Sidevisninger i alt

torsdag den 5. maj 2011

Lemoncurd

"If life gives you lemon, make lemonade"

Men man kunne også lave lemoncurd ..... citroner er lækre nu, store og saftige. Det var de her i hvert fald. Og økologiske naturligvis ... de kan bedst lide at vokse op i ren jord, og sprede deres duft uden bedøvelse.

Det kom der 4 små livgivende glas ud af (ja, det ene glas var genert og ville ikke fotograferes!) Brug det oven på nyristet brød og du kommer i himlen. Brug det som fyld i en tærte eller lagkage. Eller gem det inden i en lun pandekage. Jeg vil tro, man også kommer i himlen på den måde. Og jeg vil nok kaste mig ud i at blive sikker på det....

Du skal få fat på:

2 dl friskpresset citronsaft
Fintrevet skal fra 1-2 øko citroner
200 gram øko smør
3 gode æg
5 dl syltesukker (indeholder pektin, og er godt nok anti-øko, men det ser vi gennem fingre med i dag!!)


Hæld æg, citronsaft- og skal i en tykbundet gryde sammen med syltesukker, og varm det forsigtigt op imens du pisker hele tiden - når det begynder at tykne, tilsætter du smør i små firkanter (ja, eller trekanter, hvis du er til det) og fortsætter med at piske. Når smørret er smeltet og det hele er lige på kogepunktet tager du det væk fra varmen.
Så er det bare at sigte det gennem en si ......
Når det er afkølet, hælder du det på små rengjorte glas - de er skønne til en lille værtindegave. Og så kan man jo lige tage sig sammen til at klippe et fint låg i lækkert papir og binde et bånd rundt om. Så kan citroner ikke forlange meget mere.
Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Åh, jeg elsker bare Lemoncurd og har også lavet det flere gange før. Eller køber det i London, når jeg er derovre. Mmmmuuums.

  SvarSlet
 2. Hej Camilla - det er første gang jeg laver det, men bestemt ikke sidste. Det er vildt godt og helt perfekt i konsistensen nu hvor det er blevet koldt. Det må man også kunne bruge som fyld i de fine kager..

  SvarSlet
 3. Ovr, det lyder lækkert. Jeg er i gang med at spise 3 forskellige lemoncurd fra mit Londonerbesøg, men når de er væk, skal jeg da prøve din opskrift. MUMS

  SvarSlet
 4. Hej SushiStegen - 3 forskellige slags, det var ikke så lidt:-) Gad vide, om der i grunden er stor forskel på dem? Nå, men den her udgave tror jeg næsten ikke man kan købe bedre. Og sikkert også en del billigere.
  Ha en smuk weekend

  SvarSlet
 5. Hvor er det en dejlig blog du har her. Lige noget for mig :-) Jeg er glad for at jeg fandt herind og glæder mig til at læse med fremover.

  Lemoncurd har jeg endnu tilgode at lave selv, det er egentlig utrolig længe siden jeg sidst har fået det, så måske var det på tide jeg fik det prøvet af

  SvarSlet
 6. Kære Ann-Christine - sikke en dejlig hilsen at få. Tusind tak, det betyder virkelig noget at du skriver sådan. Håber du vil kigge forbi ofte:-) Og ja, du skulle prøve den lemoncurd - den er nem, og netop ikke noget man får ret tit ....
  Ha' en dejlig weekend
  Bedste hilsner Marianne

  SvarSlet
 7. Jeg har aldrig hørt om lemoncurd, men elsker alt der har med citroner at gøre, så denne opskrift skal da prøves. Jeg bor i udlandet og nogle af vores bekendte har en citron plantage, og de prøvede for første gang citron fromage i sidste weekend, så nu vil jeg prøve at lave dette til dem og MIG :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lene - åh, undskyld jeg først ser din hilsen i dag! En citronplantage - hvor storslået. Det lyder fantastisk romantisk også:-) Jeg elsker bare alt med citron. Ja, jeg tror bestemt I vil kunne li' den her skønne creme. I dag har jeg brugt den på varme hveder... uhmmm
  KH Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...