muligt - bare med hænderne. Varme pande godt op, læg en skefuld på ad gangen og drys med salt og peber, og steg dem nu i godt med brusende smør indtil de er gyldne og hænger sammen. Vend dem forsigtigt. Tag dem af varmen og lad dem køle af et par minutter inden du lægger lidt mascarpone på (den smelter, hvis de er for varme), top op med en skive røget laks, hakket hårdkogt æg, kapers og lidt grønt.

Servér mens de er lune - et rigtig godt indslag, når du har gæster til brunch - eller måske ligefrem til frokost med lunt, sprødt brød.


Uhm, tynde sprøde kartoffelbidder med blød laks og skarphed fra kapers - de var populære hele vejen rundt om bordet, og du kan snildt lave dem samtidig med, du dækker bord og anretter resten. Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...