Sidevisninger i alt

lørdag den 8. august 2015

Tomattærte m/gedeost og timian

Endelig bugner det med solmodne tomater. De er også sent på den i år lige som så meget andet. Men nu er de her til overflod, og lige som en årlig jordbærtærte er et must, så gælder det samme for en tomattærte:-) Danske, økologiske tomater, der har fået godt med sol, smager bare helt fantastisk, de er supersunde, kaloriefattige og kan bruges til næsten alt. 


Denne gang blev den med frisk timian både i dejen og fyldet - og toppet med masser af gedeost. Perfekt kombi skulle det vise sig.


Dej
100 gram økologisk ølandshvede
100 gram økologisk fuldkornshvede
160 gram øko smør
1 æggeblomme
½ tsk finthakket timian
1-3 spsk koldt vand

Bland de to slags mel og smør til en grynet masse og samt hurtigt dejen med de øvrige ingredienser. Koldt vand kun så dejen lige kan samle sig. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og læg i en smurt form. Sæt den i køleskabet minimum ½ time, gerne længere.

PS: Hvis du vil have en virkeligt sprød dej, kan du evt forbage bunden 10 min - læg bagepapir over den, fyld med bagesten sådan at kanten ikke falder sammen


Fyldet
3 store landæg fra Samsø
3/4 dl øko fløde
3 små skalotteløg, finthakkede
1 tsk hakket timian
1 håndfuld revet cheddar eller lign ostetype
Lidt salt
3-4 store solmodne, danske øko tomater
150 gram gedeost
friskkværnet peber

Pisk æg, fløde, løg, timian og revet ost sammen. Fyld dette i tærtebunden. Læg tykke skiver af tomat ovenpå og smuldr gedeosten ovenpå tomaterne. Top med sort peber og bag tærten i forvarmet ovn ved 200 grader indtil osten er smeltet og let gylden. Server med en frisk salat og fx en god krydderurtepesto.


Skønt, let sommertærte med en porøs bund (det var svært at skære et pænt første-stykke!) af groft mel og tomat og gedeost er helt komplet:-) Jeg håber, du kan li' opskriften Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...