Du får opskriften noget "på slump", da jeg ikke måler op mere ....
1 pakke Hanegal bacon
1 stort finthakket løg
1 stor håndfuld små ærter fra frost
1 lille håndfuld cornichoner i små skiver
10-12 kogte kolde kartofler i skiver
creme fraiche og skyr - halvt af hver (eller ymer + mayo)
evt en skefuld mayo, hvis du vil ta' lidt af det syrlige væk og tilføje lidt fedme
dijonsennep eller fransk sennep - eller lidt af hvert
lidt fintrevet citronskal
salt, friskkværnet peber, et nip sukker
Start med at stege bacon sprød - lad afkøle og skær i grove stykker. Rør dressingen sammen, smag til undervejs med mere sennep, krydderier osv. Tilsæt kartofler, løg, ærter, cornichoner og til sidst bacon. Lad trække en times tid inden du serverer den til lune frikadeller eller skinke osv.
Salaten er med masser af smag fra den røgede bacon, syre fra cornichoner og bid fra ærter og løg. Når jeg medbringer denne her til sammenskudsgilde, hvor andre også har kartoffelsalat med, er det altid min, der bliver spist helt op:-)
Print denne artikel
Kartoffelsalat har ingen årstid i min bevidsthed ;o) Den her lyder rigtig lækker og skal prøves.
SvarSletNå, godt du osse mener man godt kan spise det på den her årstid. Jeg tænkte at folk ville mene det er en sommerting:-) Jamen, prøv den endelig, jeg blir bare ikke træt af den ....
SvarSletKartoffelsalat kan man altid spise ;) Blot den er hjemmelavet og lækker!
SvarSlet