Sidevisninger i alt

søndag den 2. august 2015

Ugen på øen:-)

En rigtig dejlig sommerweekend er "tilbagelagt" og langt om længe med dejligt vejr hele tiden. Om lidt holdes her søndag aften, så du får bare et lille bitte livstegn og et par fotos med fokus på de samske råvarer:-)


Min søde ældre nabo havde inviteret 20 damer til frokost i haven - ikke fordi hun fylde år eller noget, men bare for at fejre livet og sommeren. Det er da en skøn anledning. Maden blev leveret af den lokale gode restaurant, og selvfølgelig kom jeg og en anden nabo med kagerne. 4 nabomænd serverede selvfølgelig for os:-)


Caramel mudcake muffins (igen) og salt karamel frosting - det sidste laver du sådan her:

4 spsk kogt kondenseret mælk, altså karamel
200 gram øko smør, stuetemperatur
ca 250 gram flormelis
1 stor tsk vanillepasta
Lidt havsalt, ca 1 tsk

Pisk smørret 2-3 minutter, tilsæt herefter vanillepasta og en spsk karamel og pisk til det er indarbejdet i smørret, herefter lidt flormelis, mere karamel, mere flormelis osv. Pisk indtil massen er helt luftig, nok ca 10 min. Smag til med havsalt lidt ad gangen - det gir hele forskellen:-)

Kom i sprøjtepose med tyl og pynt dine cupcakes.


Citronmuffins - jeg bruger Mette Blomsterbergs opskrift på citronmåne, og den give 24 stk muffins. Den googler du bare:-) Og ellers en hindbærsmørcreme - laves som karamelcremen, men bare med hindbærsyltetøj i stedet for caramel. Nemt, ikk:-)


Endelig var vejret til havefest, hvor var det dejligt. Forretten var en virkelig skøn avocadosuppe med butterdejsstænger. Anderledes og let forret. Hovedretten var fantastisk højreb med flere salater.


Og her hygger alle damerne med stråhatte, kaffe, kager og portvin - og der blev snakket og grinet som der altid gør, hvor der er mange kvinder.


Denne uges ene grøntkasse ..... basilikum, persille og koriander. Hestebønner, kartofler, glaskål, salat, tomater, ærter, agurker, chilier til at stege og en gang blandede stikkelsbær:-)


Og min anden grøntkasse fra de unge økologer i Yduns Have - du kan godt forstå, jeg stort set spiser vegetarisk om sommeren, ikk:-)


I dag har vi været til skøn økologisk brunch på den lokale restaurant, og bagefter fik jeg plyndret min venindes kirsebærtræ for årets sidste omgang. Uhmm, masser af flere bær til fryseren. Og det tar altså snildt et par timer at udstene sådan en kasse bær i hånden!


To glas råsyltede bær er gjort klar - det har jeg ikke prøvet før, så dem hører du lige mere om i løbet af nogle dage, hvis de blir gode:-)

NU tigger misserne efter deres daglige rejer, og selv kommer jeg resten af søndagen i hu:-) Håber I også har haft en skøn weekend derude kære læsere Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Ser så hyggeligt ud :-) og flotte kager

  Mine børn er på ferie på din ø lige nu.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne - mange tak. Hvor dejligt dine børn er her, jamen så har de været temmelig heldige med vejret, her er ret dejligt lige nu, selv om det har regnet i aftes/nat. Men lige nu blå himmel og sol fra morgenen. Jeg var ude til frokost i går, og der var sørme mange mennesker på øen stadigvæk og kø til Jyllandsfærgen her til morgen kan jeg se fra mine vinduer. Håber de synes godt om at holde ferie her. kh Marianne

   Slet
  2. Hej

   har ikke hørt andet end en gang fra dem hvor de skulle ud og se sæler, så det tager jeg så et tegn på de hygger sig i stor stil ..

   Hyggehygge
   Marianne

   Slet
  3. Det lyder godt! Sælturen med MS Tunø ud til Bosserne for at se sæler er så fin :-)

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...