Sidevisninger i alt

lørdag den 25. februar 2012

Orangecurd - alias appelsinsmør:-)

Et ekstra net øko appelsiner blev hevet med hjem fra Netto, fordi der var tilbud denne uge. Jeg er vild med appelsiner. Eller alt citrus faktisk. Meeen sæsonen er ved at være slut - appelsinerne var lidt bløde og halvkedelige. I stedet for den underskønne lemoncurd som jeg ellers laver, ville jeg prøve at lave den med appelsin. Og jeg lover, den er lige så underskøn........ på ristet brød søndag morgen, på pandekager, som fyld i kager osv osv. Og gør lykke som lille værtindegave. Der er kun gode grunde til at lave sådan en portion. Eller måske dobbeltportion ....:-)


2,5 dl friskpresset appelsinsaft
fintrevet skal af 2-3 øko appelsiner
5 dl syltesukker
3 store æg
200 gram smør i små tern

Bland æg, appelsinsaft og skal samt sukker i en tykbundet gryde og varm langsomt op under omrøring. Når det er på kogepunktet, tilsættes smør i små tern, som piskes ind under konstant omrøring. Lad det lige koge op, og sigtes til sidst gennem en si for at fjerne appelsinskal.

Hældes på små rengjorte glas og lukkes til. Opbevares i køleskab og kan holde en uges tid.


Den lækreste tykke creme med tydelig smag af appelsin..... det står Nutella og den slags med flere længder, hvis du spør mig .... du kan nemt nå at lave en omgang til søndagsmorgenmaden. Rigtig god weekend Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Åh det ser altså skønt ud! Lemon curd var en af de ting jeg havde på listen over snarlige ting at frembringe, men det kan da godt være man skulle overveje at snige lidt appelsin ind også :-)

  SvarSlet
 2. ja, man kan helt sikkert også sagtens blande appelsin og citron. Gade vide hvordan det ville være også med lime? Måske for bittert alene... men lime og appelsin.... uuuu nu får jeg lyst til at lave en omgang mere snart. Du må endelig kaste dig over det

  SvarSlet
 3. Jeg kan slet ikke rumme, hvor lækkert det ser ud! Det SKAL jeg prøve at lave til næste vinter! *skriver det bag øret med sprittusch*

  SvarSlet
  Svar
  1. dig som osse er vild med citrus - du må love mig ikke at vaske det der sprittusch af igen! :-)

   Slet
 4. Har lige lavet lemon curd, men det skal da også prøves med orange... Den kommer lige i gemmerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. herligt at du lige har lavet, mon din opskrift er meget anderledes end min? Ja, sjovt at prøve forskellige ....

   Slet
 5. Greetings, I'm Terri and I've just recently begun to get into what you're going over. I am not certain where you’re finding your info, but good job anyway. I really need to commit some time learning and understanding more. Thanks for the post: I was looking for this info for my mission.

  Here is my page ... socratic method

  SvarSlet
 6. What's up to every body, it's my first pay a quick visit
  of this web site; this blog consists of awesome and actually good stuff
  in favor of visitors.

  Take a look at my blog post - cerceau

  SvarSlet
 7. I'm a student studying at SUNY and actually enjoy what you have obtained in this article, truly like what you're sаying and the methοd viа whіch you аsѕert іt.
  Your poѕt waѕ splendidly balanced between
  entегtaining and educational. I am delighted to sωap сreative cоncepts and information with you.
  Thiѕ is truly a great blog.

  Here is my page; 54592

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...