Sidevisninger i alt

fredag den 10. februar 2012

Gullashsuppe med mange grøntsager

Det er stadig vinter, og derfor stadig masser af oplagt grund til at indtage varmede, nærende supper inden vi snart skal kaste os over lys og let forårsmad. En god klassisk gullashsuppe tror jeg, de fleste synes hitter på en kold dag.

Jeg skruer bevidst op for mængden af grøntsager og ned for mængden af kød. Jeg læste i går, at danskernes kødforbrug er steget utroligt meget, og det slår jeg gerne et slag for går den anden vej. I sådan en ret som denne får man masser af kødsmag med måske halvdelen af det, som en traditionel opskrift vil sige - godt for os, der helst ikke undværer kød, men tænker på sundheden, dyrene og miljøet. Fremstilling af kød er jo virkeligt noget, der udleder noget CO2. Og grøntsager smager skønt og gør os godt på alle måder.

Jeg brugte de her ting:

1 pk Hanegal bacon
300 gram øko oksetern
1 stort hakket løg
3 store fed hakket hvidløg
1 porre i tynde skiver
1 rød peber
1 rød chili uden kerner i fine tern
3 små gulerødder i tern
2 store skiver knoldselleri i tern
1 stor bagekartoffel i tern
2 laurbærblade
1 bundt frisk timian
1 flaske mosede tomater
1 spsk paprika + 1 tsk røget paprika
salt, friskkværnet peber

Svits bacon i skiver til det er gyldent, læg til side. Oksetern skærer jeg i endnu mindre stykker, og rister herefter i lidt olie sammen med løg og hvidløg. Drys paprika på og rist det med. Tilsæt så alle de hakkede grøntsager og svits et par minutter. Hæld de mosede tomater på, bind timian i buket og tilsæt, sammen med det ristede bacon og dæk med vand til det godt og vel dækker det hele. Tilsæt salt og peber. Koges ca 1½ time, og piskes igennem så kartoflen er med til at jævne suppen. Smag til - evt mere paprika, salt og måske et nip sukker, hvis du føler for det. Det gjorde jeg ....


Her er de smækre sager inden de blev snittet til ukendelighed ....


Så er det hele choppet op og klar til transformationen .....her er 4-5 store portioner.


Serveres rygende varm - evt. med et skefuld creme fraiche og med en skive mere af det friske hvedebrød, som jeg fik gratis hos Lagkagehuset i går:-) Så er der middag lige efter min smag på en vinter-hverdag
Print denne artikel

4 kommentarer:

  1. Årh mums hvor ser det dog lækkert ud! God weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. herligt, hvis du blir' sulten:-) Mange tak, og osse dejlig weekend tilbage

      Slet
  2. Uhmm... det ser bare lækkert ud! Supper med saft & kraft holder max.

    SvarSlet
    Svar
    1. jaaa, det synes jeg jo osse:-) Håber du har det godt kære? Vi må da snart lave os en ny aftale - rigtig god weekend

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...