Sidevisninger i alt

lørdag den 16. januar 2016

Cookie-butterdejssnegle:-)

Top-syndigt dét her - en cookiedej rullet ind i butterdej! Men en snegl til din søndag er vel ok - nemt og hurtigt:-) Og alt for godt!

De behøver slet ikke glasur.... og er forresten klart bedst helt nybagte. Så bag kun dem, I vil spise med det samme og resten i fryseren ubagte.

Men glasur kom der ....hva' ellers! 
 Til ca 8 store eller 16 små snegle
1 pakke butterdej (6 plader)
1 spsk smeltet øko smør
70 gram blødt øko smør
50 gram farin
25 gram sukker
1 æg
1 spsk vanilleekstrakt
80 gram øko hvedemel
et nip salt
1 spsk kanel fra Urtekram
½-1 dl hakket mørk chokolade

Her kan du se, hvordan pladerne er lagt sammen ...
Start med at tage butterdejen ud af fryseren og lade den tø lidt op (men ikke helt, så det blir for blødt)
Pisk æg og de to slags sukker godt sammen. Tilsæt ægget og pisk igen godt. Tilsæt så salt, kanel, vanille og vend hurtigt melet i og vend chokoladen i til sidst.
Læg de seks plader butterdej to og to, sådan at det danner tre rækker. Læg dem en anelse ind over hinanden og rul dem en smule ud. Pensl med det smeltede smør på hele stykket. Fordel nu dejen over det hele på nær ½ cm alle kanter. Rul på den lange led ret stramt sammen, hvis du vil have små snegle som mig og fra den brede led, hvis du vil have store snegle! Skær stykker af ca 3 cm, som trykkes lidt flade. Læg på bagepapir med lidt afstand, gerne i en form. Jeg frøs halvdelen af rullen ned,og har nu nemt bagværk en dag med uventede gæster.

Bages ved 200 grader i ca 15 min eller til de er pænt gyldne. Spises lune som er eller køles lidt ned og pyntes med lidt glasur:-)


Oh, happy sunday :-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Det både ser lækkert ud og lyder til at være et meget overkommeligt bageprojekt. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karina - ja lige præcis, de tar ikke lang tid at lave og nogle gange er det bare rart at kunne få noget hurtigt klar, som "virker" hjemmebagt:-) Tak for hilsen fra Marianne

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...