Sidevisninger i alt

lørdag den 8. august 2015

Jubii, Samsø-kasser til Østjyderne:-)

Jeg har slet ikke fået fortalt nok om de unge, økologiske landmænd i Yduns Have her på Samsø. Hvis du har fulgt med hos mig længe, husker du måske, hvordan jeg og nogle andre startede foreningen Økologisk Samsø bl.a. med det formål at opkøbe ejendomme til at forpagte ud til unge, økologiske landmænd. Det projekt er gået virkelig godt. Johannes (og hans kæreste) og Fredrik (og hans kæreste) er forlængst flyttet ind på ejendommen og i år er deres første "rigtige" år med en fuld sæson med de lækreste råvarer. Og de satser på stor variation og afgrøder med særligt god smag.

Levende landbrug - og det er det virkelig:-)

I torsdag blev de første kasser fra Yduns Have leveret til forbrugere i Østjylland via Aarstiderne - her er Fredrik og Johannes, som klart smiler over aftalen med Aarstiderne. 
Og nu er det ikke kun os selv på øen, de lokale butikker og restauranter, der kan nyde godt af de lækre sager. Hvis du bor i Østjylland er du så heldig, at du nu kan nyde godt af deres kæmpe arbejde og engagement og få leveret en Samsø-kasse via Aarstiderne.

Projektet på gården får stor opmærksomhed i øjeblikket fra mange sider og der er skrevet en del om det. De har startet en slags lokalt fødevarefællesskab, et såkaldt CSA, men på en ny måde, nemlig hvor vi forbrugere fra starten af året indbetaler en samlet sum, og derefter kan hente grønt fra sæson start til slut. På den måde får landmanden kontanter ind i starten af året og skal ikke trække på sin kassekredit til køb af frø osv. Og vi forbrugere kan få medindflydelse på, hvad der skal dyrkes. Men jeg skriver meget mere om det en anden dag - det er sådan et dejligt fællesskab, de er i gang med at opbygge.

Hvis du klikker på linket her, kan du se en lille film med de unge økologer, som er lavet i starten af denne uge - de er skønne de folk, sir jeg bare!

Find Yduns Have på Facebook HER


Gården har mange ansatte og frivillige fra andre lande, bl.a. USA,Kina, Frankrig osv., og her er der velfortjent frokost i det grønne. Kontakt mig meget gerne, hvis du vil høre mere om stedet eller kontakt en af de unge fra Yduns Have. Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Hvor skønt :-)
  Jeg har været ret jaloux på alt det lækre grønt!

  Du kan måske slet ikke svare, og kommer jo os an på hvor meget grønt man spiser.Hvor mange pers tror du cirka Yduns have kassen passer til?

  Lena

  SvarSlet
 2. Kære Lena - det må jeg indrømme, jeg ikke rigtigt ved hvad de siger om. Men inde på Aarstiderns side under Samsø Kassen kan du se, hvor mange enheder grønt og ca i kilo, hvor meget der er i:-) Herligt hvis du har lyst til at prøve den. Kh Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...